Astrologija

astrologija i sa njom povezane teme
wall-den

Re: Astrologija

Poruka od wall-den »

Hoćemo li imati teme o predikcijama?
To nikako da savladam, osim tranzita, ništa drugo ne znam baš protumačiti...
Recimo gledam sad svoj solarni horoskop za sljedeću godinu (od početka prosinca vrijedi, ali ova solarna godina mi je toliko loša da želim što prije u sljedeću...)
Venera iz solara mi je u konjukciji s natalnom - manje od 1 stepen je orbis...

I kako da uopće tumačim solar?
Okvirno znam... gledam ASC, u koju natalnu kuću pada... i tako redom.
A sam solar? Tj položaj kuća i planeta u solaru? U solaru su mi recimo Sunce i Merkur u 12.kući - inače su u 10.
I solarni ASC mi pada u 10.kuću...
Metafora27

Poruka od Metafora27 »

Andjela Kostic piše:
21 Sep 2021, 15:37
Metafora27 piše:
21 Sep 2021, 11:54
Pozdrav svima koliko vas ima 😁. Moram priznati da sam se posebno obradovala kada sam naisla na ovaj forum, a posebnu radost je izazvalo to sto se ovo sve svakodnevno "azurira". Naime muci me ljubav, ako se to moze tako reci :roll: . Nisam nikada ulazila u veze, nisam ni sada u vezi, a mslm da je vrijeme da se nesto pocne desavati. Doduse tu ima i malo mojih principa,kako nisam spremna za vezu itd itd. Gledajuci moju kartu i sedmu kucu u ovnu, marsa u raku to govori o nekom (ako se ne varam) policajcu, vojniku i sl. neko ko voli oruzje. Citala sam da je u ovim slucajevima partner agresivan, ljut itd. Ovan se vezuje za Njemacku i sl. Ne razumijem se najbolje u ovo pa bi mi bilo drago da mi neko kaze da li ce se uskoro nesto desiti na tom polju ljubavi, i gdje bih mogla upoznati svog sudjenog. Karta je tu: https://imgbb.com/kh4Gwk9
Draga moja Metafora 27
izuzetno mi je drago što si nam se javila, naročito zato što voliš astrologiju i što te zaista interesuje analiza a ne samo puko tumačenje :). Dalje ti se zahvaljujem što si pročitala forum pa si postavila više nego jasno pitanje :) Divna si, ostani sa nama i na dalje.
Što se tiče tvoje karte prvo vidimo Ascendent u znaku Vage gde je Venera u prvoj kući u znaku svoga pada i to u T kvadratu sa osama MC IC. Kako Venera predstavlja prvu kuću, odnosno opšte predispozicije i tendencije, izuzetno bitno ovde je rad na fizičkom izgledu. Obzirom da je Sunce zatočeno u 12.kući u istom znaku Vage verujem da si introvertna osoba ali i pričljiva kada su oko tebe poznati ljudi. Molim te samo da od starta povedeš računa o izgledu jer je u tvom slučaju to izuzetno bitno. Vaga će ti dati probleme na partnerskim odnosima neko vreme ali ne čitav život. Dalje, peta kuća, kuća zabavljanja kreće na 29.stepenu Vodolije. Ovde očekujem da si upoznavala kratko vreme stvarno nestabilne, emotivno rastrzane ili nesigurne muškarce ili muškarca ali ali drugi deo pete kuće govori o sanjarenju, pravom načinu sagledavanja stvari, želji za pravom vezom. Nemam ništa protiv tvog odabira. Tačnije, mislim da razmišljaš ispravno. Zbog Saturna u 7 ti ćeš imati jednu dugu vezu upravo sa čovekom intelektualcem koga ćeš voleti (to nam govori Saturn trigon Jupiter a konj sa Venerom iz 1) i kome ćeš dosta biti posvećena i okrenuta. Neka te ne zabrinjava Ovan na vrhu 7. jer je vladar Mars u ‚10. pa će ti osoba dati neki status a verovatno ćeš imati i želju za porodicom te ćeš zato ući u ovaj odnos. Ono što nije dobro ovde jeste što bi on mogao biti malo proračunat (kvadrat Mesec Mars na Veneru) te zaista može doći do razvoda prvog braka ili raskida prve bitne veze. Međutim, postoji opcija da se upravo udaš za ovog "duga veza" (drugim delom sedme kuće vlada Bik a Venera je u dobrom odnosu sa Saturnom) ili da se taj "duga veza" pojavi kasnije, nakon nekoliko vremenskih jedinica. Dakle, ovde postoji dobra osnova da napraviš prvi loš brak ali takođe i dobra osnova da do tog braka uopšte ne dođe, preskočiš to. To će isključivo zavisiti od tebe, koliko si spremna da se izboriš. A u veze moraš ulaziti. Ovako ili onako, jer nećeš steći nikakvo lično iskustvo o odnosu što će te samo lakše uvesti u loš brak. Nadam se da ti se tumačenje dopalo, piši opet :)

