Škola Astrologije

astrologija i sa njom povezane teme
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Škola Astrologije

Poruka od Andjela Kostic »

Dobro došle veštice :)!!!:)
Šalim se naravno.
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Re: Škola Astrologije

Prva i osnovna stvar za sve vas koje učite astrologiju:
1. nije sredstvo proricanja sudbine
2. sadrži osnovna načela i pravac nečijeg života
3. postoje horoskopi koji uopšte nisu pod dejstvom "sudbine" ni "načela života" jer ili vreme nije tačno ili postoje druga pravila zbog kojih kod ovih osoba ne radi horoskop. Ima ih oko 10%
4. postoje osobe kojima horoskop radi više od 90%
5. svrha astrologije nije plašenje ljudi, već pomoć ljudima da prebrode teške životne trenutke
6. nikada se ne tumače horoskopi trećih lica. Svaka osoba ima prava da zna samo svoj horoskop do detalja. Izuzetak je uporedni horoskop gde možete reći zainteresovanoj strani kakav je čovek i zašto to neće ili će biti dobar odnos
7. širite znanje. Znanje je moć ali dobra dela su neprevaziđena univerzalna pozitivna energija koja će vam se vratiti.
8. kada ste loše raspoloženi ne tumačite drugim ljudima horoskope
9. učite na svom horoskopu. Radite na sebi da postanete bolji dušom. Dobra duša daje jako i zdravo telo
SREĆNO!
Lija

Poruka od Lija »

Ja kada pogledam natalnu, prvo pogledam znak, podznak, Mesec i vladara podznaka. To da dobijem neku opštu ideju. Iskreno, nalazim da je najlakše da se uči oblast po oblast, tako se ja najbolje snalazim. S tim što ja gledam položaj planeta, pa tek onda askpekte sa drugim planetama, ne znam da li je to najispravnije. Za sada sam samo posmatrala natale ljudi koje poznajem i tu mi je baš drago kada primetim nešto što znam da je tačno, a jako sam rezervisana kada su nepoznati u pitanju, tu se uvek ograđujem.
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Draga lija,
Super radiš. Međutim, uvek prvo treba obratiti pažnju na Ascendet, vladara Ascendenta Sunce i Mesec. To je zato što je Ascendent, naročito njegov stepen, najličnija tačka horoskopa osobe. On se ume promeniti nekad i za minut. Sunce drži istu poziciju 24h, te govori uopšteno o osobi, egu, samosvesti a tek sa položajem u kući i aspektima koje gradi i nešto ozbiljnije o osobi. Vladar Ascendenta predstavlja samo osobu, njenu esenciju, naročito u odnosu na kuću u kojoj se nađe i aspektima koje gradi. Tu odmah vidiš gde će joj biti izazovi. Sutra ću upotrebiti tvoju kartu, ako dozvoliš, na primeru osnovnog otvaranja horoskopa u tri koraka. Mesec je jako bitan jer govori o emocijama osobe. Tek onda idu Merkur-način razmišljanja uz seriju 3 i Venera- šta je ono što osoba voli uz seriju 5 pa sve ostalo, Mars - gde se usmerava energija i slično. Karta je jednog čoveka ali opisuje sve ostale aktere u njegovom životu. Stepenovi su priča za sebe. Svaki nešto znači:) pa tako nije isto ako osoba ima Ascendent na 29.stepenu ili npr.na 2.stepenu jednog znaka
Lija

Poruka od Lija »

Ja stepene nikad ne gledam (jer ne znam toliko detaljno), jedino ako mi upadne u oči da u prvoj kući ima umetnut znak, onda obratim pažnju, jer mi to malo signalizira da neko nije onakvim kakvim se predstavlja. A slažem se za Mesec, meni je jako drago što mi je Mesec u raku, ali mi ga je tako žao kad ga vidim koliko je napadnut sa svih strana, ali nauči se čovek da živi sa tim. :mrgreen:

