Ljubav-brak

astrologija i sa njom povezane teme
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Re: Ljubav-brak

Poruka od Andjela Kostic »

Milly026 piše:
10 Sep 2023, 03:57

Poštovana,
Relativno skoro sam upoznala osobu koja mi se jako dopada i sa kojom sam stupila u vezu. Medjutim, u poslednje vreme vidim jaz u komunikaciji (mada oboje imamo privatnih porodičnih problema + posao i mnogo stresa, pa sam znacaj priča davala tome). Sada me već intuaicija malo kopka, pa me zanima ima li ta veza budućnost i može li se iz nje izroditi nešto ozbiljnije, pa čak i brak? Zovem se Milica, rodjena sam 05.06.1995. u Beogradu.
Srdačan pozdrav, i hvala najlepše!
Milly026WRIGC3.jpg
Milly026WRIGC3.jpg (42.23 KiB) Pregledano 2886 puta
Draga Milice,
za bilo kakvo upoređivanje potrebno je da imaš podatke obe osobe. Dato je vreme rođenja u drugoj postavci ispod ali ne i ispravna godina, međutim pretpostavljam da se radi o 1995., kao i podatke druge osobe. Takođe, ovde mogu samo pogledati osnovno slganje. Za sve ostalo potreban je detaljan uporedni. Astrologija takođe može samo dati pretpostavku dešavanja ili kvaliteta odnosa, nikako da tvrdi da će do braka doći i slično. Postavi sve potrebne podatke ispravno, i njegove,i tvoje opet samo radi provere. Inače, polje ljubavnog života kod tebe stoji napeto, te stvarno nije čudo to što ti se dešava. Znam da je svakoj devojci bitna ljubav, stoga je ovde potrebno dosta rada na sebi kako bi se izbegle stresne situacije.
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
Nada7

Poruka od Nada7 »

