Ne znam da li postoji covjek koji ne voli novac,a logicno da su najzagrizeniji materijalisti oni koji najteze dolaze do njega, sto opet vezemo za uticaj Saturna u nekim materijalnim kucama, pa Saturn tjera na ambiciju zato sto upravo ne daje nista lako.Za Spilberga bi na osnovu Marsa u Jarcu u 6 polju rekao da posjeduje neiscrpnu radnu etiku, disciplinu, okupiranost svojim poslom , ali je dispozitor Saturn u Lavu u 2 polju koji daje sve one lose i kontra osobine Saturna a to je nedostatak koncentracije, nedostatak istrajnosti, tj nemogucnost materijalne prakticne finalizacije truda .Labella piše: ↑08 Apr 2021, 18:05Sad sam pogledala njegovu natalnu, on ima konjukciju Jupitera i Venere, vladari 5 i 6 polja, a to je često znak materijalne ekpsanzije, a Sunce, vladar 2 polja, i Mars prave konjukciju u 6 polju, polje radne sredine.MajorTom piše: ↑08 Apr 2021, 14:48Ne daje uvijek ali daje nekad?Labella piše: ↑08 Apr 2021, 09:57
Saturn u 2 polju ne daje uvijek restrikcije na materijalnom, to ovisi od niza aspekata. Konjukcija Saturna i Plutona daje izuzetno visoke ambicije. Steve je upravo takav, stekao je bogatstvo intenzivnim radom, strpljenjem, i nakon dugog rada, jer on nije bio bogat u mlađim danima.
Moj Mjesec je Vodolija, vladar Uran i kovladar Saturn, drugo polje. Mislim da Saturn, povezan sa drugim poljem garantira uspjeh, ali isključivo zahvaljujući ličnom radu, strpljenju.To i jeste problem astrologije, sto nema "egzaktnosti" u njoj.Zar ne bi trebalo pogledati i znak u kojem se nalazi taj Saturn, gdje je kod Spilberga Saturn u 2 polju u izgonu u znaku Lava, pa je zaista cudno da tako slabo postavljen Saturn( sazimanje, skupljanje, restrikcija, hladnoca) moze donijeti u materijalnom smislu blagostanje.Nije ni Gates sa Jupiterom i Plutonom u 2 polju bas preko noci postao bogat, i on se morao potruditi?
Mjesec u Vodoliji je bar iz neke moje perspektive i iskustava suvise slobodoumna, nekonvencionalna i neprakticna dusevna osobenost, pa jos ako je dispozitor Saturn otisao u 2 polje upravo lutanje u " oblacima" moze donijeti probleme na materijalnom planu i nedostatak zelje za prakticnom materijalizacijom razlicitih vrsta ideja, koje samo Vodolija moze da ponudi. Ali Saturn pored Urana ima tu mogucnost da hipotezu, ideju Urana materijalizira i prilagodi ovozemaljskim " potrebama", i ta kojukcija u 2 polju moze da donosi iznenadne prilive novca, ali i iznenadne gubitke.
Moj Saturn je u 6 polju Blizanaca, a Uran je na MC u Vagi, sve je u zračnim elementima, Saturn trigon Uran, Venera trigon Uran, Mjesec trigon MC, Venera trigon MC. Novac mi je jako važan, volim trošiti na putovanja, ne treba mi dvorac, može nešto na moru i čamac sa dozvolom. Čak ne volim ni skupa auta, to je bacanjenovca, ja bih fiću.
Zaboravili smo oboje pisati o znaku Jarac, on je ambiciozan i izdržljivost, moj je ukliješten u prvom polju, sa Jupierom u istom znaku. Andjela je spomenula 1 i 10 polje.
Ti si Jarac podznak Strijelac, a imaš Veneru u 2 polju, oh tebi je novac jako važan, ti voliš da se kućiš.
Pa mi zato cudo sto je moj omiljeni reziser tako materijalno uspjesan, bas kao i onaj citav niz primjera bogatih ljudi sa Saturnom pored Venere kao prirodnog vladara 2 polja,
Imas li odredjenih horonicnih zdravtsvenih problema, disajsni organi, pluca itd? Problemi sa dobijanjem posla, previsoki standardi koje postavljas?Ve120 Uran, humana priroda, volis ljude, zalazes se za ljudska prava, jednakost?
Mjesec trigon MC, pa te vjerovatno okolina jako respektuje?
Moja Venera jeste u 2 polju u Ribama, ali samo 3 stepena udaljena od vrha 3 polja, pa mislim da utice i na njega i nisam toliko okrenut materijalnom, sa Neptunom u blizini Ascedenta u Strijelcu i Ve u Ribama vise sklon idealizaciji, masti, filozofiji , pravdi (Dobro i fanaticni Pluton mi je egzaktno na Mcu u Vagi, vazda ganjam neku pravdu)