Slobodno iskoristi kartu kao primer. U mojoj karti ima svega - i planeta u svom središtu, u planeta u svom padu, svi mogući aspekti, uklješteni znakovi... :D

Slika
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Lija piše:
30 Jul 2020, 09:10
Ja stepene nikad ne gledam (jer ne znam toliko detaljno), jedino ako mi upadne u oči da u prvoj kući ima umetnut znak, onda obratim pažnju, jer mi to malo signalizira da neko nije onakvim kakvim se predstavlja. A slažem se za Mesec, meni je jako drago što mi je Mesec u raku, ali mi ga je tako žao kad ga vidim koliko je napadnut sa svih strana, ali nauči se čovek da živi sa tim. :mrgreen:

Slobodno iskoristi kartu kao primer. U mojoj karti ima svega - i planeta u svom središtu, u planeta u svom padu, svi mogući aspekti, uklješteni znakovi... :D

Slika
Stvarno si carica. I moja najbolja prijateljica ima Mesec u Raku. :). Idemo redom. Kad pogledam tvoju kartu prvo gledam Saturna, jer on vlada Ascendentom koji je na sedmom stepenu znaka Jarca. Znak Jarca je čvrsto stanje materije, energije, znak nečeg starog i tradicije. Dakle, ti vučeš jaku karmu kroz jaku genetiku predaka koju si dobila. Jarac na Ascedetu daje obavezno ozbiljnu osobu, ali i priprema dušu za teškoće kroz život, jer je ovo znak izdržljivosti. Teškoće neće dolaziti direktno previše, više kroz odricanja...da bi se ovo promenilo zaključujemo da tu horoskop mora tebi još nešto dati...i gledamo poziciju Saturna i postane nam jasno sledeće: Saturn u 1. Osoba sama nosi teškoće jer je prva kuća uvek kuća našeg ličnog JA, predispozicija i onoga čemu stremimo kroz život. U Vodoliji je, jasno je da je Satrun suvladar Vodolije, što govori da ovo nije tako loše. Ti se rađaš sa otežanjima ali i mogućnostima naglih preokreta u životu, ali sama moraš raditi na tome. Tu već možemo obratiti pažnju i na Urana, prvog vladara Vodolije i biće nam jasno da zbog ovih sekstila sa Merkurom i Plutonom, koji su u stvari kvadrati sa Saturnom da ti imaš odličnu mogućnost napretka ukoliko se izgradiš kao nezavisna osoba. Ja znam koliko je to teško (Saturn kvadrat Merkur, Saturn kvadrat Pluton) ali je i moguće i sad nne bih zalazila u dalju analizu jer i ovako odoh predaleko. Dakle, imamo vladara Asc Saturna kvadrat Merkur kvadrat Pluton eto izazova.
Dakle, samo bacim pogled i vidim: osoba je ozbiljna, predodređena za malo teži život ali će od nje mnogo zavisiti izgradnja njenog statusa. Idemo dalje
Sunce u Vagi, znaku koji baš ne voli Sunce, pa i ne tako daleko od samog stepena njegovog pada govori o tome da se ne trebaš obazirati na stvari koje te ograničavaju, društvene norme, okolinu i sl..naročito što je SUnce ugroženo....Ovde bih imala sitnu knjigu da napišem al hajmo ovo u tri koraka. Elem, Sunce kvadrat Uran, Neptun, Mars Mesec....puno toga govori i o tebi samoj, Trebaš puno menjati i sebe. Mesec jeste u Raku ali ovde i pod dejstvom Marsa koji je u Raku u znaku svoga pada....osećaj da manje možeš, probaš nešto ono neće, ti probaš opet ono neće, ti se razočaraš i odustaneš: NE ODUSTAJ je tvoja deviza, prosto ne odustaj sad bih napisala "nikad ne odustaj" ali se takođe teške reči tipa "Nikad" izbegavaju ako si pravi astrolog :)
Perunika

