Astrologija

astrologija i sa njom povezane teme
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Re: Astrologija

Poruka od Andjela Kostic »

wall-den piše:
04 Dec 2021, 14:01
Rođena sam 3.12. 1968. u 11.40h (Zagreb) - i pomrčina Mjeseca 19.11. bila je 2 stepena od mog natalnog Mjeseca, dok je pomrčina Sunca danas (4.12.) samo 1 stepen od mog natalnog Sunca. Sunce mi je na MC-u i u konjukciji s Merkurom - te vlada 7.kućom. Nekako i sama vidim da će očito biti nekog bitnog utjecaja ovih pomrčina, vjerojatno najviše na partnerski odnos (trenutno smo u prekidu 3 mjeseca, a zajedno smo 20 godina). Još vidim i konjukciju Venere na moju natalnu Veneru te skoru konjukciju tranzitne Venere i tranzitnog Plutona - sve blizu moje natalne i u egz.trigonu na natalni Mjesec...
Ali kako da sve to protumačim? Trenutno se ništa ne dešava, a toliko aspekata i događaja na nebu.... ?
wall-denWRIGC1.JPG
wall-denWRIGC1.JPG (40.01 KiB) Pregledano 1209 puta
Ne mora se događati bukvalno ništa. Ti si Ascendentom Vodolija a znakom Strelac. Na tebe najviše deluje direkcija, ne tranziti. Možda će se samo nekada, uz direkciju koja to prvo potvrđuje, u tranzitima desiti da se aktivira događaj prema aspektu na nebu ali koji je sličan aspektu u karti. Na primer: ti imaš Venera trigon Pluton. I sada, ako bi Venera ušla u trigon, sekstil ili konjunkciju sa Plutonom na nebu, da se aktivira neki događaj
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
wall-den

Poruka od wall-den »

Andjela Kostic piše:
04 Dec 2021, 16:38
Ne mora se događati bukvalno ništa. Ti si Ascendentom Vodolija a znakom Strelac. Na tebe najviše deluje direkcija, ne tranziti. Možda će se samo nekada, uz direkciju koja to prvo potvrđuje, u tranzitima desiti da se aktivira događaj prema aspektu na nebu ali koji je sličan aspektu u karti. Na primer: ti imaš Venera trigon Pluton. I sada, ako bi Venera ušla u trigon, sekstil ili konjunkciju sa Plutonom na nebu, da se aktivira neki događaj
[/quote]

Hvala na odgovoru.
Ne znam zašto bi više djelovale kod mene direkcije, a ne tranziti? I kako se to uopće određuje. Osoba koja mi je zadnja gledala moguće rješenje moje situacije - gledala je baš tranzite, tako da... ne znam ?

Da - imam Venera trigon Pluton i Venera trigon Mjesec i Mjesec trigon Pluton.
Tj. Veliki zemljani trigon, ako ja to dobro tledam.
Trenuntno je Pluton na 25 Jarca - i upravo aktivira cijeli taj Veliki trigon - i još će sada i Venera doći u konjukciju s Plutonom - pa će oba ta planeta aktivirati taj Veliki trigon.

A što se direkcija tiče - misliš na Solar arc... Ili progresije? To su 2 različita načina, zar ne?

I da li onda da gledam tranzite na direkcije i progresije... ili paralelno?
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

wall-den piše:
04 Dec 2021, 16:58
Andjela Kostic piše:
04 Dec 2021, 16:38
Hvala na odgovoru.
Ne znam zašto bi više djelovale kod mene direkcije, a ne tranziti? I kako se to uopće određuje. Osoba koja mi je zadnja gledala moguće rješenje moje situacije - gledala je baš tranzite, tako da... ne znam ?

Da - imam Venera trigon Pluton i Venera trigon Mjesec i Mjesec trigon Pluton.
Tj. Veliki zemljani trigon, ako ja to dobro tledam.
Trenuntno je Pluton na 25 Jarca - i upravo aktivira cijeli taj Veliki trigon - i još će sada i Venera doći u konjukciju s Plutonom - pa će oba ta planeta aktivirati taj Veliki trigon.

