Škola Astrologije

astrologija i sa njom povezane teme
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Re: Škola Astrologije

Poruka od Andjela Kostic »

Sedma kuća stoji natalno vrlo turbulentno, vidimo i da sama ima uklješteni znak, jasno nam je da sve nije bilo idealno, jasno nam je da čovek jeste bio autoriteta ali da je tu bilo puno tajni koje su rezultirale totalnom mržnjom i razaranjem priče jer se u uklještenom znaku (simbolu nečega zatvorenog, nečega što se ne vidi lako ali postoji, te preljube i slično)nalazi Pluton iako dobro pozicioniran on nikad nije dobar za polje partnerskih odnosa i generalno uvek nosi neku destrukciju, te zaključujemo da zbog tajni ili sakrivanja u braku ili bitnoj vezi nekada dolazi do promena. Sedma kuća međutim ovde sadrži i deo nakon uklještenog znaka sebičnosti što Devica i predstavlja u ovom slučaju, te iza ide znak Lava što je znak samostalnosti, sopstva. Ovde je moguće ispričati priče i priče ali zavisi od toga šta si do sada prošla. Dakle, ovde astrologu trebaju povratne info takođe šta se dešavalo sa jednim izuzetno vrednim partnerom koji je takođe bio iz polja javnosti, popularan, a onda i sa partnerom koji jeste bio vezan za tvoj posao ali je ili može biti težak čovek. Generalno, to je najkraće moguće objašnjenje ljubavnog života kako bi smo prešli na solar ponovo. Pride, nisam rekla o osnovama Venere u Jarcu što je ljubav uz čekanje, kasnije u životu (jer je 12. kuća u pitanju) te patnji i čekanju jer ta Venera pravi kvadrate sa Saturnom i Marsom pa je očekivano više kraćih veza nego istrajnost neke veze naročito do kasnijeg doba. Šta imamo sada?
Vrh pete solarne kuće nalazi se u znaku Bika a Venera se nalazi opet u znaku Jarca i to ni više ni manje u konjunkciji sa Plutonom. Jasno je da je moguća na pomolu nova ljubavna veza ali sa dozom fatalnosti pa čak i izvesne tajnosti i to uglavnom u periodu druge polovine solara, dakle cenim u periodu sledeće jeseni. Zbog kvadrata na Zenit trebaš se zapitati da li tebi takvo što zaista treba jer je moguće da bude ograničen odnos kako teritorijom tako i obostarnim mogućnostima. Međutim Mesec stoji u sekstilu sa Venerom pa je ovaj odnos zaista dobar za tebe. Ono što dalje vuče u razmišljanje jeste sama pozicija Meseca u solaru. On se naime nalazi u znaku svoga pada te emocije drži po strani koliko god je to moguće jer će ti se ovaj čovek stvarno dopasti. Natalno, Mesec je u znaku svoje egltacije i ima samo opoziciju sa Neptunom što govori o obmanama i iluzijama međutim odlično stoji. Solarno, Mesec je u konjunkciji sa Marsom (pojačana nervoza) u Škorpionu (potreba Duše za patnjom kako se ova pozicija zove) te na vrhu 11. kuće solara govori da se naročito trebaš čuvati udara iz javnog života do proleća ali i prijatelja, ne poveravaj se nikom. Sekstil međutim sa Venerom i Plutonom može značiti da u sred nekog posla koji imaš u drugim fazama života uskače partner. Uopšte nije loša slika a mnogo će zavisiti ko je partner i kako ćeš se ti tu postaviti. Trebalo bi po ovom opisu da je stariji nešto, da se tu rodi izuzetno jaka hemija od samog početka, intuicija, telepatija. Tako ćeš ga prepoznati
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Severni čvor u petoj solarnoj kući govori o novom početku, naročito u drugoj polovini solara pa eto nama opet projekcija za period kraja leta i na dalje. Vladar solarne sedme Merkur nalazi se u konjunkciji sa Suncem i tačkom lične sreće i sem što ćeš ti ovog partnera "sakrivati" neko vreme ili on tebe, ovo može biti i dobra veza. Ipak prijatno biti neće zbog pozicije Meseca u padu pa ćeš stalno biti na iglama šta i kako dalje, možda imati i ljubomorne ispade (ili on). Sredinom godine ( u istom periodu) nikako ne zapostavljaj karijeru zbog ove veze jer i sama vidiš da može doći do izostanka nekog plasmana, nekog protežiranja, neke nagrade u sticanju imovine, a kako je druga kuća i promene ličnih vrednosti, možda i do promene u tebi. Pride, da napomenem da ovaj solar iz tri puta pokazuje bitnost tajnosti veze iz nekog razloga što se meni ne sviđa puno jer tebi sve te zatvorene ili tajne veze neće ići na ruku vremenom, ukoliko se ne radi o kratkom periodu sakrivanja veze pri upoznavanju i njenom samom početku. Uklješteni znak Raka sa Mesecom u 11 jasno je da krije vezu od očiju javnosti.
Dakle, solar nam pokazuje da je moguća ljubavna veza, da je odlična za prijateljstvo, da će krenuti tajno, da će se tebi jako dopasti taj čovek ali da moraš biti realna po pitanju mogućnosti vezanih za tu vezu, no idemo dalje
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

