Škola Astrologije
- Andjela Kostic
- Site Admin
- Kontakt:
Re: Škola Astrologije
Da definitivno. Odlično ti ide 
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
-
Poliagapitos
Hvala. Ponekad i moj Merkur u Škorpionu koji je u polusekstilu sa Uranom pogodi nešto 
- Andjela Kostic
- Site Admin
- Kontakt:
Bravo za tebe! to je znanje nije pogađanje 
-
Poliagapitos
Uvek me zanimalo zašto se polusekstil smatra minornim aspektom. Uzmimo na primer Nikolu Teslu. On je imao Merkur u Blizancima u polusekstilu sa Uranom u Biku. Neko bi rekao da ovaj aspekt daje inventivan um ali da je daleko od genijalnosti. Da li je u njegovom slučaju presudno bilo to što je Merkur u Blizancima u svom sedištu ili to što je Uran na Ascendentu? Ili odgovor treba tražiti u njegovom genetskom kodu....
- Andjela Kostic
- Site Admin
- Kontakt:
U njegovom slučaju kao i slučaju svakog natala, sve je bitno. Samo koncept nekoliko kombinacija planeta, znakova i slično daje specifičnost osobe. Zato se svi razilikujemo. I polusekstil je u ovom slučaju doprinosan, ali ja još ne videh pravo vreme rođenja Nikole Tesle. Sve su to pretpostavke po Internetu. Neko mu stavi Urana na Ascendent da pojača "elektricitet" ali mi zaista ne znamo njegovo vreme rođenja...ili možda neko od vas ima?Poliagapitos piše: ↑04 Jul 2021, 07:33Uvek me zanimalo zašto se polusekstil smatra minornim aspektom. Uzmimo na primer Nikolu Teslu. On je imao Merkur u Blizancima u polusekstilu sa Uranom u Biku. Neko bi rekao da ovaj aspekt daje inventivan um ali da je daleko od genijalnosti. Da li je u njegovom slučaju presudno bilo to što je Merkur u Blizancima u svom sedištu ili to što je Uran na Ascendentu? Ili odgovor treba tražiti u njegovom genetskom kodu....
-
Poliagapitos
Mile Dupor je za vreme njegovog rođenja uzeo 10.07.1856.g. u 00:40 (videti njegovu knjigu ''Astroračuni, analize i prognoze'', str.263.)Andjela Kostic piše: ↑04 Jul 2021, 08:22
U njegovom slučaju kao i slučaju svakog natala, sve je bitno. Samo koncept nekoliko kombinacija planeta, znakova i slično daje specifičnost osobe. Zato se svi razilikujemo. I polusekstil je u ovom slučaju doprinosan, ali ja još ne videh pravo vreme rođenja Nikole Tesle. Sve su to pretpostavke po Internetu. Neko mu stavi Urana na Ascendent da pojača "elektricitet" ali mi zaista ne znamo njegovo vreme rođenja...ili možda neko od vas ima?
- Andjela Kostic
- Site Admin
- Kontakt:
Moguće da je radio rektifikaciju, ko zna....Poliagapitos piše: ↑04 Jul 2021, 09:23Mile Dupor je za vreme njegovog rođenja uzeo 10.07.1856.g. u 00:40 (videti njegovu knjigu ''Astroračuni, analize i prognoze'', str.263.)Andjela Kostic piše: ↑04 Jul 2021, 08:22
U njegovom slučaju kao i slučaju svakog natala, sve je bitno. Samo koncept nekoliko kombinacija planeta, znakova i slično daje specifičnost osobe. Zato se svi razilikujemo. I polusekstil je u ovom slučaju doprinosan, ali ja još ne videh pravo vreme rođenja Nikole Tesle. Sve su to pretpostavke po Internetu. Neko mu stavi Urana na Ascendent da pojača "elektricitet" ali mi zaista ne znamo njegovo vreme rođenja...ili možda neko od vas ima?
Andjela, zdravo 
Da li se analizira nova karta Solar Return 2021 od datuma rođendana ove godine?
Analizirala si mi ju je ove godine prije mog rođendana sa Solar Return 2020.
Imam konjukciju Marsa i Venere. Venera je u 11. polju a Mars u 12. polju. Prošli Solar Venera je bila 10.polje Blizanci, sad je u znaku Lava.
Gledam Solarni, karijeru 10 polje, tamo je sad Merkur u Blizancima. Djevica 1. I 2. Polje. Moje natalno polje Blizanaca je u 6 i 7 poljima.
MC u Solaru je znak Bik, a Blizanac je umetnut znak u 10. polju.
Kako se analizira?
Hvala

Imam konjukciju Marsa i Venere. Venera je u 11. polju a Mars u 12. polju. Prošli Solar Venera je bila 10.polje Blizanci, sad je u znaku Lava.
Gledam Solarni, karijeru 10 polje, tamo je sad Merkur u Blizancima. Djevica 1. I 2. Polje. Moje natalno polje Blizanaca je u 6 i 7 poljima.
Kako se analizira?
Hvala
- Andjela Kostic
- Site Admin
- Kontakt:
Kod solarne karte prvo se gleda gde se pada Sunce, koja je ku'a aktuelna. dakle, prvo se gleda položaj Sunca sa svim njegovim aspektima. Zatim se gleda kroz koju natalnu kuću ide Ascendent novog solarnog povratka i to je glavna pozornica zbivanja. Zatim se prati položaj Meseca jer su Mesec generalne emocije u toku godine i to po znaku, kući u solaru i aspektima. Na kraju se gledaju kontakti natalnih i solarnih planeta i vade zaključciLabella piše: ↑05 Jul 2021, 15:48Andjela, zdravo
Kako se analizira?
Hvala![]()
Hvala, Sunce je u 11. polju, u znaku Raka, a to je i moje natalno Sunce (7.p).Sunce ima trigon sa Jupiterom.(6.polje}, csekstil sa Neptun i ASC.Andjela Kostic piše: ↑05 Jul 2021, 16:46Kod solarne karte prvo se gleda gde se pada Sunce, koja je ku'a aktuelna. dakle, prvo se gleda položaj Sunca sa svim njegovim aspektima. Zatim se gleda kroz koju natalnu kuću ide Ascendent novog solarnog povratka i to je glavna pozornica zbivanja. Zatim se prati položaj Meseca jer su Mesec generalne emocije u toku godine i to po znaku, kući u solaru i aspektima. Na kraju se gledaju kontakti natalnih i solarnih planeta i vade zaključciLabella piše: ↑05 Jul 2021, 15:48Andjela, zdravo
Kako se analizira?
Hvala![]()
Mjesec je 7 polje, Ribe, u knjukciji sa Neptunom. Znači previše sam cmizdrava, a konjukcija sa Neptunom, nemam pojma, Neptun je u oblacima, ne znam, intuic8ia!?
Solarni Merkur konjukcija Merkur
Solarna Venerakonjukcija Venera
Solarni Mars konjukcija Venera
Solarni Mars konjukcija Mars
Solarni Neptun konjukcija Mjesec
Da li sad povežem utjecaj solarnih planeta na polje planeta u konjukciji?
Šolarni asc je Djevica, moje natalno 9 polje. Ali, solarni asc je na 4. stepenu, da li je tad 8 natalno polje, jer moje 9. Natalno polje počinje na 9. stepenu?
Hvala