Pozdrav svima koji čitaju
Ako može uopćeno pitanje u vezi solara. Da li solarna kuća u koju pada natalni asc predstavlja važno pitanje u toj solarnoj godini za pojedinca, ili vrijedi samo obrnuto, gdje pada solarni asc u koju natalnu kuću?
Draga Tihana,
važno je gde pada solarni Ascendent jer je on pokretan i objašnjava glavnu pozornicu zbivanja, tj pravac kretanja godine. Tako ako je kroz npr drugu kuću, naglasak je na promenu sistema vrednovanja ili na sticanje lične imovine, ako je kroz prvu, lične promene uslovljene ličnim odabirima i tako dalje. Uvek se gledaju promenljive prema fiksnim vrednostima. A natalna karta je fiksna. GLedaju se takođe i kontakti planeta, npr koje solarne kače natalne i na koji način
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
Draga,
ja uopšte ne znam kako se tvoj odgovor nije pojavio. Verovatrno je u pitanju greška u serveru jer sam ga davno objavila. Sad tek vidim da ga nema. Nema veze. Objašnjenje za partnera: izuzetno bitna osoba u tvom životu, možda starija nekoliko godina sa kojom ćeš se dobro povezati. Ova će ti osoba biti najbitnija i ispunjavaće te ali ćeš i ti njemu biti bitna. Osoba je kreativac, zreo muškarac i možda je već živeo sa nekom ženom pre tebe ili će biti razveden. Mnogo ćeš ga voleti. Na samom početku braka ili bitne veze mogućnost jače emocionalne povrede jer se ti prvo vreme teško privikavaš na zajednicu. Ono što bi mogao biti problem je njegova nadmenost ili sujeta. Ovo će se rešiti vremenom. Takođe je moguće da iz ove dimenzije ode pre tebe...njegov odlazak u inostranstvo takođe može uništiti vašu vezu....
Zanima me psihicko zdravlje jer imam psihozu vec par godina. Kada ce mi biti bolje i hocu li ozdraviti? Rodjena sam 7.11.1993. 18:10 Beograd
KnjzevnicaWRIGC1.JPG (202.65 KiB) Pregledano 1351 put
Draga moja,
Ne znam ko je uopšte potvrdio tu dijagnozu, ali ona je verovatno rezultat jake unutrašnje sputane enegije koju nosiš zbog teškoća koje si nasledila (ovde postoji genetsko nasleđe). Trebaš naći način da se baviš poslom koji će te fizički iscrpeti i okružiti se ljudima koji te razumeju. Takav posao te verovatno očekuje u sredini karijere. Pritom, vidi se jedna divna mogućnost za ljubavnu vezu sa totalnim razumevanjem što ti je verovatno dar Univerzuma da bude kontrateža ovom bolu koji nosiš. Dakle, izuzetno je bitno da se što više aktiviraš u poslu, nikako ne zatvaraš. Izuzetno je bitno da ne misliš da je tebi najteže i najgore (Saturn opozicija Mesec) gde ima puno uticaja i odnos sa majkom. Ljude koji te uznemiruju ne slušaj. Ne razmišljaj o bolesti, već se fokusiraj na ono što bi te učinilo srećnom. I naravno, ovo je samo faza u životu. I po karti ti bi mogla ozdraviti
Draga Sunshine,
u ovom podneblju zastupljen je Placidus sistem kuća jer on "najbolje radi" upravo kako nam je objašnjeno na Kepler Institutu. Nekada se koristi i Kosh a nekada i sistem jednakih kuća ako se osoba rodila na hemisferama ali se onda utvrđuje šta tačno i koliko je uopšte horoskop tačan za određenu osobu. Stoga je Placidus široko primenjen na Evropu, Rusiju, Ameriku i delove Afrike. Sistemi mogu dati razlike, ali će tačnosti biti izražene prema dešavanjima koja natus (osoba) realno doživljava. Na osnovu nekih primarnih pokazatelja tačno se vidi koji najbolje radi na kojem horoskopu. Ipak, na svim horoskopima Evrope i navedenih zemalja uglavnom se koristi Placidus jer on daje najtačnija tumačenja
Krajem godine- pocetkom sledece bih trebala da objavim svoju knjigu. Kakvi su mi aspekti za to i da li knjiga moze da postane popularnija? Rodjena sam 7.11.1993. 18:10 u Beogradu.
Krajem godine- pocetkom sledece bih trebala da objavim svoju knjigu. Kakvi su mi aspekti za to i da li knjiga moze da postane popularnija? Rodjena sam 7.11.1993. 18:10 u Beogradu.
Godišnji horoskop....detaljan