wall-den prediktivne tehnike.JPG
wall-den prediktivne tehnike.JPG (49.83 KiB) Pregledano 1671 put
Na ovoj slici stoji prvo natal, pa sekundarna progresija pa direkcija.
Krećemo od direkcije. Direkcija je šira metoda i na tebe lično definitivno deluje. Na prvi pogled ovde se ništa ne dešava ali se uočava osa čvorova na kritičnom, zadnjem stepenu. Govori o zadnjoj u nizu godina i o promeni koju nakon ove možeš očekivati po pitanju oslobođenja od lične i svake druge borbe. Vladar direkcije po pitanju odnosa je Venera na 15 Vage dakle na centru znaka odnosa, pa ćeš nekako u toku novog perioda šta god se dešavalo u toj vezi, naći balans za sebe.

Sekundarni Mesec kreće se kroz drugu natalnu kuću i ovde je od pre sedam meseci trebao donositi malo više prihoda ili mogućnosti prihodovanja ali prosto progresija sama po sebi nije dovoljnno jaka u tvom slučaju da bi sama odradila nešto. Druga kuća je međutim promena ličnih vrednosti, kao i sticanja, te će se ovde stvari definitivno menjati što nam opet vraća priču ljubavnog odnosa i mogućnosti naročito što je progresivni (sekundarni) Mesec u istom znaku sa natalnim te će doživeti poravnanje koje se dešava jednom u 28 godina za oko godinu ipo do dve dana. Ovo je dakle period početka ttvog smiraja Duše u skladu sa početkom novog perioda. Generalno poravnanje meseca doneće ti sreću u ljubavi usled natalno dobre postavke Meseca i Venere i krajnji cilj - mogućnost partnerskog odnosa za do kraja života. Kako će se ovo konačno afirmisati po ovome za oko godinu ipo do dve, naravno da mora krenuti ranije te ovo jeste period za takvo što.
Kada se iz sistema izvuku progresije Meseca dobije se:
Mar 2022 (21 Feb to 7 Mar) Moo Qucnx Mer period nesuglasica ali ličnih većih mogućnosti naročito kada govorimo o statusu i mlađim ljudima oko tebe.
20 Mar 2022 (12 Mar to 26 Mar) Moo Sesqu Plu period ituicije gde trebaš slušati sebe
10 Apr 2022 (2 Apr to 16 Apr) Moo Qucnx MC
1 May 2022 (24 Apr to 8 May) Moo Qucnx Sun
6 Aug 2022 (30 July to 13 Aug) Moo Qucnx Mar Kviknunkcij koje Mesec daje na MC govori o promenama na poslu ili ličnom statusu kroz sagledavanje druih, a sa Suncem i Marsom o lično preuzetim akcijama kako bi se stanje za Vas poboljpalo te ovde u leto očekujem Vaše lične akcije na poljima koje u tvo životu daju neku bitnost.
1 Sep 2022 (15 Apr to 18 Jan 2023) Asc Trine Jup period je napretka, sreće te većih ličnih mogućnosti
7 Nov 2022 (31 Oct to 14 Nov) Moo Sesqu Jup
1 Dec 2022 (24 Nov to 8 Dec) Moo Sesqu Ura period je brzih promena kako sa Jupiterom tako i sa Uranom. Čuvati se vanrednih rashoda
19 Dec 2022 (11 Dec to 26 Dec) Moo SSxt Sat smiraj Duše, period odmora ili prosto veće emotivne sigurnosti.
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Tranziti su okidači događaja a kod ljudi koji imaju dosta elementa Zemlje u sebi i prediktivniji više nego ostale tehnike.
U tvom slučaju i Saturn i Uran su bitni jer su vladari Ascendenta natalno. Sada Saturn tranzitira kroz 12 jasno je da nosi posledice ranijih dešavanja. Uran kroz dva donosi nagla nova lična vrednovanja, promene na polju sticanja i slično. Jupiter ide kroz 1 i pride uklješteni znak, pa malo otežano daje sreću ali je ovo bitna simbolika. Kada će tebi krenuti lagano? Pa tek kada Saturn pređe u 1. tada počinje tvoje vreme. Dakle od kraja marta....
Generalno zaključujemo: period ljubavnih mogućnosti tek počinje za tebe. Mogućnost neke veze krajem leta i početkom jeseni s tim da nije isključeno i ranije da bude. Promena ličnih stavova, promena u sticanju sa tendencom problema oko leta 2022. Ovo je bilo najkraće moguće izlaganje godišnjeg horoskopa. Hvala na strpljivosti :)
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Što se tiče učenja, postoji odlična škola u Beogradu, verovatno bi osoba radila i online. Astrolog je Aleksandra Ralić, a škola je Corona. Imate je svi na fb i instagramu i svugde. Ona je bila moj mentor. Vrhunski astrolog i realista. Ja na žalost ne mogu ni forum održati kako treba od obaveza koje trenutno imam. Jednog dana možda ali za sada mislim da je i ovo veliki doprinos sa moje strane :)
wall-den