Dobar dan, Anđela :)
Prvo želim da ti se zahvalim na strpljenju koje iskazuješ prema svima nama koji te stalno zapitkujemo i što treba i što ne treba. Puno puta sam ulazila na tvoj forum i pokušavala da naučim nešto o astrologiji pre nego što se javim i postavim nekoliko pitanja. S obzirom da sam se razvela, najviše me interesuje šta mi možeš reći o drugom mužu. Ovog leta sam upoznala nekoga ko me je zainteresovao, baš u vreme kada je Sunce prelazilo preko mog Vertexa u 8. kući, gde on u svom horoskopu ima vladara svog 7. i 4. polja – Merkura. Znam da je blizanac-riba ali nisam ostavila njegovu kartu jer ne znam tačan sat i minut rođenja, pa samim tim ne znam na kojim stepenima su mu vrhovi kuća. Imamo iste vladare ugaonih kuća i ne znam koliko je to dobro ili loše. Stariji je od mene i bavi se muzikom. S obzirom da je stranac, tek tada su me zaintrigirale moje planete u četvrtoj i petoj kući (ne znam da li ih ti posmatraš kao stelijum). Vladari treće (takođe druge), dvanaeste (takođe četvrte) i devete kuće su u četvrtoj kući a kvadrira ih jupiter, vladar asc i prirodni signifikator inostranstva, a takođe kvadrira i vladara sedme kuće. Da li ovo znači da je moj dom inostranstvo, da će inostranstvo doći u moj dom ili da neću imati nikakve veze sa inostranstvom? Koliko nam može reći moje Sunce koje se nalazi na fiksnoj zvezdi Alferak iz sazvežđa Andromede, s obzirom da je vladar 9. kuće (obrazovanje - što je iz horoskopa već realizovano a usavršavam se i dalje, drugi muž - valjda će biti više sreće, i kako se tu uklapa inostranstvo). Postavila bih još dosta pitanja u vezi uporednih aspekata ali sam i ovako preterala. (O mojim svetlima u kvadratu sa vladarem asc ne smem da razmišljam :shock: ) Unapred hvala.
P.S. Nisam umela drugačije da postavim kartu. Moji podaci su 03.04.1996. Beograd 23h 07 min
Prilozi
karta opet.png
karta opet.png (210.74 KiB) Pregledano 2884 puta
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Nada7 piše:
11 Sep 2023, 18:56
Dobar dan, Anđela :)
Prvo želim da ti se zahvalim na strpljenju koje iskazuješ prema svima nama koji te stalno zapitkujemo i što treba i što ne treba. Puno puta sam ulazila na tvoj forum i pokušavala da naučim nešto o astrologiji pre nego što se javim i postavim nekoliko pitanja. S obzirom da sam se razvela, najviše me interesuje šta mi možeš reći o drugom mužu. Ovog leta sam upoznala nekoga ko me je zainteresovao, baš u vreme kada je Sunce prelazilo preko mog Vertexa u 8. kući, gde on u svom horoskopu ima vladara svog 7. i 4. polja – Merkura. Znam da je blizanac-riba ali nisam ostavila njegovu kartu jer ne znam tačan sat i minut rođenja, pa samim tim ne znam na kojim stepenima su mu vrhovi kuća. Imamo iste vladare ugaonih kuća i ne znam koliko je to dobro ili loše. Stariji je od mene i bavi se muzikom. S obzirom da je stranac, tek tada su me zaintrigirale moje planete u četvrtoj i petoj kući (ne znam da li ih ti posmatraš kao stelijum). Vladari treće (takođe druge), dvanaeste (takođe četvrte) i devete kuće su u četvrtoj kući a kvadrira ih jupiter, vladar asc i prirodni signifikator inostranstva, a takođe kvadrira i vladara sedme kuće. Da li ovo znači da je moj dom inostranstvo, da će inostranstvo doći u moj dom ili da neću imati nikakve veze sa inostranstvom? Koliko nam može reći moje Sunce koje se nalazi na fiksnoj zvezdi Alferak iz sazvežđa Andromede, s obzirom da je vladar 9. kuće (obrazovanje - što je iz horoskopa već realizovano a usavršavam se i dalje, drugi muž - valjda će biti više sreće, i kako se tu uklapa inostranstvo). Postavila bih još dosta pitanja u vezi uporednih aspekata ali sam i ovako preterala. (O mojim svetlima u kvadratu sa vladarem asc ne smem da razmišljam :shock: ) Unapred hvala.
