Škola Astrologije

astrologija i sa njom povezane teme
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Re: Škola Astrologije

Poruka od Andjela Kostic »

Da. Sada povezuješ. A Asc kraj 8 ako je preko 3 stepena to ie 9.
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Sutra ću pogledati detaljnije
Labella

Poruka od Labella »

Andjela Kostic piše:
05 Jul 2021, 21:42
Hvala ☺️☀️
Andjela Kostic piše:
05 Jul 2021, 21:41
Ispravljam post, na astro sam greškom ukucala solar arc umjesto solar return, a ovo pišem da drugi ne naprave istu greški.

Pročitala sam da su ASC, Sunce i Mjesec najvažniji za analizu, plus komparacija sa natalom i progresije.

Moj solarni Asc je škorpija, a Mars je u 9 polju u konjukciji sa Venerom, Lav ; Solarni Pluton 3p, a to je prvo natalno polje.

To znači da će godina biti usmjerena ka značenju 1.natalnog polja (solarni asc). Pluton je planeta transformacije vezane za značenje prvog polja.

Solarno Sunce 8 polje je pod istim stepenom mog Sunca u Raku u 7 polju. Pretpostavljam da je ovaj aspekt jak jer je egzaktna konjukcija.

Natalni ASC se nalazi u 2. solarnoj.
Natalni MC je u solarnom 12. solarnom polju. Uh, 12.polje je hm, uvijek nekako negativno opisano u astrologiji.

Hvala ☺️☕

Solarni MC u Lavu je na 8 natalnom polju.
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Labella piše:
06 Jul 2021, 07:12
Andjela Kostic piše:
Hvala ☺️☀️
Andjela Kostic piše:
Ispravljam post, na astro sam greškom ukucala solar arc umjesto solar return, a ovo pišem da drugi ne naprave istu greški.

Pročitala sam da su ASC, Sunce i Mjesec najvažniji za analizu, plus komparacija sa natalom i progresije.

Moj solarni Asc je škorpija, a Mars je u 9 polju u konjukciji sa Venerom, Lav ; Solarni Pluton 3p, a to je prvo natalno polje.

To znači da će godina biti usmjerena ka značenju 1.natalnog polja (solarni asc). Pluton je planeta transformacije vezane za značenje prvog polja.

Solarno Sunce 8 polje je pod istim stepenom mog Sunca u Raku u 7 polju. Pretpostavljam da je ovaj aspekt jak jer je egzaktna konjukcija.

Natalni MC je u solarnom 12. solarnom polju. Uh, 12.polje je hm, uvijek nekako negativno opisano u astrologiji.

Hvala ☺️☕

Ne znači. Ovo je vrlo konfuzno čak i za mene :). Ja obično gledam tako što stavim sliku pored slike i upoređujem. Ako ti je solarni Ascendent u Škoprionu gleda se gde prolazi natalno. Dakle, gde se u natalu nalazi Škorpion. Mars i Venera u konjunkciji....treba videti kolika je ta konjunkcija, orbisnu prirodu aspekata, jer su konjunkcije solara slabijeg dejstva. Solarni Pluton nema veze, jer on nije bitan, jer u solarima vladari Ascendenta nisu takvog značenja kao u natalu. U solarnom povratku, najbitnije je da su natalno i solarno Sunce na istom stepenu, minutu i lučnoj sekundi i to je tako uvek. Zato se i zove solarni povratak, tj povratak Sunca na tačku po rođenju. Natalni Asc nije važno gde prolazi sem ako se na njemu ne nađe neka planeta solara ili vrh druge kuće.
Labella

Poruka od Labella »

Andjela Kostic piše:
07 Jul 2021, 06:03
Labella piše:
06 Jul 2021, 07:12
Andjela Kostic piše:
Hvala ☺️☀️
Andjela Kostic piše:

