Škola Astrologije
Re: Škola Astrologije
Sada sam ukapirala ja sam gledala za 2022 i 2023 godinu ,moja greska umesto 2021 i 2022.,mada i ova nije sjajna. Hvala veliko od ❤
Lija piše: ↑23 Avg 2020, 10:14Hajde, ja ću biti hrabra i prva nešto napisati o karti koju sam našla na tvom sajtu, pa kako ispadne!
Ja kad bacim prvi pogled, vidim da je osoba škorpija, sa podznakom riba i Mesecom u raku - osoba koja je sva od vode, vrlo verovatno izuzetno emotivna i empatična. Pogledam gde je Jupiter, kao prvi vladar podznaka - u ovnu, tehnički u prvoj kući, ali jako blizu vrha druge kuće. Kao benefik u drugoj kući, Jupiter može doneti uspeh u praktičnim poslovima, kao i svime vezanim za novac i sticanje lične imovine, a pošto je u ovnu, to bih rekla da ide kroz neku akciju, aktiviranje i aktivan rad, možda i na tendenciju da se neko samoinicijalno aktivira da bi postigao cilj, neko kome ne treba previše spoljašnjeg uticaja. Ne bih rekla da je ovaj Jupiter previše oštećen. Jeste u opoziciji sa drugim vladarom podznaka, ali meni to nekako više predstavlja da osoba može biti malo pesimičnija i da se okupira svojim mislima, više nego neki konkretniji problemi. Ali mislim da ovaj kvadrat između Meseca i Jupitera može više da utiče na osobu, u smislu da neko emotivnom manipulacijom pokušava da spreči osobu da postigne svoje ciljeve, ili možda da osoba previše emotivno razmišlja i onda se sama sabotira (pošto je Mesec i u kvadratu sa Neptunom). Sunce u osmoj kući mi govori opet o osetljivoj i pronicljivoj osobi (još je u škorpiji, što mi još pojačava taj utisak) kojoj su neke transformacije u životu neophodne kako bi razvila svoj pun potencijal. Pošto je Sunce u egzaktnoj konjukciji sa Uranom, ta transformacija možda može doći kroz neko sukobljavanje sa tradicionalnim načinom razmišljanja i življenja, posmatranjem sveta kroz više uglova, možda na neki inovativan, produhovljen način. A pošto je Sunce i u egzaktnom aspektu sa ascedentom, mislim da to može dovesti do generalnog uspeha u životu, pogotovo onda kada osoba shvati ko je i šta želi od života.
Evo, ja sam napisala onako kako bih ja to protumačila, ne znam koliko je tačno, ali meni je bilo zabavno da pišem!![]()
- Andjela Kostic
- Site Admin
- Kontakt:
BRAVO!!!!!!!!! SVE SVE SVE je tačno 
Osoba se itekako pronašla i ojačala svoje pozitivne strane, ali sve što si napisala stoji tako. Svaka ti čast. Odlična si! Hvala ti na ovom tumačenju
Osoba se itekako pronašla i ojačala svoje pozitivne strane, ali sve što si napisala stoji tako. Svaka ti čast. Odlična si! Hvala ti na ovom tumačenju
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
- Andjela Kostic
- Site Admin
- Kontakt:
Stavila sam njen primer upravo zato što je sva egzaktna i njen se horoskop vrlo lako tumači jer je upravo sačinjena od elementa Vode. VIdiš da ima samo planetu jednu sa leve strane horoskopa? To je znak da je baš pod dejstvom sudbine i da se zaista može iz karte pročitati. Međutim, ta je žena jako radila na sebi i postigla je sve. Gledala sam je i pratila godinama, kako se duhovno razvija jer mi je dobra prijateljica
Pogledala sam slučajno tumačenje, i shvatila dosta sličnosti sa ovom osobom, počevši znaka i podznaka do nekih sitnica, pa mi je bilo dodatno zanimljivo čitati komentare.
Ps. Sve pohvale za sajt.
Ps. Sve pohvale za sajt.
Pitanje za sve: kad gledate vladare kuća - ako je u pitanju npr. znak Vodolije, Riba, Škorpije... gledate li oba vladara ili kako?
Recimo - ja sam podznak Vodolija - i kad sam počela da učim astrologiju gledala sam samo Uran kao vladar mog ASC-a... u kojoj kući i znaku se nalazi - i to onda pokušala da povežem. Eh - ali i Saturn je vladar Vodolije - i kad sam to "shvatila" - mogu da kažem da sam bila šokirana. Pa gdje da mi Saturn bude vladar ASC-a, ajme meni to je loše, meni Saturn u opoziciji s Marsom i kvadratu s Venerom - dakle vrlo loše postavljen.... ono, šok šok.
