Škola Astrologije

astrologija i sa njom povezane teme
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Re: Škola Astrologije

Poruka od Andjela Kostic »

Zmaragda piše:
28 Dec 2020, 23:33
Ismejah se, al sta da kazem, vidi se da nemam iskustva sa forumima. UH! Ljubim vas!

https://postimg.cc/Z0m5B2Pg

:)
Draga moja,
polje brakova posmatra se od Descendenta, tačnije vrha semde kuće. U tvom slučaju to je 9.stepen znaka Vage. Međutim, uvek se kreće od pozicije vladara Ascendenta u tvom slučaju Marsa i gleda se kakve on aspekte gradi, u ovom slučaju interesuje nas Mars i da li gradi nešto sa Mesecom ili Venerom ili vladarem 7. i 5.kuće. Kako je Ovan na Asc jasno je da si strastvena osoba a sam Mars je u kvadratu sa Mesecom. Odmah ide pretpostavka da si bila emotivno povređivana, generalno gledano pri čemu to može biti i u odnosu sa majkom jer je majka takođe označena Mesecom ali i ovako. Vrh sedme kuće je u znaku odnosa ali je ovo znak koji može davati dualizam, a sa Uranom na vrhu ove kuće jasno je da bi prva bitna veza ili brak mogla biti sklona raskidu-razvodu i to zbog trajne razlike u karakteru (taj Uran udara na tvoje Sunce). Sam deveti stepen govori takođe o "drugom" odnosno narednoj mogućnosti. Dakle, šta god gledaš mora biti potvrđeno iz najmanje tri ugla. Dakle: 1.Mars kvadrat MEsec, 2.Uran na vrhu 7 i 3. Uran kvadrat Sunce. Nastavljaš dalje: Gledaš šta radi Venera i kad Venera jeste i kad nije vladar polja svih brakova (7.kuće). U tvom slučaju Venera je u dualnom znaku (ponovo) u kvadratu sa Plutonom što obično nosi neku fatalnu ljubavnu vezu i u trigonu sa Marsom što obično nosi strastvenost. Pritom treba dodati da je Mesec na 29.krajnjem stepenu znaka svoga pada - Škorpiona pa je ovo neko razočaranje do same granice izdržljivosti (29.je kraj nečega). Međutim, ovde treba naglasiti da sedma kuća sama po sebi ne znači uvek potpisani brak. Može pokazivati neku bitnu ljubavnu vezu gde se sa momkom letovalo, gde se spavalo pod istim krovom, boravilo...dalje pratiš vladara Veneru. Vladar 7. kuće Venera nalazi se u 3.kući. Treća kuća je takođe sama po sebi promenljiva kuća i definitivno zaključujemo da ćeš imati neku bitnu vezu ali da ona može biti dosta promenljiva i sklona razlazu...
dalje je opis partnera koji se izvodi u tvom slučaju iz Venere, ali i Urana jer je jako blizu vrha Descendenta. Partner je brz, čudan, nestandardni, čas je tu čas nije, dosta kraćih putovanja i veza sama po sebi i ne može biti stabilna. NIje ovo osoba za trajno vezivanje prosto
Dalje, isto radiš sa devetom, jedanaestom i svakom narednom drugom kućom od 7. jer je svaka naredna sledeća mogućnost za partnera :)
Dakle: prvo gledamo vladara Asc, pa esencijalne signifikatore ljubavi Mesec i Venera, pa vrh 7. pa onda 9.11.1 itd...
to je kada govorimo za polje brakova. A peta kuća se treba posmatrati ispred toga da se vidi gde osoba ima problema i zašto može da nabasa na pogrešnog
Zbog Raka na vrhu pete kuće, ti imaš želju da osoba koju nađeš odmah bude prava, i uvek gledaš na muškarca tako da se ostvari trajni odnos. To je super razmišljanje da Mesec, vladar 5 nije u 8 a to su ti unapred problemi. Dakle, daj šansu nekom i popij kafu sa njim, bez obzira na to da li si procenila da je stabilan ili ne. Iznenadićeš se. Nadam se da si razumela kako ide :)
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
Zmaragda

Poruka od Zmaragda »

Andjela, ti si jedno veliko srce <3

Hvala puno na trudu i kako si sve ovo lepo obrazlozila. Sad cu kaficu i polakice.
"Dakle: 1.Mars kvadrat Mesec, 2.Uran na vrhu 7 i 3. Uran kvadrat Sunce."
"...prvo gledamo vladara Asc, pa esencijalne signifikatore ljubavi Mesec i Venera, pa vrh 7. pa onda 9.11.1 itd...
to je kada govorimo za polje brakova."

