Najranija učenja govore da je zahvaljujući Suncu moguć život na Zemlji. Sunce je zvezda, izvor svetlosti, energije, toplote i vitalnosti. Zato se smatra osnovnim izvorom energije i ima ogroman uticaj na ljude. U Astrologiji, kao i u životu, Sunce predstavlja izuzetno bitnu „planetu“ iako je u stvari astronomski zvezda. Sunce je pokretač ličnosti, „prvo svetlo horoskopa“. Kada se rodimo, prvo razlikujemo svetlost od tame i odakle bitnost Sunca. Nosi kvalitet ega natusa, samosvest i osnovnu volju osobe, a naročito u odnosu na znak ili poziciju u kući u kojoj se nalazi. Ljudi se zato razlikuju po kvalitetu ega koji nose kao i po karakteru koji su dobili. Dakle, Sunce se astrološki vezuje za samosvest, ličnost, ego i na taj način je esencijalni signifikator definisanja osobe.
Za nastavak teksta kliknite ovde...
Sunce – osnovna životna energija
- Andjela Kostic
- Site Admin
- Kontakt:
Sunce – osnovna životna energija
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
Re: Sunce – osnovna životna energija
Andjela,
Kada u svojoj zivotnoj seriji imamo Sunce kvadrat Saturn, i to 0°, da li tek u 898. epizodi kao u spanskim serijama, on kaze
I release you
Daj nam neki savet kako se nositi sa tim izazovnim aspektima Sunca, Meseca, Marsa sa Saturnom.
Drago mi je sto si napravila svoj forum. Odlican je!
Kada u svojoj zivotnoj seriji imamo Sunce kvadrat Saturn, i to 0°, da li tek u 898. epizodi kao u spanskim serijama, on kaze
Daj nam neki savet kako se nositi sa tim izazovnim aspektima Sunca, Meseca, Marsa sa Saturnom.
Drago mi je sto si napravila svoj forum. Odlican je!
- Andjela Kostic
- Site Admin
- Kontakt:
Ana,
ja sam se takođe oduševila tobom
baš si simpatična, šarmantna i duhovita a to mnogo znači u životu. ELem, ja imam Sunce kvadrat Saturn 0:) i mogu ti reći da traje ali da ima kraja. Nekako se duša jednog momenta sama oslobodi, ne želi više da sledi stroga pravila koja je sama sebi nametnula i to se dešava onda kada vidiš kako su preci koje si volela (deda naročito) u stvari dosta nesavršeni. Kako se meni to desilo? Moj je deda bio divan čovek, ali je ostavio nerazrešeno nasleđe što je dovelo do raskola u porodici. Niko se nije svađao, stric je zgrabio sve, otac je ostao po strani ali više nikada odnos nije bio kao nekad...dakle, kvadrat Sunca i Satruna deluje na oca u vidu teškog života, pa na tebe u vidu otežanja. Međutim, moje je iskustvo kada je aspekt sa Saturnom 0, i naravno kroz iskustva ljudi sa kojima radim, da te to udari i zanese nekoliko godina da tačno osećaš kako ti kičma u delu oko pleći puca s vremena na vreme. Toliko ti oteža život da imaš utisak kao da si zavijena u celofan i vidiš ali ne sudeluješ i ne čuješ šta se oko tebe dešava, kao da je nemoguće da budeš srećna. Ovaj aspekt je kao neka vrsta malera. E šta je dobro? On ti to radi kako bi te "izbrusio u dijamant" tačnije da se sa tebe sklone kroz muku svi tvoji strahovi, sva tvoja nesigurnost u sebe, nestabilnost i postaješ totalno druga, stabilna osoba koja oseća muku i patnju i drugih i može im pomoći. Pogledaj samo kolika je nula i da li je ulazna nula (aplikacioni aspekt konjunkcije) ili izlazna nula (separacioni aspekt konjunkcije) ili daj da ja pogledam:)
ja sam se takođe oduševila tobom
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
Andjela, kako se analizira natalno polje kojem je Sunce vladar, naročito, ako nema planeta? Pretpostavljam, naravno, analizira se položaj Sunca u natalnoj kući i znaku, a da je to polje jako povezano sa poljem kojim vlada Sunce, polje Lava.
Hvala
SVe je povezano. Znak Lava, planete u Lavu, Aspekti Sunca i položaj Sunca kao i njegov dispozitor pa se vadi glavna slika
Andjela, vidjela sam odgovor, hvala

Hvala
SVe je povezano. Znak Lava, planete u Lavu, Aspekti Sunca i položaj Sunca kao i njegov dispozitor pa se vadi glavna slika
Andjela, vidjela sam odgovor, hvala