P.S. Nisam umela drugačije da postavim kartu. Moji podaci su 03.04.1996. Beograd 23h 07 min
Nada7WRIGC4.JPG
Nada7WRIGC4.JPG (36.61 KiB) Pregledano 2881 put
Draga Nado7,
oduševljena sam tvojim postom onako najiskrenije!!!! Ovo je mislim najbolji post na forumu te ću se zaista potruditi da ti odgovorim na svako pitanje. Ne pitaju ljudi loše niti imaju loše namere, ali ja zaista nemam vremena da svakom otvaram sve prediktivne tehnike, onako najiskrenije. Ono što je kod astrologije bitno jeste da se ne ulazi previše u detalje dok se bitne stvari ne raščlane, jer su detalji obično samo 10 do 20 procenata bitni u odnosu na glavnu radnju odnosno aspekte i druge pokazatelje. Razvela si se jer do braka nije ni trebalo doći, muž je bio nezreo, naglo je pukla ljubav i tu se sve završilo. Drugi muž obično je određen devetom natalnom kućom ali i ne mora. To je zato što se nekada vidi kroz kvalitet svih brakova, te se mora posmatrati i sedma kuća kao primarna kuća svih brakova. Obzirom da počinje u Blizancima polje svih brakova ukazuje na promenljivost, obično dva braka. Međutim, nije sigurno da će drugi brak baš biti sa ovim iz devete kuće naročito što ima kvadrat sa Jupiterom Sunce. Sunce bi bilo generalni pokazatelj partnera te će partner moći da kroz Sunce bude stariji, ali ovde moraš voditi računa.....Sunce je osoba koja se izdaje za lidera, vođu, strastvena je, vrlo dinamična i preduzimljiva (energija Ovna). To što se Sunce nalazi na fiksnoj zvezdi Alferac iz Andromede ne znači puno, jer, sada su izašla najnovija istraživanja. Naime, nova knjiga Aleksandra Imširagića Stubovi Sudbine 2, objašnjava upravo to da se na tom stepenu u tom momentu nalazilo verovatno još 3 fiksne zvezde te detaljno tačno treba ustanoviti koja od tih fiksnih zvezda radi. Ranije je obrađeno samo oko 80 fiksnih zvezda a sada je on uzeo ogroman broj mislim preko 500 te je obradio u svojoj novoj knjizi. Na predavanja tek trebam ići :). Da deluje Alferac na tebe ti bi bila ugledna i bogata ili tvoj otac. Stoga je potrebno gledati dalje. Inostranstvo je uvek označeno devetom kućom kao i potencijal drugog bitnog partnerskog odnosa. Onda gledamo šta je jače: četvrta ili deveta kuća. Elem, ako bolje pogledaš, dispozicija je kod devete ista kao i pozicija ali ne i kod četvrte natalne kuće, te ti je potencijal veći da ostaneš u rodnom gradu, naročito ako još i živiš na Novom Beogradu (Ovan), nezavisno od partnera. Takođe, zbog napetih aspekata Sunca zaključujemo da je bolje da se u drugi brak ne ulazi bez prethodnog života od nekoliko meseci posto da vidiš kako ti prija život sa tim čovekom i hoće li ti udarati na ego, jer je Sunce i tvoje sopstvo, tvoj ego. Stelijum je skup od tri ili više planeta u nekoj kući i ovde se definitivno može gledati kao stelijum ali samo kao dodatni opis. Stoga, ovaj drugi jeste strastven ali je i svadljiv (Merkur napet u stelijumu) i dolazi kao karma (Južni čvor u stelijumu). Dakle, nekada se neki tvoj predak našao u istoj situaciji ali nije uspeo da je reši te ćeš sada ti trebati. Molim te, postavi i njegov datum, podznak i grad rođenja da vidimo ko je on u tvom horoskopsu i da vidimo dalje koje sve zaključke možemo izvesti. Inače, Saturn je dobro pozicioniran ali je na kritičnom 29. stepenu znaka Riba te je moguć ishod "naglog prekida na kraju" iz situacija sa starijim muškarcima...
Nada7