A što se direkcija tiče - misliš na Solar arc... Ili progresije? To su 2 različita načina, zar ne?

I da li onda da gledam tranzite na direkcije i progresije... ili paralelno?
[/quote]

Zato što su tranziti samo okidači događaja. Rade ako su prethodno dokazani u svim tehnikama. Osoba koja ti je gledala nije završila astrološki fakultet i ne zna za primarna, osnovna pravila tumačenja ali nema veze. Sve je to različito. Astrologija nije laka, ako ste to mislili. Kod ljudi sa jakim elementom Zemlje ili kada Zemlje nema uopšte, više deluju tranziti. Na vatrene i vazdušne direkcije a na vodene znake progresije. I to je moje iskustvo a bavim se astrologijom preko 20g. A tranziti dođu kao ishod, prosto samo okinu događaj.
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

wall-denW3JAJAACAACAAC6A.JPG
wall-denW3JAJAACAACAAC6A.JPG (50.15 KiB) Pregledano 1191 put
WALL- DENN
Prvo se gleda direkcija. Tačnije, prvo se kreće od solara ali ja ne znam gde si ti bila za vreme solarnog povratka što nije sada puno bitno jer znam da znaš da otvaraš solar. U ovoj tvojoj direkciji (zadnji točak desno) vidi se da je osa čvorova na 29. stepenu i unapred je to kritičan period vremena koji bi trebao trajati u globalu još nekoliko meseci - tek počinju veće promene. DIrektivni Ascendent do skora je bio na vrhu druge natalne kuće i ovo je slika unutrašnje promene ličnih vrednosti kod osobe - sistema vrednovanja, ali i mogućnost promena u sticanju lične imovine. Direktivni Uran se egzaktno nalazi na natalnom Neptunu koji natalno vlada uklještenim znakom u prvoj kući (ono što je bilo tajnovito, ono što se krilo, što se stavljalo pod tepih, urođeni a neoživljeni talenti do sada....) te kreće velika dinamika stvari kojih nisi bila svesna do sada ili si ih duboko u sebi sakrivala ne želeći da rušiš svoju zonu konfora. Direktivni Merkur u trigonu sa natalnim Jupiterom govori o pojačavanju, preuveličavanju dešavanja na polju statusa zbog otkrivenih, novonastalih informacija (Merkur vlada u 4 ali vlada i uklještenim znakom u sedam - tajne u braku, stvari nedorečene i slično) ovo meni liči kao kad se kula od karata kreće da ruši. Međutim, ne treba očajavati jer naravno mnogo stvari zavisi od obe osobe i koliko su spremne raditi na odnosu. Potrebu za stabilnošću naročito poslednjih oko 6 meseci pokazuje i sekundarni Mesec ali nisam sigurna da će on jako delovati na priču. E tek sada prelazimo na tranzite. Imamo Jupitera u 1 i da on vlada sedam rekli bi smo da je i moguće da se nešto kvalitetno ovde razvije. Ali sedmicom vlada Sunce, a Suncem je prikazan autoritet u tvom horoskopu neko moćan i na vrhu nekog posla, sem ako to nisi ti sama (opet se gleda dokle je osoba stigla, šta je postigla da bi se vršila dalja procena). Eventualna mogućnost promene postoji ispred Nove godine, kada Jupiter pređe u znak Riba jer Jupiter tada posataje jači a vlada tvojim statusom a ne samo uklještenim znakom. Saturn je i dalje u 12, nosi teškoće, depresiju, razočaranje, duboku rezignaciju......nadam se da shvataš kako se gleda?
Ipak, po solaru mislim da će kada prođe cela ta fama tebi biti mnogo bolje
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