Ja bih radije prednost dala ovim novim vladarima - ali sam čitala puno puta da se zapravo prednost daje ovim tradicionalnim vladarima. Uh uh.
I nikako mi Saturn ne ide uz znak Vodolije... nikako.

Recimo - ja sam podznak Vodolija - i kad sam počela da učim astrologiju gledala sam samo Uran kao vladar mog ASC-a... u kojoj kući i znaku se nalazi - i to onda pokušala da povežem. Eh - ali i Saturn je vladar Vodolije - i kad sam to "shvatila" - mogu da kažem da sam bila šokirana. Pa gdje da mi Saturn bude vladar ASC-a, ajme meni to je loše, meni Saturn u opoziciji s Marsom i kvadratu s Venerom - dakle vrlo loše postavljen.... ono, šok šok.
Ja bih radije prednost dala ovim novim vladarima - ali sam čitala puno puta da se zapravo prednost daje ovim tradicionalnim vladarima. Uh uh.
I nikako mi Saturn ne ide uz znak Vodolije... nikako.
Gledaju se oba, mada sam i ja citala da se prednost daje "tradicionalnim".
Da li mozda ima neko ko bi objasnio kako se gleda kad neka osoba ulazi u brak, tu se malo bunim?
Da li mozda ima neko ko bi objasnio kako se gleda kad neka osoba ulazi u brak, tu se malo bunim?
I ja BiH voljela da objasni neko ako zna kako gledamo godine ulaska u brak.
A zanima me i da li neko zna šta može da donese stelijum planeta u Strijelcu, pošto imam po 3 u 7 i 8 kući.
So, Pl,Me u 7 koja je inače u škorpiji, i Ve,Ju,Ma u 8 koja je u Strijelcu. A sve ove su planete u Strijelcu.
Pretpostavljam da u 7 znači da su bitna osobi partnerstva, odnosi i javnost. Hvala
A zanima me i da li neko zna šta može da donese stelijum planeta u Strijelcu, pošto imam po 3 u 7 i 8 kući.
So, Pl,Me u 7 koja je inače u škorpiji, i Ve,Ju,Ma u 8 koja je u Strijelcu. A sve ove su planete u Strijelcu.
Pretpostavljam da u 7 znači da su bitna osobi partnerstva, odnosi i javnost. Hvala
- Andjela Kostic
- Site Admin
- Kontakt:
Kada se gleda Asc Vodolije prvo se uzme u obzir okrenutost života na veće promene. Onda se gleda znak u kojem je Uran, pa znak u kojem je Saturn pa kako oni međusobno stoje i vidimo da ako se vladari "tuku", da je osoba okrenuta ka borbi usled nadolazećih problema. Ukoliko su u dobrom aspektu (preko vladara, dispozitora ili direktno) to znači da će se osoba izboriti.wall-den piše: ↑23 Jan 2022, 10:00Pitanje za sve: kad gledate vladare kuća - ako je u pitanju npr. znak Vodolije, Riba, Škorpije... gledate li oba vladara ili kako?
Recimo - ja sam podznak Vodolija - i kad sam počela da učim astrologiju gledala sam samo Uran kao vladar mog ASC-a... u kojoj kući i znaku se nalazi - i to onda pokušala da povežem. Eh - ali i Saturn je vladar Vodolije - i kad sam to "shvatila" - mogu da kažem da sam bila šokirana. Pa gdje da mi Saturn bude vladar ASC-a, ajme meni to je loše, meni Saturn u opoziciji s Marsom i kvadratu s Venerom - dakle vrlo loše postavljen.... ono, šok šok.![]()
![]()
I nikako mi Saturn ne ide uz znak Vodolije... nikako.![]()
![]()
Prednosti nema. Gledaju se oba vladara ali je ipak Vodolije vladar Uran i uvek se nekako prvo na njega obraća pažnja te ništa loše ne radiš
https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%A5%D ... %B0%D0%BD)
- Andjela Kostic
- Site Admin
- Kontakt:
Draga, gleda se vladar 7, planete u 7 i vrši procena na osnovu direkcija, ako osoba podpada pod direkcije (ima jak element Vatre) ako ne onda se vrši procena preko dodatnih prediktivnih tehnika, Poklapanje vladara 5 i 7, poklapanje Venere i Sunca i slično