Nada7 piše: ↑11 Sep 2023, 18:56
Dobar dan, Anđela
Prvo želim da ti se zahvalim na strpljenju koje iskazuješ prema svima nama koji te stalno zapitkujemo i što treba i što ne treba. Puno puta sam ulazila na tvoj forum i pokušavala da naučim nešto o astrologiji pre nego što se javim i postavim nekoliko pitanja. S obzirom da sam se razvela, najviše me interesuje šta mi možeš reći o drugom mužu. Ovog leta sam upoznala nekoga ko me je zainteresovao, baš u vreme kada je Sunce prelazilo preko mog Vertexa u 8. kući, gde on u svom horoskopu ima vladara svog 7. i 4. polja – Merkura. Znam da je blizanac-riba ali nisam ostavila njegovu kartu jer ne znam tačan sat i minut rođenja, pa samim tim ne znam na kojim stepenima su mu vrhovi kuća. Imamo iste vladare ugaonih kuća i ne znam koliko je to dobro ili loše. Stariji je od mene i bavi se muzikom. S obzirom da je stranac, tek tada su me zaintrigirale moje planete u četvrtoj i petoj kući (ne znam da li ih ti posmatraš kao stelijum). Vladari treće (takođe druge), dvanaeste (takođe četvrte) i devete kuće su u četvrtoj kući a kvadrira ih jupiter, vladar asc i prirodni signifikator inostranstva, a takođe kvadrira i vladara sedme kuće. Da li ovo znači da je moj dom inostranstvo, da će inostranstvo doći u moj dom ili da neću imati nikakve veze sa inostranstvom? Koliko nam može reći moje Sunce koje se nalazi na fiksnoj zvezdi Alferak iz sazvežđa Andromede, s obzirom da je vladar 9. kuće (obrazovanje - što je iz horoskopa već realizovano a usavršavam se i dalje, drugi muž - valjda će biti više sreće, i kako se tu uklapa inostranstvo). Postavila bih još dosta pitanja u vezi uporednih aspekata ali sam i ovako preterala. (O mojim svetlima u kvadratu sa vladarem asc ne smem da razmišljam

) Unapred hvala.
P.S. Nisam umela drugačije da postavim kartu. Moji podaci su 03.04.1996. Beograd 23h 07 min

- Nada7WRIGC4.JPG (36.61 KiB) Pregledano 2890 puta
Draga Nado7,
oduševljena sam tvojim postom onako najiskrenije!!!! Ovo je mislim najbolji post na forumu te ću se zaista potruditi da ti odgovorim na svako pitanje. Ne pitaju ljudi loše niti imaju loše namere, ali ja zaista nemam vremena da svakom otvaram sve prediktivne tehnike, onako najiskrenije. Ono što je kod astrologije bitno jeste da se ne ulazi previše u detalje dok se bitne stvari ne raščlane, jer su detalji obično samo 10 do 20 procenata bitni u odnosu na glavnu radnju odnosno aspekte i druge pokazatelje. Razvela si se jer do braka nije ni trebalo doći, muž je bio nezreo, naglo je pukla ljubav i tu se sve završilo. Drugi muž obično je određen devetom natalnom kućom ali i ne mora. To je zato što se nekada vidi kroz kvalitet svih brakova, te se mora posmatrati i sedma kuća kao primarna kuća svih brakova. Obzirom da počinje u Blizancima polje svih brakova ukazuje na promenljivost, obično dva braka. Međutim, nije sigurno da će drugi brak baš biti sa ovim iz devete kuće naročito što ima kvadrat sa Jupiterom Sunce. Sunce bi bilo generalni pokazatelj partnera te će partner moći da kroz Sunce bude stariji, ali ovde moraš voditi računa.....Sunce je osoba koja se izdaje za lidera, vođu, strastvena je, vrlo dinamična i preduzimljiva (energija Ovna). To što se Sunce nalazi na fiksnoj zvezdi Alferac iz Andromede ne znači puno, jer, sada su izašla najnovija istraživanja. Naime, nova knjiga Aleksandra Imširagića Stubovi Sudbine 2, objašnjava upravo to da se na tom stepenu u tom momentu nalazilo verovatno još 3 fiksne zvezde te detaljno tačno treba ustanoviti koja od tih fiksnih zvezda radi. Ranije je obrađeno samo oko 80 fiksnih zvezda a sada je on uzeo ogroman broj mislim preko 500 te je obradio u svojoj novoj knjizi. Na predavanja tek trebam ići

. Da deluje Alferac na tebe ti bi bila ugledna i bogata ili tvoj otac. Stoga je potrebno gledati dalje. Inostranstvo je uvek označeno devetom kućom kao i potencijal drugog bitnog partnerskog odnosa. Onda gledamo šta je jače: četvrta ili deveta kuća. Elem, ako bolje pogledaš, dispozicija je kod devete ista kao i pozicija ali ne i kod četvrte natalne kuće, te ti je potencijal veći da ostaneš u rodnom gradu, naročito ako još i živiš na Novom Beogradu (Ovan), nezavisno od partnera. Takođe, zbog napetih aspekata Sunca zaključujemo da je bolje da se u drugi brak ne ulazi bez prethodnog života od nekoliko meseci posto da vidiš kako ti prija život sa tim čovekom i hoće li ti udarati na ego, jer je Sunce i tvoje sopstvo, tvoj ego. Stelijum je skup od tri ili više planeta u nekoj kući i ovde se definitivno može gledati kao stelijum ali samo kao dodatni opis. Stoga, ovaj drugi jeste strastven ali je i svadljiv (Merkur napet u stelijumu) i dolazi kao karma (Južni čvor u stelijumu). Dakle, nekada se neki tvoj predak našao u istoj situaciji ali nije uspeo da je reši te ćeš sada ti trebati. Molim te, postavi i njegov datum, podznak i grad rođenja da vidimo ko je on u tvom horoskopsu i da vidimo dalje koje sve zaključke možemo izvesti. Inače, Saturn je dobro pozicioniran ali je na kritičnom 29. stepenu znaka Riba te je moguć ishod "naglog prekida na kraju" iz situacija sa starijim muškarcima...