ovo solar natal pitanje za Mesec i Jupiter tek sad videh. Kako, ne znam. Ako ti nekada ne odgovorim to znači da nisam videla. Izvini što tek sada odgovaram. Može biti jako bitno jer to znači da je osoba kroz taj aspekt u godini "prozvana" i da će se taj aspekt afirmisati. Sada je samo bitno pratiti šta priča natalno taj aspekt a gde je solarno i šta dodaje na priču
Hehe, hvala, Andjela ti si pčelica, razumijem te
Znači poklapanje solarnog i natalnog aspekta je važno.
Pa u solarnom horoskopu se nalaze na neki način "tranziti" - i to na sam rođendan.
Ili nešto nisam dobro shvatila?
Shvatila si odlično! Solarni povratak je tranzit odnosno slika na nebu u trenutku vraćanja Sunca na stepen minut i lučnu sekuntu po rođenju. Ipak, zbog 365 dana u godini i 360 stepeni Zodijaka, to ne bude uvek isti dan kao dan rođenja. Međutim, Solarni povratak smatra se najbitnijim godišnjim tranzitom, jer kad se Sunce poklopi sa natalnim sve ostale planete prilagođavaju godinu upravo ličnosti osobe što predstavlja Sunce
Solarni povratak se zato gleda zasebno, uz upotrebu natala, drugačije od običnog diurnala (dnevnog horoskopa, tj svakodnevnog horoskopa). Čak je i tehnika gledanja različita, gde se u diurnalu prate konjuncije natalnih i dnevnih planeta, gde se nalazi Asc na kom stepenu još bitnije itd, dok se kod Solarnog povratka gleda gde solarni Ascendent preseca natalni horoskop, u kojoj se solarnoj kući nalazi solarno Sunce, kakvi su njegovi aspekti, te Zenit solara da se vidi pravac u koji se osoba zagleda, odnosno šta bi volela dostići...
Ovo je teško pronači na internetu
Meni su Sunce i MC u solarnom 8. polju, ASC u natalnom 10. polju.
Trenutno 8. polje gledam na dugove, jer nemam posla, a sa poslom bih gledala kao dobitak.
Ascendent govori o godini okrenutosti ka traženju statusa i posla a Sunce u osam solara uvek daje transformativnu godinu, dakle sve se sada dešava sa razlogom unutrašnjeg preokreta i nakon toga i spoljnog preokreta stvari. Obično sa Suncem u 8 osobi ne bude lako (bilo da nema posla ili da je trudna ii....) međutim, nakon tog perioda obično ide mnnogo kvalitetniji, a trenutni je da bi se Duša nečemu naučila
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
Ascendent govori o godini okrenutosti ka traženju statusa i posla a Sunce u osam solara uvek daje transformativnu godinu, dakle sve se sada dešava sa razlogom unutrašnjeg preokreta i nakon toga i spoljnog preokreta stvari. Obično sa Suncem u 8 osobi ne bude lako (bilo da nema posla ili da je trudna ii....) međutim, nakon tog perioda obično ide mnnogo kvalitetniji, a trenutni je da bi se Duša nečemu naučila
Andjela, hvala
Čitala sam o sol Suncu u 8.p., na internetu naravno, najviše horor, nekad nije dobro ni previše istraživati, srećom, jača sam od Googla. Meni transformacije odgovaraju, ne volim stagniranje, iako može biti povremeno isrpljujuće, važno je postići cilj.
Danas sam sebi napravila natalnu za horarac, pitanje je, kad ću ući u novu lj. vezu.
Kako se određuje vrijeme, odnosno period ulaska u vezu, jer nemam pitanje za konkretnu osobu?
Ja sam ASC i Mjesec.
Analiza budućeg je DSC Lav (nulti stepen), a Sunce iz 8 polja pravi - 7 aplikacioni aspekt sa Mjesecom u 12. polju Jarca Da li je ovo 7 nedelja ili mjeseci? Da li se gleda kardinalni znak Mjeseca, ili Lav dsc ili Sunce u Djevici?
Kao šzo sam ti i rekla, horarni horoskop nije pouzdana metoda ni za šta. Obavezno treba gpedati sve redom, od direkcija do tranzita pa doneti zaključak
Kako vršiš analizu za mogućnost ulaska u vezu:
1. Direkcija
2. Sekundarna progresija da suziš period
3. Tercijarna progresija da dodaš priči
4. Solarni povratak
5. Tranziti
Držite se ovih rasporeda ne ulazite u prevelike analize jer će vas po prsvilu odvesti na pogrešan put
Kao šzo sam ti i rekla, horarni horoskop nije pouzdana metoda ni za šta. Obavezno treba gpedati sve redom, od direkcija do tranzita pa doneti zaključak
Kako se analiziraju natalna polja, a ista poćinju sa jednim znakom, a druga polovina je novi znak?
Naravno, uvijek je natalno polje sa dominantnim znakom i vladarom znaka, ali primjetim, u analizama i obrazloženjima, često je važno ako natalno polje ima dva ili tri znaka.
Kako se analiziraju natalna polja, a ista poćinju sa jednim znakom, a druga polovina je novi znak?
Naravno, uvijek je natalno polje sa dominantnim znakom i vladarom znaka, ali primjetim, u analizama i obrazloženjima, često je važno ako natalno polje ima dva ili tri znaka.
Dobro jutro i tebi dušo
tako je. Svako natalno polje obično ima dva nekada i tri znaka (ukoliko postoji uklješteni znak u polju). Analizira se prvo vladar polja. Međutim, često se dešava da polje počinje sa krajnim stepenovima što se vode od 26 do 29 stepeni nekog znaka. Onda se obavezno gleda da li blizu postoji neka planeta, npr 2 do 3 stepena od vrha te kuće. Ona će preuzeti ulogu bazičnog tumača a zatim vladar. Pritom, ako ima uklješteni znak u simbolici znaka ide i nešto što se ne vidi, nešto što je zatvoreno, nešto što postoji ali nije jasno vidljivo. Npr ukoliko je to uklještena Vaga u petoj kući jasno je da se radi o mogućnosti tajne ljubavne veze. AKo je to uklješteni Ovan u petoj kući to je mogućnost tajnog seksa ili pritajene agresije nekog partnera i slično...ako je to u trećoj kući onda su misli osobe koje postoje ali ona to ne pokazuje javno itd...A, kako polje prelazi u drugi znak recimo pola pola, kasnije će primat preuzeti drugi deo znaka jer život teče u kontra smeru kazaljke na satu gledano od Ascendenta. SUper si što si postavila ovo pitanje