Hvala ti mnogo na tumacenju i divnim rijecima. A svakako da je iskustvo najbitnije u svakom aspektu zivota, a i borba nas prati radi ovoga ili onoga. Uzdam se u to da do tog loseg braka svakako nece doci. Drzimo fige :D . Pozdrav.
Mim

Poruka od Mim »

https://www.astro.com/cgi/chart.cgi?sho ... png&res=63
Zdravo, interesuje me konkretno da li ću uspeti da završim fakultet jer prva godina mi nije bila najsjajnija, pa razmisljam da li uopšte forsirati ili se jednostavno zaposliti. A takodje ako može nešto ukratko o ljubavnom životu i bitne godine za ljubav. Hvala unapred☺
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Poruka od Andjela Kostic »

Mim piše:
21 Sep 2021, 19:03
Zdravo, interesuje me konkretno da li ću uspeti da završim fakultet jer prva godina mi nije bila najsjajnija, pa razmisljam da li uopšte forsirati ili se jednostavno zaposliti. A takodje ako može nešto ukratko o ljubavnom životu i bitne godine za ljubav. Hvala unapred☺
Draga, svakako ti niko ne može reći hoćeš li ili nećeš završiti studije, naročito ne konkretno, jer astrrologija nije sredstvo proricanja kako sam mnogo puta navela. Molim te, pročitaj malo forum, ima i objašnjenja šta u stvari astrologija može. Pritom, da bih bilo šta rekla o ljubavnom životu potrebna mi je karta, a ovde na linku je isparila. Molim te ostavi podatke, jer ponavljam, svako ko je učio prostu matematiku može naći vaše podatke po postavljenoj karti tako da kada stavite kartu ne očekujte najstrožu privatnost. I što bi je bilo ko od nas imao? Bavimo se astrogijom ne radimo ništa loše:)
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

wall-den piše:
21 Sep 2021, 17:30
Hoćemo li imati teme o predikcijama?
To nikako da savladam, osim tranzita, ništa drugo ne znam baš protumačiti...
Recimo gledam sad svoj solarni horoskop za sljedeću godinu (od početka prosinca vrijedi, ali ova solarna godina mi je toliko loša da želim što prije u sljedeću...)
Venera iz solara mi je u konjukciji s natalnom - manje od 1 stepen je orbis...

I kako da uopće tumačim solar?
Okvirno znam... gledam ASC, u koju natalnu kuću pada... i tako redom.
A sam solar? Tj položaj kuća i planeta u solaru? U solaru su mi recimo Sunce i Merkur u 12.kući - inače su u 10.
I solarni ASC mi pada u 10.kuću...
Draga, najbolje bi bilo da mi ostaviš sve podatke, gde si provela rođendan i datum vreme i mesto rođenja. Ali ako ne, evo odgovora: solar se svakako gleda i posebno. Ipak, SUnce i Merkur uvek se prate pa su u svakom solaru uglavnom u konjunkciji ili široj konjunkciji. To što su sada u 12 a inače u 10 ne znači ništa. Ali će značiti ako npr Sunce ili Merkur pravi neki sličan aspekt sa nekom plannetom natalno i solarno. Npr: natalno Sunce trigon Jupiter, solarno Sunce sekstil/konjunkcija Jupiter....i te i slične kombinacije. To znači da se pokreće priča i natala i da treba obratiti pažnju na priču. Sunce u 12 i Merkur u 12 u solaru generalno znači godinu unutrašnjih dogovora, kada se osoba sama sa sobom dogovara o sledećim potezima, unutrašnjim analizama, spoznajama...
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Što se tiče predikcija:
Moj je sajt i smišljen da pruži astrološko znanje za ljude koji nemaju mogućnosti ili vremena sebi pružiti tako nešto na drugi način. Međutim, zbog prirode i obima mog posla, jako sporo pišem nove članke i toga sam svesna. Nadam se da ću se ubrzati te ćemo nakon opštih natalnih aspekata preći na predikcije i to redom
Mim

Poruka od Mim »