Poruka od Nada7 »

Draga Anđela, puno ti hvala na odgovoru, oduševila sam se i želela sam da napišem ono što sam pokušala sama da naučim ali ne znam koliko grešim i koliko sam pristrasna. :)
Da, preselila sam se na Novi Beograd nakon što sam se razišla sa bivšim mužem a tamo sam živela i nakon rođenja. Naučila sam i nešto novo o Saturnu, imala sam nešto više od prijateljstva sa muškarcem 15 godina starijim i komunikacija je naglo prekinuta. Što se tiče Andromede, čitala sam stare članke A. Imširagića o fiksnim zvezdama, nisam znala za novu knjigu. Ne znam samo da li moguće da su kod mene uloge obrnute, s obzirom da ja imam razvod iza sebe.
Njegovi podaci su 13.06.1987. Atina, podznak Ribe. Dosta sam analizirala naša slaganja i neslaganja pa bih krenula od pozitivnih stvari. Videla sam da njegov Saturn nema loše aspekte sa mojim planetama, to me je baš obradovalo. Takođe sam stekla utisak da je njegovoj neaspektovanoj Veneri prijatno u mom natalu, pa joj je čak i moj mesec naklonjen, iako nije u trigonu. Moj vladar sedme i njegov vladar prve u konjukciji, pa još i u egzaktnom sekstilu sa njegovim suncem. Ne znam koliko je dobar položaj njegovog severnog čvora u mom stelijumu. Posebnu pažnju su mi privukli slični aspekti naših petih kuća i njihovih vladara jer oboje imamo opoziciju Marsa i Meseca, Merkura, istog vladara sedme u petoj kući, pa čak oboje imamo trigon Marsa sa Plutonom a ni moj mesec nije daleko od sekstila sa Plutonom. S obzirom na opoziciju mog vladara prve sa njegovim vladarem sedme i Marsom, ne znam da li se ta napetost može ublažiti time što su i Jupiter i Mars u padu i gledaju u svoju egzaltaciju preko puta, kao da žele da zamene mesta. Da li kvadtat mog Saturna sa njegovim mesecom ublažava to što je njegov Mesec u jarcu, Saturnovom sedištu? Ista situacija je sa mojim Mesecom i planetama iz njegove pete kuće. Deluje mi da je najveći problem kvadrat iz mog stelijuma sa njegovom petom kućom, čak je između Sunca i Marsa egzaktan. Tu ne vidim baš nikakvo rešenje. Ima li nade za nas?
Izvini ako sam preterala sa mojim komentarima, jako sam uzbuđena i veoma mi je drago što mogu sa nekim ko je stručan da razgovaram o astrologiji. Puno ti hvala.
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Nada7 piše:
13 Sep 2023, 01:24
Draga Anđela, puno ti hvala na odgovoru, oduševila sam se i želela sam da napišem ono što sam pokušala sama da naučim ali ne znam koliko grešim i koliko sam pristrasna. :)
Da, preselila sam se na Novi Beograd nakon što sam se razišla sa bivšim mužem a tamo sam živela i nakon rođenja. Naučila sam i nešto novo o Saturnu, imala sam nešto više od prijateljstva sa muškarcem 15 godina starijim i komunikacija je naglo prekinuta. Što se tiče Andromede, čitala sam stare članke A. Imširagića o fiksnim zvezdama, nisam znala za novu knjigu. Ne znam samo da li moguće da su kod mene uloge obrnute, s obzirom da ja imam razvod iza sebe.
Njegovi podaci su 13.06.1987. Atina, podznak Ribe. Dosta sam analizirala naša slaganja i neslaganja pa bih krenula od pozitivnih stvari. Videla sam da njegov Saturn nema loše aspekte sa mojim planetama, to me je baš obradovalo. Takođe sam stekla utisak da je njegovoj neaspektovanoj Veneri prijatno u mom natalu, pa joj je čak i moj mesec naklonjen, iako nije u trigonu. Moj vladar sedme i njegov vladar prve u konjukciji, pa još i u egzaktnom sekstilu sa njegovim suncem. Ne znam koliko je dobar položaj njegovog severnog čvora u mom stelijumu. Posebnu pažnju su mi privukli slični aspekti naših petih kuća i njihovih vladara jer oboje imamo opoziciju Marsa i Meseca, Merkura, istog vladara sedme u petoj kući, pa čak oboje imamo trigon Marsa sa Plutonom a ni moj mesec nije daleko od sekstila sa Plutonom. S obzirom na opoziciju mog vladara prve sa njegovim vladarem sedme i Marsom, ne znam da li se ta napetost može ublažiti time što su i Jupiter i Mars u padu i gledaju u svoju egzaltaciju preko puta, kao da žele da zamene mesta. Da li kvadtat mog Saturna sa njegovim mesecom ublažava to što je njegov Mesec u jarcu, Saturnovom sedištu? Ista situacija je sa mojim Mesecom i planetama iz njegove pete kuće. Deluje mi da je najveći problem kvadrat iz mog stelijuma sa njegovom petom kućom, čak je između Sunca i Marsa egzaktan. Tu ne vidim baš nikakvo rešenje. Ima li nade za nas?
Izvini ako sam preterala sa mojim komentarima, jako sam uzbuđena i veoma mi je drago što mogu sa nekim ko je stručan da razgovaram o astrologiji. Puno ti hvala.
Nada7W2JAAAACAAC6.JPG
Nada7W2JAAAACAAC6.JPG (41.59 KiB) Pregledano 3007 puta
Kada gledamo bilo šta iz astrologije, prvo gledamo osnovne elemente, krećemo od baze. Sve to što si napisala stoji, ali kao dodatak opisima. Ipak, se vidi da dobro barataš astrologijom i to mi je drago :)Partner je rođen u horoskopskom znaku Blizanaca dakle sam po sebi je promenljiv i prilagodljiv, snalažljiv i inteligentan u bazi svoga ega. Sa "ostavljenom" Venerom u Blizancima, stalno menja ukus,te je preferirao vrlo kratke i nestabilne veze odnosno takve su mu, neozbiljne žene i dolazile u život. Ovome još dodaje činjenica da je Venera ili u trećoj ili blizu treće kuće. Takođe, planeta bez aspekata i aflikcija može se gledati samostalno ali i iz dispozicije u kojoj ona ne stoji dobro sa Mesecom, esencijalnim signifikatorom dubokih emocija. Generalno, bez pogleda na tvoj horoskop, ovaj je čovek hladan, kasnije stalno u nekoj brzini, da zaradi. Mesec u Jarcu pozicija je dobra za sopstvo, ali nije i za stabilan partnerski odnos. Međutim, ovde imamo značajna slaganja: Venere su u konjunkciji te se vama sviđaju iste stvari, a ovo rađa veliku privlačnost između osoba. Njegova Venera je stoga na vrhu tvoje sedme kuće što opet ukazuje na mogućnost trajanja partnerskog odnosa dok ima privlačnosti. Njegov Asc je blizu tvoga Nadira što ukazuje na mogućnost želje da živi sa tobom jednog momenta. E sada, veoma diskutabilno je šta mu je opis druge bitne partnerke obzirom da mu je prva veza verovatno osuđena na propast, jer u ovom slučaju možemo imati partnerku opisanu kao "anđela čuvara" i osobu koja je produhovljena, školovana i sa kojom se on nalazi u potpunosti ili svadljivu osobu sa kojom će odnos biti kratak i neporoduktivan (je li vladar Jupiter ili Mars). Dakle, kada gledaš horoskop, prvo gledaš kvalitet osobe, odnosno kakvu energiju sama osoba nosi.
Što se tiče vašeg odnosa: sve što si navela stoji, ali je za održavanje veze najbitnije tvoje Sunce u trigonu sa njegovim Saturnom što bi moglo održati odnos ali i njegovo Sunce u tvojoj sedam u srodnom znaku sa tvojim Mesecom (skoro pa u trigonu), te dok ima komunikacije i privlačnosti veza traje. Nisam sigurna ipak da je ovo odnos za ceo život usled nedostataka drugih bitnih pokazatelja. Ono što jeste bitan pokazatelj, jer je preko tvoje ose Asc Desc jeste da njegova Venera ide pravo u opoziciju sa tvojim Plutonom a to imaš i natalno i može označavati takođe i bitnu, duboko emotivnu vezu ali koja se prekida....ne zameri mi, ali bolje je da znaš šta možeš od prilike očekivati.
Nada7