Poruka od Perunika »

Ovo je jako poucno i stvarno super objasnjavas,meni je asc na 2 stepenu,ako racunamo 0 kao ovna 1 kao bik onda 2 stepen dodje blizanci ,razmisljala sam o tome kad sam citala o stepenima i pokusavala da shvatim pa shvatih iznenada i naglo kako se posmatraju i kako boje pricu,pa sam onda pocela svs stepene da posmatram u svom natalu i dodjoh do zakljucka da imam dosta stepena u znaku vodolije,,experimentisala sam pa sam posmatrala stepene od 1 stepena da 1 bude ovan,2-bik idt ali meni je vise blizi i vise se poklapa kada racunam 0 kao sam pocetak jer ima osoba loje su rodjene na nultom stepenu ,bas im se sunce nalazi na 0 stepenu nelog znaka,sto opet znaci nesto,negde sam procitala da osobe rodjene na nultom ili 29 stepenu znaka,ako tu imaju sunce,one nece imati upliv sledeceg znaka nego ce biti bas karakteristicne npr vodolije bilo da su rodjeni na 0 stepenu vodolije ili 29 stepenu vodolije,imam par primera natala ljudi koje poznajem i poklapa se sa njihovim karakternim crtama bas to racunanje nultog stepena kao stepen ovna,1-bik,2 blizanci itd
Per aspera ad astra 💕💞
Lija

Poruka od Lija »

Andjela Kostic piše:
30 Jul 2020, 10:12
Stvarno si carica. I moja najbolja prijateljica ima Mesec u Raku. :). Idemo redom. Kad pogledam tvoju kartu prvo gledam Saturna, jer on vlada Ascendentom koji je na sedmom stepenu znaka Jarca. Znak Jarca je čvrsto stanje materije, energije, znak nečeg starog i tradicije. Dakle, ti vučeš jaku karmu kroz jaku genetiku predaka koju si dobila. Jarac na Ascedetu daje obavezno ozbiljnu osobu, ali i priprema dušu za teškoće kroz život, jer je ovo znak izdržljivosti. Teškoće neće dolaziti direktno previše, više kroz odricanja...da bi se ovo promenilo zaključujemo da tu horoskop mora tebi još nešto dati...i gledamo poziciju Saturna i postane nam jasno sledeće: Saturn u 1. Osoba sama nosi teškoće jer je prva kuća uvek kuća našeg ličnog JA, predispozicija i onoga čemu stremimo kroz život. U Vodoliji je, jasno je da je Satrun suvladar Vodolije, što govori da ovo nije tako loše. Ti se rađaš sa otežanjima ali i mogućnostima naglih preokreta u životu, ali sama moraš raditi na tome. Tu već možemo obratiti pažnju i na Urana, prvog vladara Vodolije i biće nam jasno da zbog ovih sekstila sa Merkurom i Plutonom, koji su u stvari kvadrati sa Saturnom da ti imaš odličnu mogućnost napretka ukoliko se izgradiš kao nezavisna osoba. Ja znam koliko je to teško (Saturn kvadrat Merkur, Saturn kvadrat Pluton) ali je i moguće i sad nne bih zalazila u dalju analizu jer i ovako odoh predaleko. Dakle, imamo vladara Asc Saturna kvadrat Merkur kvadrat Pluton eto izazova.
Dakle, samo bacim pogled i vidim: osoba je ozbiljna, predodređena za malo teži život ali će od nje mnogo zavisiti izgradnja njenog statusa. Idemo dalje
Sunce u Vagi, znaku koji baš ne voli Sunce, pa i ne tako daleko od samog stepena njegovog pada govori o tome da se ne trebaš obazirati na stvari koje te ograničavaju, društvene norme, okolinu i sl..naročito što je SUnce ugroženo....Ovde bih imala sitnu knjigu da napišem al hajmo ovo u tri koraka. Elem, Sunce kvadrat Uran, Neptun, Mars Mesec....puno toga govori i o tebi samoj, Trebaš puno menjati i sebe. Mesec jeste u Raku ali ovde i pod dejstvom Marsa koji je u Raku u znaku svoga pada....osećaj da manje možeš, probaš nešto ono neće, ti probaš opet ono neće, ti se razočaraš i odustaneš: NE ODUSTAJ je tvoja deviza, prosto ne odustaj sad bih napisala "nikad ne odustaj" ali se takođe teške reči tipa "Nikad" izbegavaju ako si pravi astrolog :)
Hehe, pa hvala Anđela, to je zbog tebe, čitajući tebe sam se zainteresovala za astrologiju! :)