Andjela Kostic piše:
22 Sep 2021, 08:03
Mim piše:
Draga, svakako ti niko ne može reći hoćeš li ili nećeš završiti studije, naročito ne konkretno, jer astrrologija nije sredstvo proricanja kako sam mnogo puta navela. Molim te, pročitaj malo forum, ima i objašnjenja šta u stvari astrologija može. Pritom, da bih bilo šta rekla o ljubavnom životu potrebna mi je karta, a ovde na linku je isparila. Molim te ostavi podatke, jer ponavljam, svako ko je učio prostu matematiku može naći vaše podatke po postavljenoj karti tako da kada stavite kartu ne očekujte najstrožu privatnost. I što bi je bilo ko od nas imao? Bavimo se astrogijom ne radimo ništa loše:)
Naravno da ne mislim konkretno samo eto kakve su predispozicije za fakultet, da li se vide neke poteskoce. 😊 Mislila sam da se vidi natalna, evo podaci 18.06.2001. U Valjevu u 13:20. Hvala
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Mim piše:
22 Sep 2021, 09:29
Andjela Kostic piše:
Mim piše:
Naravno da ne mislim konkretno samo eto kakve su predispozicije za fakultet, da li se vide neke poteskoce. 😊 Mislila sam da se vidi natalna, evo podaci 18.06.2001. U Valjevu u 13:20. Hvala
mimWRIGC2.JPG
mimWRIGC2.JPG (40.64 KiB) Pregledano 1265 puta
Studiranje će biti teško a naročito druga i treća godina. Ukoliko si upisala fakultet informacionog karaktera (puno sitnih podataka) to baš neće biti dobro. Ukoliko si upisala moderan fakultet vezan za IT onda će to biti odlično. Bićeš na sebe ponosna tek na kraju treće godine studija ali ti ssvakako preporučujem da ne bataljuješ, ali da malo više nalegneš i zaposliš se. Ne znam što ti je problem da studiraš i radiš?
LJubavni život neverovatno je promenljiv, a to tebe stalno i iznova povređuje. Promeni taktiku. Naročito lični način razmišljanja (pozitivnije razmišljaj i bez ishitrenih poteza)
wall-den

Poruka od wall-den »

Andjela Kostic piše:
22 Sep 2021, 08:50

Draga, najbolje bi bilo da mi ostaviš sve podatke, gde si provela rođendan i datum vreme i mesto rođenja. Ali ako ne, evo odgovora: solar se svakako gleda i posebno. Ipak, SUnce i Merkur uvek se prate pa su u svakom solaru uglavnom u konjunkciji ili široj konjunkciji. To što su sada u 12 a inače u 10 ne znači ništa. Ali će značiti ako npr Sunce ili Merkur pravi neki sličan aspekt sa nekom plannetom natalno i solarno. Npr: natalno Sunce trigon Jupiter, solarno Sunce sekstil/konjunkcija Jupiter....i te i slične kombinacije. To znači da se pokreće priča i natala i da treba obratiti pažnju na priču. Sunce u 12 i Merkur u 12 u solaru generalno znači godinu unutrašnjih dogovora, kada se osoba sama sa sobom dogovara o sledećim potezima, unutrašnjim analizama, spoznajama...
Hvala na odgovoru.
Gledala sam solar za 21/22 - počinje mi u 12. mjesecu.
Podaci: 3.12.1968, Zagreb, 11.45h (prije podne)
Mim

Poruka od Mim »

Andjela Kostic piše:
22 Sep 2021, 15:26
Mim piše:
22 Sep 2021, 09:29
Andjela Kostic piše:

mimWRIGC2.JPG
Studiranje će biti teško a naročito druga i treća godina. Ukoliko si upisala fakultet informacionog karaktera (puno sitnih podataka) to baš neće biti dobro. Ukoliko si upisala moderan fakultet vezan za IT onda će to biti odlično. Bićeš na sebe ponosna tek na kraju treće godine studija ali ti ssvakako preporučujem da ne bataljuješ, ali da malo više nalegneš i zaposliš se. Ne znam što ti je problem da studiraš i radiš?
LJubavni život neverovatno je promenljiv, a to tebe stalno i iznova povređuje. Promeni taktiku. Naročito lični način razmišljanja (pozitivnije razmišljaj i bez ishitrenih poteza)

Hvala ti na odgovoru! Na farmaceutskom sam fakultetu. Nije mi problem i volela bih ovo da završim samo sam mnogo lenja i nedisciplinovana. Što se tiče ljubavnog života istina je da me povredjuje jer se ne pojavljuje ništa trajno i vredno. Da li vidiš možda koje su mi godine bitne za ljubav?
Pošalji Odgovor