Poruka od Nada7 »

Draga Anđela, ma kakvo zameranje, naprotiv, puno ti hvala na pomoći i vremenu koje si mi posvetila. I sama sam vrlo obazriva zbog lošeg iskustva, osećam se upravo onako kako si opisala i poslušaću tvoje savete. Sve je sada divno, ali je ipak na daljinu i svesna sam da se može prekinuti svakog trenutka. Svesna sam i šta radi moj natalni Pluton jer sam sa bivšim mužem bila devet godina u vezi i tri godine u braku (ceo svoj ljubavni život, zajednički prijatelji, povezane porodice...) Ceo svet je mislio da je to za ceo život a ja sam prošle godine samo spakovala svoje stvari i otišla jer nisam imala snage i srca drugačije da odem. Iz sređenog i veoma udobnog života (u materijalnom smislu) bukvalno sam izašla na ulicu i krenula sve ispočetka. Jednom prilikom sam pročitala na forumu tvoje savete – da ne ostajemo u lošim odnosima, da tražimo svoju sreću i da će nas univerzum višestruko nagraditi. Sigurno ću ti javiti kada nađem svoju sreću i da li je ovo ta sreća. Nastaviću da posećujem tvoj forum i čitam tvoje komentare, a volela bih i da učestvujem u razgovorima. Puno, puno pozdrava. :)
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Hvala draga :) I ja bih mnogo više ovde radila da imam vremena.
Cherry224

Poruka od Cherry224 »

Draga Anđela,

Zanima me da li postoji šansa da mi 1.Saturnov povratak koji mi se sada dešava, ako sam dobro shvatila, donese neke pozitivne promjene recimo na emotivnom planu ili je sve što "započne" u tom periodu predodređeno za neki vid teškoće/ borbe... Znam da se to detaljno može vidjeti detaljnom analizom, ali ako se išta vidi ili ima naznaka, značilo bi mi da znam.

Hvala unaprijed ❤️

3.11.1994
08.40, Trebinje, BiH
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Cherry224 piše:
24 Sep 2023, 13:46
Draga Anđela,

Zanima me da li postoji šansa da mi 1.Saturnov povratak koji mi se sada dešava, ako sam dobro shvatila, donese neke pozitivne promjene recimo na emotivnom planu ili je sve što "započne" u tom periodu predodređeno za neki vid teškoće/ borbe... Znam da se to detaljno može vidjeti detaljnom analizom, ali ako se išta vidi ili ima naznaka, značilo bi mi da znam.

Hvala unaprijed ❤️

3.11.1994
08.40, Trebinje, BiH
Cherry224W2JAAAACAAC7.GIF
Cherry224W2JAAAACAAC7.GIF (48.86 KiB) Pregledano 2997 puta
Draga Cherry224,
tebi je saturnov povratak bio u maju mesecu a ovo sada su samo "povratni efekti" usled Saturnovog povratka, te kako ti je bilo u maju tako možeš samo u blažoj meri očekivati i sada. Saturnov povratak je svakako izazovno vreme, period kada se Duša bori, pokušava da oko sebe postavi stvari onako kako bi želela, ali se to uglavnom ne dešava. Ovde se osoba uči da napreduje upravo kroz snalaženje. ISkustvo koje ti nosi značajno je za dalje periode. Međutim, promene neće zavisiti samo od saturnovog povratka. One se moraju pratiti iz drugih nivoa prediktivnih tehnika jer je saturnov povratak na neki način samo vreme sazrevanja Duše
Cherry224

Poruka od Cherry224 »

Pretpostavila sam da je tako. Saturn me ograničava na neki način, ali nije toliko strašno, bojala sam se njegovog uticaja. Nadam se da su njegovi "najjači uticaji" bili u maju, a da će sada polako da popušta. Svakako je dobar učitelj, nekad ćemo cijeniti njegove lekcije i možda saznati zašto je sve moralo biti baš tako.
❤️
Pošalji Odgovor