Da, i ovo potpuno ima smisla.
"..opis partnera koji se izvodi u tvom slučaju iz Venere, ali i Urana jer je jako blizu vrha Descendenta. Partner je brz, čudan, nestandardni, čas je tu čas nije, dosta kraćih putovanja i veza sama po sebi i ne može biti stabilna. NIje ovo osoba za trajno vezivanje prosto."
Sto vise citam, sve manje cini mi se da znam, ali sam srecna i da razumijem. Nema odustajanja jer pocetak je uvek najtezi ;)
Hvala puno draga Andjela!
Goca

Poruka od Goca »

Pozdrav Andjela.

Sretna Nova 2021 tebi i svim članovima foruma.
Evo jednog pitanja iz astrologija ovaj put vezanog za bijeli mjesec ili selenu. Može jedno pojašnjenje koliko je bitna u natalnoj karti? Meni lično nalazi se u 7 kući,jel to povoljno ili ne za sve vrste odnosa a ne samo bračnih? 28.8.1977.Knin,17:30h.
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Pozdrav draga Goco, takođe i tebi srećna Nova i da ti ova bude značajno bolja od prethodnih. Selena je boginja iz mitološke pozadine astrologije. Vezuju je za tačku pozitivne karme, za sreću i duševni mir. Međutim, malo je na žalost važna u odnosu na celokupno sagledavanje neke kuće, pa ako je kuća izazovna, teško da šta tu Selena mnogo može. Ipak, može malo ublažiti efekte. Izučavaju je ruski astrolozi a kod nas nije ni pomenuta. I ja sam je istraživala i planirala o svemu pisati, ali ne stižem ni osnovne teme završiti pa se nadam da će biti dana:)
Labella

Poruka od Labella »

Andjela Kostic piše:
29 Jul 2020, 23:01
Draga lija,
Super radiš. Međutim, uvek prvo treba obratiti pažnju na Ascendet, vladara Ascendenta Sunce i Mesec. To je zato što je Ascendent, naročito njegov stepen, najličnija tačka horoskopa osobe. On se ume promeniti nekad i za minut. Sunce drži istu poziciju 24h, te govori uopšteno o osobi, egu, samosvesti a tek sa položajem u kući i aspektima koje gradi i nešto ozbiljnije o osobi. Vladar Ascendenta predstavlja samo osobu, njenu esenciju, naročito u odnosu na kuću u kojoj se nađe i aspektima koje gradi. Tu odmah vidiš gde će joj biti izazovi. Sutra ću upotrebiti tvoju kartu, ako dozvoliš, na primeru osnovnog otvaranja horoskopa u tri koraka. Mesec je jako bitan jer govori o emocijama osobe. Tek onda idu Merkur-način razmišljanja uz seriju 3 i Venera- šta je ono što osoba voli uz seriju 5 pa sve ostalo, Mars - gde se usmerava energija i slično. Karta je jednog čoveka ali opisuje sve ostale aktere u njegovom životu. Stepenovi su priča za sebe. Svaki nešto znači:) pa tako nije isto ako osoba ima Ascendent na 29.stepenu ili npr.na 2.stepenu jednog znaka
Kako analizirati umetnut znak u kucama? Licno, imam ASC Strijelac, Jupiter konjikcija ASC, a isti je retrogradan u znaku Jarca? Razumljivo, drugi umetnut znak je Rak sa Suncem. Hvala

Mjesec, emocije upravljaju nasim zivotom, i iste su jako vazne za zdrav zivotni stil. Moj je u Vodenjaku.
Labella

Poruka od Labella »

Da li konjukcija Saturna sa Venerom zaista ima negativan uticaj?

Da li Satrun hladi Venerin simbolizam : ljubav, novac?

Saturn simbolizira dug vremenski period i sazrijevanje, a sa Venerom kasne ljubavi i novac?

Kod mene su u 6 kuci, Blizanci? Da li to znaci da je aspekat vise orijentiran na simboliku 6 kuce, ili i na 5 kucu znaka Bika, i 2 kucu Vodolije? Jarac, prva kuca, nije ASC, jer je umetnut znak.