I ovako je samo za tvoj slučaj. Svaki se razlikuje, opet u zavisnosti od Ascendenta, pozicije vladara i slično
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Andjela Kostic piše:
06 Dec 2021, 08:33
I ovako je samo za tvoj slučaj. Svaki se razlikuje, opet u zavisnosti od Ascendenta, pozicije vladara i slično. A eklipse, fiksne zvezde, varijable, precesije, harmonici i slično, to su sve dodatne tehnike. ALi prvo se nauči baza pa tek onda možemo krenuti sa dodacima da nas ne bi zbunjivali
wall-den

Poruka od wall-den »

Hvala puno na svim odgovorima.
Što se solarnog horoskopa tiče - isti je grad i sad u pitanju, nema promjena (samo je adresa druga, ali to je nebitno).
Znači da kombiniram: direkcije, solar i na kraju tranziti?
A progresije? Ima li njih negdje u priči?

Ja sam naučila samo abecedu astrologije, priznajem- a prognoze znam samo teoretski nešto malo, pa sam gledala ono što mi je bilo najlakše: solarni i tranzite. :geek:
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

wall-den piše:
06 Dec 2021, 16:04
Hvala puno na svim odgovorima.
Što se solarnog horoskopa tiče - isti je grad i sad u pitanju, nema promjena (samo je adresa druga, ali to je nebitno).
Znači da kombiniram: direkcije, solar i na kraju tranziti?
A progresije? Ima li njih negdje u priči?

Ja sam naučila samo abecedu astrologije, priznajem- a prognoze znam samo teoretski nešto malo, pa sam gledala ono što mi je bilo najlakše: solarni i tranzite. :geek:
Progresije na tebe slabije deluju ali svakako deluju i njih treba gledati. Super si radila. Na svakog deluju tranziti ali ne u toj meri koliko ljudi misle. Gledaj solar pa tranzite, za početak. Ne dodavaj fiksne zvezde, niti eklipse jer će te samo omesti u tumačenju. Drži se fiksnog reda, solar, direkcija, tranzit progresija i počećeš da sagledavaš stvari na pravi način :)
Dora

Poruka od Dora »

Draga Anđela bila sam kod astrologa pre godinu dana spomenula mi je upoznavanje muškarca na prolece ove godine i rekla da ću sa njim ostvariti vezu..Upoznala sam nekoga ko je polovično odgovarao opisu ali nikada ništa nije bilo medju nama..Da li Vi to vidite?
23.06.1999 11:15 Podgorica
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Dora piše:
08 Dec 2021, 08:20
Draga Anđela bila sam kod astrologa pre godinu dana spomenula mi je upoznavanje muškarca na prolece ove godine i rekla da ću sa njim ostvariti vezu..Upoznala sam nekoga ko je polovično odgovarao opisu ali nikada ništa nije bilo medju nama..Da li Vi to vidite?
23.06.1999 11:15 Podgorica
DoraWRIGC6.JPG
DoraWRIGC6.JPG (41.08 KiB) Pregledano 1239 puta
Draga Dora,
ja nikada ništa nisam tvrdila. Rekla sam da postoji mogućnost a to je velika razlika da me ne razumeš pogrešno. Pored toga, ja sam se kod tebe bavila samo tranzitima i to vrlo površno, što je zaista nedovoljno za bilo kakvu tvrdnju. Meni je drago da si se upoznala sa nekim. Ako ničeg nije bilo opet zavisi od tebe i njega konkretno. Horoskop ljubavnog života međutim zahteva mnogo gledanja različitih tehnika da bi se došlo do nekakvih zaključaka. U tvom slučaju radiće i progresije jer imaš element Vode jako izražen. Ako je verovati tranzitu samo, mogućnost vezivanja u neki odnos postoji od proleća. Ali, to je sa zadrškom na mogućnost. Sada je ovo što se desilo bilo u tranzitu Saturna kroz petu kuću što nam ne daje neke naročito kvalitetne okolnosti. Ne brini, tvoje vreme tek dolazi
Pošalji Odgovor