Arapska tačka Sreće, Part ili Lot of Fortune, ili Fortuna
Arapska tačka Sreće, Part ili Lot of Fortune, ili Fortuna
U kojoj meri je naša duša lagana vidi se kroz tačku Fortune. Ona je tačka sreće, jer sva sreća dolazi ukoliko ovo iskustvo lakoće postoji. Tri stvari koje čine naš život i koje se poravnavaju u jednom trenutku jesu Sunce kao svesni deo nas, Mesec kao deo nas koji govori o osećanjima, kao podsvesni deo nas, kao jedno polje odnosa – i Zemlja kao telo, kao samo polje tela koje predstavlja nesvesni deo našeg uma. Te tri stvari zajedno u svojoj celini predstavljaju ono što jeste ovaj simbol koji se zove Fortuna.
Kad i kako Fortuna ima jaku poziciju u natalnoj karti?
Moja ima sekstil sa Saturnom i Uranom:8 polje, Lav.
Hvala
Hvala
- Andjela Kostic
- Site Admin
- Kontakt:
Re: Arapska tačka Sreće, Part ili Lot of Fortune, ili Fortuna
Sve izvedene tačke, kao što je Fortuna i druge lične tačke horoskopa imaju značenje samo ako su u konjunkciji ili egzaktnim aspektima sa planetama prediktivnih tehnika i to više u vidu osećaja u osobi a manje u vidu uticaja na događaje. Fortuna je spoj Ascendenta, Sunca i Meseca i smatra se zaista bitnom tačkom jer je praktično svedena tačka nečijeg pravca kretanja i svetala. O njoj se dosta pisalo, pisaću i ja vremenom, ali za sada ostaje činjenica da Fortuna neće imati jak značaj kao sama planeta, stepen neke fiksne zvezde na kojoj je neka planetaLabella piše: ↑15 Maj 2021, 17:52U kojoj meri je naša duša lagana vidi se kroz tačku Fortune. Ona je tačka sreće, jer sva sreća dolazi ukoliko ovo iskustvo lakoće postoji. Tri stvari koje čine naš život i koje se poravnavaju u jednom trenutku jesu Sunce kao svesni deo nas, Mesec kao deo nas koji govori o osećanjima, kao podsvesni deo nas, kao jedno polje odnosa – i Zemlja kao telo, kao samo polje tela koje predstavlja nesvesni deo našeg uma. Te tri stvari zajedno u svojoj celini predstavljaju ono što jeste ovaj simbol koji se zove Fortuna.
Hvala
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
Moja Fortuna ima egzaktan aspekt sa Uranom.Andjela Kostic piše: ↑16 Maj 2021, 08:04
Sve izvedene tačke, kao što je Fortuna i druge lične tačke horoskopa imaju značenje samo ako su u konjunkciji ili egzaktnim aspektima sa planetama prediktivnih tehnika i to više u vidu osećaja u osobi a manje u vidu uticaja na događaje. Fortuna je spoj Ascendenta, Sunca i Meseca i smatra se zaista bitnom tačkom jer je praktično svedena tačka nečijeg pravca kretanja i svetala. O njoj se dosta pisalo, pisaću i ja vremenom, ali za sada ostaje činjenica da Fortuna neće imati jak značaj kao sama planeta, stepen neke fiksne zvezde na kojoj je neka planeta
Da li sam dobro razumjela, arapske tačke su indikator spiritualne komponente osobe, odnosno, šta ju je usrećuje?
Andjela, hvala
Imam u aktualnom solaru egzaktnu konjukciju solarne točke sreće i Sunca.
Ima li to neko posebno značenje i što moram da gledam ?
Ima li to neko posebno značenje i što moram da gledam ?
- Andjela Kostic
- Site Admin
- Kontakt:
Pogledaj tekst na drugoj temi
Da - pročitala sam odgovor - ali nisam vidjela da je spomenuto ima li kakvo značenje ova konjukcija Fortune i Sunca u solaru? Samo da su te arapske točke sporedne - a meni se toliko sviđa ta konjukcija da bih rado da mi donese neku sreću...Andjela Kostic piše: ↑03 Jan 2022, 18:47Pogledaj tekst na drugoj temidobila si tumačenje godišnjeg kao prva članica čiji sam tekst pročitala a od stalnih.
Evo - odgovorila sam na onoj drugoj temi... hvala!!!
- Andjela Kostic
- Site Admin
- Kontakt:
To su sporedni aspekti kada je solar u pitanju. Mnogo su važniji glavni, ali može značiti ličnu sreću tokom godine u zavisnosti kako je natalna Fortuna postavljenawall-den piše: ↑04 Jan 2022, 14:01Da - pročitala sam odgovor - ali nisam vidjela da je spomenuto ima li kakvo značenje ova konjukcija Fortune i Sunca u solaru? Samo da su te arapske točke sporedne - a meni se toliko sviđa ta konjukcija da bih rado da mi donese neku sreću...Andjela Kostic piše: ↑03 Jan 2022, 18:47Pogledaj tekst na drugoj temidobila si tumačenje godišnjeg kao prva članica čiji sam tekst pročitala a od stalnih.
Evo - odgovorila sam na onoj drugoj temi... hvala!!!
Draga Andjela, imam egzaktnu konjukciju Hirona i Fortune u Škorpiji u 11-oj kuci. Kako bi ti protumacila tu konjukciju? Meni je nejasna jer po simbolici predstavljaju dve suprotnosti. Veliki pozdrav!
- Andjela Kostic
- Site Admin
- Kontakt:
Mogu li te zamoliti da mi daš podatke? Hiron tradicionalno nosi povrede ili povrađivanja a Fortuna je tačka spajanja Ascendenta, Sunca i tvog Meseca i zato je zovu tačka lične sreće, jer tu ličnost pronalazi sebe, nalazi se, doživljava smiraj i stabilizaciju, prosto Duša se budi na toj tački. Interesuje me pod kojim okolnostima stoji? Generalno to bi značilo da osoba mora da propati kako bi se "probudila" i kako bi krenula napred. Škorpion može biti vezan za težak rad, za stresove, a kako je u 11. kući povrede od strane okoline, ljudi prijatelja, širih društvenih grupa gde ćeš se nekako probuditi kroz velike izazove i nastaviti kao potpuno nova osoba. Mnogo zavisi od aspekata Marsa, njegovog položaja, položaja Ptutona, Sunca i ličnih planeta. Priča se mora nadovezati na postojeće, osnovne aspekte
Mozete li mi reci nesto o mojoj fortuni? Rodjena sam 25?06.1997 17:20 banja luka.