Hvala
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Labella piše:
12 Jan 2021, 18:03
Andjela Kostic piše:
Draga lija,
Super radiš. Međutim, uvek prvo treba obratiti pažnju na Ascendet, vladara Ascendenta Sunce i Mesec. To je zato što je Ascendent, naročito njegov stepen, najličnija tačka horoskopa osobe. On se ume promeniti nekad i za minut. Sunce drži istu poziciju 24h, te govori uopšteno o osobi, egu, samosvesti a tek sa položajem u kući i aspektima koje gradi i nešto ozbiljnije o osobi. Vladar Ascendenta predstavlja samo osobu, njenu esenciju, naročito u odnosu na kuću u kojoj se nađe i aspektima koje gradi. Tu odmah vidiš gde će joj biti izazovi. Sutra ću upotrebiti tvoju kartu, ako dozvoliš, na primeru osnovnog otvaranja horoskopa u tri koraka. Mesec je jako bitan jer govori o emocijama osobe. Tek onda idu Merkur-način razmišljanja uz seriju 3 i Venera- šta je ono što osoba voli uz seriju 5 pa sve ostalo, Mars - gde se usmerava energija i slično. Karta je jednog čoveka ali opisuje sve ostale aktere u njegovom životu. Stepenovi su priča za sebe. Svaki nešto znači:) pa tako nije isto ako osoba ima Ascendent na 29.stepenu ili npr.na 2.stepenu jednog znaka
Kako analizirati umetnut znak u kucama? Licno, imam ASC Strijelac, Jupiter konjikcija ASC, a isti je retrogradan u znaku Jarca? Razumljivo, drugi umetnut znak je Rak sa Suncem. Hvala

Mjesec, emocije upravljaju nasim zivotom, i iste su jako vazne za zdrav zivotni stil. Moj je u Vodenjaku.
I to zavisi od horoskopa do horoskopa. Ali,ako sam te dobro razumela da pitaš o ukljetešnim znacima, ako je Asc Strelac, onda je Jarac uklješteni znak u prvoj kući a Vodolijom kreće druga kuća zar ne? Onda je u sedam uklješteni znak Raka sa Suncem u njemu?
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Labella piše:
12 Jan 2021, 18:18

Saturn simbolizira dug vremenski period i sazrijevanje, a sa Venerom kasne ljubavi i novac?

Kod mene su u 6 kuci, Blizanci? Da li to znaci da je aspekat vise orijentiran na simboliku 6 kuce, ili i na 5 kucu znaka Bika, i 2 kucu Vodolije? Jarac, prva kuca, nije ASC, jer je umetnut znak.

Hvala
Konjunkcija Venere i Saturna uopšte ne mora imati loš uticaj. Zavisi gde je konjunkcija, kakve aspekte gradi sa ostalim planetama, šta radi dispozitor konjunkcije kao i to koliki su orbisi. Ovo može biti i priča prave ljubavi do kraja života, jer Saturn je vladar vremena, dakle "drži" stvari da one istrajavaju, a Venera je zaljubljenost i ono što volimo tako da definitivno ova konjunkcija može biti jako dobra a u zavisnosti od pozicije. Kod tebe konkretno bar iz ovoga što si napisala: mogućnost tajne ljubavne veze na poslu (uklješten Jarac u 1, nešto tebi bitno ali sakriveno, ne vidi se, kasnije se inkarnira), ili neki problem sa jajnicima, nahlađivanjem jajnika (Venera plus Saturn koji daje hladnoću) što će opet zavisiti od dosta drugih stvari
Labella

Poruka od Labella »

Andjela Kostic piše:
13 Jan 2021, 09:16
Labella piše:
12 Jan 2021, 18:03
Andjela Kostic piše:
Draga lija,

I to zavisi od horoskopa do horoskopa. Ali,ako sam te dobro razumela da pitaš o ukljetešnim znacima, ako je Asc Strelac, onda je Jarac uklješteni znak u prvoj kući a Vodolijom kreće druga kuća zar ne? Onda je u sedam uklješteni znak Raka sa Suncem u njemu?
Da, dobro ste razumjeli, uklijesten, moja greska koristenja pojma umetnut.
Labella

Poruka od Labella »

Andjela Kostic piše:
13 Jan 2021, 09:19
Labella piše:
12 Jan 2021, 18:18

Hvala
Konjunkcija Venere i Saturna uopšte ne mora imati loš uticaj. Zavisi gde je konjunkcija, kakve aspekte gradi sa ostalim planetama, šta radi dispozitor konjunkcije kao i to koliki su orbisi. Ovo može biti i priča prave ljubavi do kraja života, jer Saturn je vladar vremena, dakle "drži" stvari da one istrajavaju, a Venera je zaljubljenost i ono što volimo tako da definitivno ova konjunkcija može biti jako dobra a u zavisnosti od pozicije. Kod tebe konkretno bar iz ovoga što si napisala: mogućnost tajne ljubavne veze na poslu (uklješten Jarac u 1, nešto tebi bitno ali sakriveno, ne vidi se, kasnije se inkarnira), ili neki problem sa jajnicima, nahlađivanjem jajnika (Venera plus Saturn koji daje hladnoću) što će opet zavisiti od dosta drugih stvari
Andjela, kako se kasnije inkarnira?

Oh, nahladjeni jajnici, a i jedan spusten, kao posljedica nahladjenig jajanika!

Dopada mi se misao o pravoj ljubavi do kraja zivota,.

Hvala za obrazolenje, tako je dobro analizirano/rezimirano.
Pošalji Odgovor