Hvala ☺️☕

Ne znači. Ovo je vrlo konfuzno čak i za mene :). Ja obično gledam tako što stavim sliku pored slike i upoređujem. Ako ti je solarni Ascendent u Škoprionu gleda se gde prolazi natalno. Dakle, gde se u natalu nalazi Škorpion. Mars i Venera u konjunkciji....treba videti kolika je ta konjunkcija, orbisnu prirodu aspekata, jer su konjunkcije solara slabijeg dejstva. Solarni Pluton nema veze, jer on nije bitan, jer u solarima vladari Ascendenta nisu takvog značenja kao u natalu. U solarnom povratku, najbitnije je da su natalno i solarno Sunce na istom stepenu, minutu i lučnoj sekundi i to je tako uvek. Zato se i zove solarni povratak, tj povratak Sunca na tačku po rođenju. Natalni Asc nije važno gde prolazi sem ako se na njemu ne nađe neka planeta solara ili vrh druge kuće.
Dobro Jutro,

Solarni ASC je na 12stepenu Škorpije, A natalno 11. polje počinje na 16. stepeni. Da li sam dobro razumjela, asc je na 10. polju, jer je 4 orb, a mora biti 3 orb ili ispod 3 orb.?

So ASC je na natalnom 10. polju ( vladar Venera, Vaga, a Škotpija je na kraju tog polja, inače vladar 11.polja). Moja solarna Venera pravi konjukciju sa natalnim Marsom( ispod 3orb), i sa natalnim Merkurom ( ispod 2 orb).

Da li se analizira solarni MC?

Pokušavam povezati, ali ne znam šta je sve važno analizirati kod Solara.

Hvala ☺️
Poslednje učitavanje od Labella dana 07 Jul 2021, 09:00, učitano 1 put ukupno.
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

postoji masa knjiga na temu solarnog povratka. Sam po sebi uopšte nije jednostavna metoda za analiziranje, kako se misli. Gleda se kretanje solarnog Ascendenta, tačnije gde probija natalnu kuću, i ta je kuća ona koja će biti glavni pravac kretanja u godini
Labella

Poruka od Labella »

Andjela Kostic piše:
07 Jul 2021, 08:51
postoji masa knjiga na temu solarnog povratka. Sam po sebi uopšte nije jednostavna metoda za analiziranje, kako se misli. Gleda se kretanje solarnog Ascendenta, tačnije gde probija natalnu kuću, i ta je kuća ona koja će biti glavni pravac kretanja u godini
Amdjela, hvala 😀
Poliagapitos

Poruka od Poliagapitos »

Ovo je natal tvorca moderne astronomije Nikole Kopernika. Tačno vreme rođenja verovatno niko ne zna.

Kopernik.jpg
Kopernik.jpg (106.53 KiB) Pregledano 1636 puta
Trigon Sunca i Urana jasno ukazuje na astronomiju, ali ono što mene interesuje je bikvintil Merkura i Urana u njegovom natalu. Kako njega tumačiti? Na internetu sam pronašao podatak da kvintili i bikvintili ukazuju na vanserijske talente. Da li je to tačno?
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

i jeste i nije. Talenti se tradicionalno gledaju iz veza prve, četvrte osme i dvanaeste kuće. Dvanaesta kuća ukazuje na prethodni život. Ono što Duša savlada tada, u ovom životu joj ide lakše, te se smatra talentom jer brže završava od drugih Duša. Četvrta kuća je genetika. Možeš ti biti Duša koja nešto zna, ali ako ti genetika u ovoj inkarnaciji to ne dopušta (okolnosti peorodice u kojoj si rođen, podneblja....i sl) to će biti teže. Osma kuća je unutrašnje ja a prva spoljašnje ja. Dakle u prvoj kući su ti predispozicije i tendencije.
Dakle, porebno je mnogo stvari da se aktivira talenat. Kvintil i bikvintil ga samo pojačavaju
Poliagapitos

Poruka od Poliagapitos »

Hvala na odgovoru. Znači s obzirom da ja imam retrogradni Saturn u 12. polju u trigonu sa Suncem koje se nalazi u 4. polju i koje je vladar 1. polja i bikvintil Saturna i Merkura koji je u 5. polju dar za matematiku , kojom se bavim ceo život , mogu da objasnim kao nasledstvom iz prethodnog života. Vrlo zanimljivo....
Pošalji Odgovor