Škola Astrologije

astrologija i sa njom povezane teme
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Re: Škola Astrologije

Poruka od Andjela Kostic »

Perunika piše:
02 Avg 2020, 23:27
Ako sam pogresno shvatila,neka me Andjela ispravi,posto stvarno zelim da naucim astro ,ne zelim da ucim povrsno nego detaljno jer smatram da je astrologija nauka koja treba detaljno da se uci i ulazi u dubinu ,bilo bi super kad se otvorila i neka tema o asteroidima i fixnim zvezdama jer one stvarno imaju uticaj na samog coveka
Lija i Perunika,
odlično ste shvatile obe. Lija, potrebno je gledanje stepenova, ali se za početak zadrži samo na znaku. Ja sam se malo zanela:) Lija, različiti autori različito gledaju na simole stepena Zodijaka. Neki smatraju da se nulti gleda kao prvi pa da je onda 2.50 jednako 3. Generalno, svaki stepen ima pandam, simboliku kuće. Dakle, prvi stepen OVan, drugi stepen Bik i tako u krug do 24. stepena. Od 25 do 29. stepena smatra se rizičnim stepenovima i tu to tumačenje ne radi posao kao u prethodnim slučajevima. Ipak, treba uzeti u obzir i šta se od fiksnih zvezda nalazi na Asc, al to je druga priča. Hajmo postepeno. Ascendent, Vladar Ascendenta, Sunce pa Mesec :)
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
Perunika

Poruka od Perunika »

E znaci da smo na dobrom putu 👌
Htedoh da pitam sta kada asc ima dva vladara kao npr riba,njome vlada i neptun i jupiter,ili skorpija? Jel se obe planete uzimaju kao vladari ili samo jedna?
Per aspera ad astra 💕💞
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

radićemo sve, ali postepeno. Sada pišem tekstove za Sunce, a posle ću, kad uradim sve planete odraditi prvo T kvadrat jer ga jako malo ima
Lija

Poruka od Lija »

Važi, radujem se tekstovima! :)
DOLFIE

Poruka od DOLFIE »

Andjela, negdje čitao sam da se visoka/viša škola gleda kroz 7. polje a negdje kroz 9. šta je tu točno? 😊
DOLFIE

Poruka od DOLFIE »

I, ukoliko se viša škola gleda kroz 7 polje, kako bi se gledale dodatne dvije godine nakon visoke škole, kroz 7. ili 9?
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

DOLFIE piše:
04 Avg 2020, 17:01
Andjela, negdje čitao sam da se visoka/viša škola gleda kroz 7. polje a negdje kroz 9. šta je tu točno? 😊
Polje visokog školovanja posmatra se od 9. kuće pa na dalje. Svaka druga, naredna je redom: master, doktorat ili sledeći fakultet i slično :) Sedma kuća je kuća svih vidova partnerskih odnosa, pod esencijalnim je vladarstvom Vage, i sa profesijom ima veze jedino ako opisuje osobu koja je okrenuta javnosti, političara ili nekoga ko javno iskazuje - neka vrsta profesora i sl. ali ona može, kao i svaka druga kuća horoskopa biti samo dodatni opis. Inače je polje studija uglavnom vezano za 9.kuću
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Perunika piše:
03 Avg 2020, 11:54
E znaci da smo na dobrom putu 👌
Htedoh da pitam sta kada asc ima dva vladara kao npr riba,njome vlada i neptun i jupiter,ili skorpija? Jel se obe planete uzimaju kao vladari ili samo jedna?
Tek sad videh post. Strašno. Odgovorila bih ti još onda. Ako Asc ima dva vladara, postoji ona planeta koja je "ličnija" i ona koja je "dalja". Smatra se da "ličnija" planeta obično bude "prvi vladar" i ona daje lične događaje a da druga više da atomsferu ili crtu u karakteru ali tek kasnije.....prvo deluje brža a posle sporija planeta sem u slučaju znaka Vodolije gde se prvo gleda Uran a Saturn je drugi vladar. Dakle:
1. Škoprion: Mars i Pluton. Mars je prvi vladar Asc i opisuje osobu. Pluton je drugi i opisuje dodatno karakter ili već ono što će zadesiti osobu kasnije ili šta će sama osoba postati kasnije. Šta je ono u šta može da se razvije pokazaće Pluton
2. Vodolija: Uran pa Saturn. Uran je sporiji, ali je prvi vladar Vodolije. Uvek je osoba Uran a kasnije Saturn pokazuje kakvu stabilizaciju osoba može napraviti
3. Ribe: Jupiter pa Neptun...
nadam se da je jasnije? :)
Perunika

Poruka od Perunika »

Daaa sad sam razumela,meni je onda jupiter em.u svom sedistu u ribama em je licnija planeta,totalno opisuje moj karakter dok neptun dolazi kasnije mada vec je mozda i dosao zbog intuicije,nekako mi se sklapaju kockice pa brze shvatam ezoteriju u globalu
Per aspera ad astra 💕💞
Lija

Poruka od Lija »

Ja sam imala malo slobodnog vremena, pa sam napisala jedan programčić koji nasumično generiš pol, datum, vreme i mesto rođenja (za mesto imam 30ak gradova u Srbiji, nisam baš detaljna bila), da mi da podatke sa kojim mogu da vežbam! :mrgreen: :geek:
Pošalji Odgovor