Izvinjavam se što kasnim sa odgovorom, nisam stigla do sada. Znači, prvo gledaš planetu koja je vladar podznaka, u kojoj kući se nalazi i aspekte koji se formiraju, pa onda Sunce (da bi se pokazalo kako osoba želi da se predstavi?) i Mesec (unutrašnji ,,život'' osobe, da tako kažem?). Taj deo razumem. Ali šta u slučaju kada je podznak rak ili lav, pa su onda ove lične planete takođe i opis podznaka? Recimo, ako je podznak rak, da li to znači da onda pozicija Meseca daje opis i emotivnog stanja i onoga kako ljudi tu osobu doživljavaju?

I ne razumem ovaj deo Sunce nije daleko od stepena pada? (pretpostavljam da uključuje ono gledanje stepena (koje ja znam da treba uzeti u obzir, ali ne znam da primenjujem, pa ni ne gledam :mrgreen:)

Što se mene tiče, stavljaj ovde natale sa izmišljenim podacima, ako imaš želju nešto da ilustruješ, ili da proveriš da li pažljivo čitamo. :D

I da, na račun ovog Meseca pod uticajem Marsa, ja bih rekla da se to, barem kod mene, ispoljava tako da ja, iako sam u sebi veoma emotivna, osećam jako veliku sramotu kad treba da iskažem duboke emocije (nisam drvenasta, ne suzbijam ono površnije emocije, ali jako se stidim i duboko krijem svoje duboke emocije). Ja sam to do sada tako tumačila tu konjukciju.

Perunika, ja te ne razumem o čemu govoriš, možeš li da postaviš svoju kartu i malo pojasniš? :)
Perunika

Poruka od Perunika »

Slika

Ovo je moj natal,moje sunce se nalazi na 23 stepenu,23 stepen je stepen vodolije,ako gledamo samo stepene,asc je 2 stepenu i 50 i neki minut,ako idemo u detalje,stepen kad predje 30 minuta ima karakteristike sledeceg znaka ako sam dobro ukapirala citajuci o stepenima pa se moze reci da je asc riba,na stepenu blizanaca,koji ima uplive raka,ako idemo u detalje 😁😁
S druge strane,tako se posmatraju na taj princip svi stepeni,bilo da su planete u pitanju ili vrhovi kuca,poznajem par osoba koje ovako na prvi pogled na njihov natal nema indikacija da su npr dosta tvrdoglavi ali posmatrajuci stepene na kojima se nalaze planete,dolazi se do te finese tj odgovora zasto su toliko tvrdoglavi,obicno su olanete na steoenu ili vage ili bika ili jarca ,ako se gledaju samo stepeni na kom se neka planeta nalazi
Per aspera ad astra 💕💞
Perunika

Poruka od Perunika »

Ako sam pogresno shvatila,neka me Andjela ispravi,posto stvarno zelim da naucim astro ,ne zelim da ucim povrsno nego detaljno jer smatram da je astrologija nauka koja treba detaljno da se uci i ulazi u dubinu ,bilo bi super kad se otvorila i neka tema o asteroidima i fixnim zvezdama jer one stvarno imaju uticaj na samog coveka
Per aspera ad astra 💕💞
Pošalji Odgovor