Poruka od wall-den »

Andjela Kostic piše:
10 Jan 2022, 11:09

wall-den, tek sad videh ovu tvoju poruku. Nisam radila danima, imala sam privatne obaveze. Evo sad sedoh. Prvo ću pogledati tvoj ljubavni život i ispisati ti šta da očekuješ jer te to tebi bitno.
Hvala ti puno na iscrpnom tumačenju, doduše pročitala sam površno jednom, sad ću da to detaljno iščitam.
Ljubavna situacija me zanima, da... budući da sam negdje rekla bih u ćorsokaku što se toga tiče - dugogodišnja veza je prekinuta (možda i zauvijek - kažem možda jer još ne znam, posvađali smo se - reklo bi se ni prvi ni posljednji put - ali sada jednostavno nema komunikacije ni traga od njega - a kako radi u inostranstvu ne mogu doći ni fizički do njega... no duga je to priča).
Nova veza, bilo bi to ugodna promjena, priznajem, budući da ovo puno ne funkcionira baš...

Ali definitivno je tačno da sam se sad okrenula sebi - i baš se dodano zainteresirala za neki svoj unutrašnji razvoj, za duhovnost u svakom smislu, proučavam opet astrologiju (ali ne samo astrologiju)... ali sol ASC u Strijelcu mi je opet potaknuo i želju za učenjem i putovanjima...

Svako dobro svima na forumu, posebno tebi Anđela - pisat ću još naravno - a sada idem detaljno da iščitam svoje prognoze (solar i ostalo).

:D
Strelac

Poruka od Strelac »

Zdravo Andjela,ja sam vam ranije pisala za moj natal,ali sam se u medjuvremenu zainteresovala za Astrologiju i krenula sa ucenjem.Ide sporo ali ne posustajem.Tako da sam resila da vidim svoj ovogodisnji solarni povratak ,posto mi je rodjendan bio 10 og decembra ,da vidim sta me ceka ,naravno pocetnicki ,jer ima dostaaa toooga da se savlada i uci. Naime otvorivsi moj solar ja sam u panici od tada.Posto mi je Jupiter na dsc solarnom na 29 stepenu a Asc na 8 oj kuci natalnoj u Devici,pri tom u 8 oj solarnoj retro Uran i severni cvor u Biku.Posto je Jupiter znak riba znaci da mi je 12 kuca aktivirana ove godine,sto nije bas dobro.Jer predstavlja bolnice i te zatvorene ustanove.Pa ako moze mala pomoc Hvala unapred.
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Strelac piše:
20 Jan 2022, 11:59
Zdravo Andjela,ja sam vam ranije pisala za moj natal,ali sam se u medjuvremenu zainteresovala za Astrologiju i krenula sa ucenjem.Ide sporo ali ne posustajem.Tako da sam resila da vidim svoj ovogodisnji solarni povratak ,posto mi je rodjendan bio 10 og decembra ,da vidim sta me ceka ,naravno pocetnicki ,jer ima dostaaa toooga da se savlada i uci. Naime otvorivsi moj solar ja sam u panici od tada.Posto mi je Jupiter na dsc solarnom na 29 stepenu a Asc na 8 oj kuci natalnoj u Devici,pri tom u 8 oj solarnoj retro Uran i severni cvor u Biku.Posto je Jupiter znak riba znaci da mi je 12 kuca aktivirana ove godine,sto nije bas dobro.Jer predstavlja bolnice i te zatvorene ustanove.Pa ako moze mala pomoc Hvala unapred.
Može. Napiši mi sve podatke: datum vreme mesto rođenja i grad u kojem si provela zadnji rođendan
Strelac

Poruka od Strelac »

Hvala ti ,10.12.1974. U 8 i 30 pre podne rodjena u Subotici rodjendan u Aleksincu.
StrelacW2JAAAACAAC8.JPG
StrelacW2JAAAACAAC8.JPG (44.26 KiB) Pregledano 1619 puta
Draga, ja stvarno ne vidim Sunce u 12 i odakle to potiče. Možda ti je netačan program? Decembra meseca tebi je počeo solarni povratak i trajaće do tvog rođendana krajem ove godine. Naglašeno je izvršavanje obaveza preko svake mere i teškoće u poslu, sa autoritetom naročito na početku godine...
Strelac

Poruka od Strelac »

Nisam napisala da mi je Sunce u 12 oj kuci vec na dsc mi je Jupiter u solaru a on je vladar 12 kuce,ma ja uvek se upletem ne umem da objasnim lepo. A inace na astro.com radim solar i meni izlazi za 2022 da mi je Asc u Devici i pada u 8oj natalnoj. Nisam pametna,koju godinu zapravo upisem kad radim solar?
Inace u ovo mom solaru Sunce je u trecoj solarnoj a 12 natalna. Ako si me razumela dobro je ,uzasno objasnjavam stvari izvini :oops:
I verovatno hocu sto pre svasta nesto da pohvatam e tu se onda pogubim totalno :oops:
Pošalji Odgovor