Astrologija

astrologija i sa njom povezane teme
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Re: Astrologija

Poruka od Andjela Kostic »

Goca piše:
17 Apr 2022, 12:32
Andjela Kostic piše:
15 Apr 2022, 22:24
Draga Goco,
Sunce ima opoziciju sa Mesecom i kvadrat sa Neptunom. Nezadovoljstvo statusom kao i nezadovoljstvo postignutim može nositi ovakav Vertex. Naročitu frustraciju ako neko na poslu mulja, ne govori istinu, pokušava da se nametne na pogrešan način. Sa Mesecom je priča slična. Unutrašnji jaz usled emotivnog nezadovoljstva koje se ne može rešiti tog momenta kada treba.. Vertex ovde donosi naravno i pozitivne stvari, sposobnost naglog prilagođavanja, osećaj sreće među nadprosečnim ljudima, interesantnim nesvakidašnjim društvom, sreću sa decom ili u ranoj mladosti kada se ostvarila neka ljubav...
Hvala na odgovoru.
Još malo ću da vas "gnjavim", primjetila sam da od fixnih zvjezda imam jednu u konjukciji sa mjesecom, u pitanju je Fomalhaut. Pa ako možete objasniti ima li ona pozitivan utjecaj u mojoj natalnoj karti ili ne?
Hvala još jednom, super ste. :)
Pozdrav.
goca.jpg
goca.jpg (227.71 KiB) Pregledano 1428 puta
Draga Goco, ne da ne gnjaviš nego hvala ti na racionalnim pitanjima kojima mogu dati brzinski odgovor :). Da svi tako postavljaju stvari bi bile mnogo jednostavnije :). Fomalhaut je crvenkasta zvezda u ustima Južne Ribe. Potiče od Fum-al-Hut, tj. Riblja usta. Ovo je bila jedna od četiri carske zvezde u Persiji oko 3000. godina p.n.e., kada je kao Čuvar Juga označavala zimski solsticij.

Uticaj: prema Ptolomeju, ima prirodu Venere i Merkura, dok Alvidas navodi kvadrat izmedju Jupitera i Saturna u Ribama i Strelcu. Kažu da je veoma srećna i moćna, ali da ipak izaziva zlobu i prikrivenog izgleda i karaktera, te promene iz materijalnog u duhovni oblik ispoljavanja. Kardan je ustanovio da zajedno sa zvezdama koje izlaze na 12 R donosi besmrtnost.

Fomalhaut je jedna od četiri kraljevske zvezde, pored Aldebarana, Regulusa i Antaresa. Po tradiciji, one se smatraju čuvarima neba, čuvarima četiri strane sveta. Aldebaran vlada istokom, Regulus severom, Antares zapadom i Fomalhaut jugom. Sve četiri zvezde uzdižu sudbinu iznad prosečne. Smatraju se veoma srećnim, osobe koje su rođene pod njihovim uticajem treba da vode ispravan život kako bi njihove blagoslove sačuvali.Rodjeni sa konjunckijom lične planete i Fomalhauta treba da se pazi gordosti što kod tebe jeste upravo zvezda emocija. Sa Mesecom: potajni posao koji upriličava mnogo neprilika i neprijateljstva, ali se na kraju ipak dolazi do zarade posle puno poteškoća. Rastanak je mnogo blagotvorniji od vezivanja za ljude. U tvom slučaju konkretno neće ona biti problem već uklješteno Sunce i Mesec. Ti ćeš do rezultata kao i emotivnih rezultata u životu dolaziti kasnije, trudeći se da nađeš svoju svrhu na Zemlji. Produhovljenost vremenom, te lakše snalaženje kada nađeš svoje istinske potencijale. Pročitaj knjigu "pravilo 10X" ona je baš za ovu opoziciju. Pored svega zanimljivo je da ti je Mars, vladar 2. i 9. kuće na fiksnoj zvezdi Betelgiz koja sa Marsom donosi oprez, uzdržanost, donosi sposobnosti vođe ali i netrepeljivosti prema bilo kakvom mešanju u poslove. Razdražljivost. Vešt vođa i organizator. Počasti u vojnoj oblasti. Oprez od vatrenog oružja.
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
Mary

Poruka od Mary »

Andjela Kostic piše:
17 Apr 2022, 19:22
Da dušo,
period oko 33. godine života bio bi interesantan a zatim period od 35. do 38. godine

Veliko hvala!! Svako dobro i srdacan pozdrav! :D :D :D
wall-den

Poruka od wall-den »

Posljednjih sam tjedana intenzivno proučavala astrologiju - pokušavajući naći odgovor na pitanje ima li ili nema smisla, tj. ima li ili nema točnosti u našim natalima... Kako sam u dosta teškoj emotivnoj situaciji - tražim odgovore na pitanja i gdje treba i gdje ne treba. Razum mi govori da položaj planeta u trenutku mog rođenja ne može imati utjecaj na moj život - a s druge strane - pitam se što je onda sudbina i zašto ima ljudi koji su u životu jednostavno - nesretni (bolesni, sami... koji su doživjeli neke tragedije... i sl.
Pitala sam za mišljenje razne astrologe - potrošila dosta novaca - ali ono što se zapravo vidi u mojoj natalnoj karti - nitko mi nije rekao.
Ne znam je li to astrološka etika - ali ako imam loše aspekte - očekujem da mi se to kaže - i da mi se usput daje savjet može li se i kako to prevladati. Ili je sudbina jednostavno zapisana?
Naime - imam jako lošu poziciju Venere - koja je u T-kvadratu sa Saturnom i Marsom. Kako je Venera u Jarcu - još je u kvadratu sa svojim dispozitorom.
Isto tako Mars mi je u Vagi - dakle i njegova dispozicija je Venera - i ponovno su u kvadratu.
Nisam fatalista - ali više jednostavno ne vidim razloga zašto u ljubavi nikad nisam imala sreće - osim ove postavke.
Imam 53 godine - 20 godina provela sam u vanbračnoj vezi koja je završila.
Kad sam pitala tarot majstore i astrologe hoće li biti povratka te osobe - ili ću ostati sama - pitali su me (svo troje odreda!) - da zašto bih ostala sama.
Iskreno- ne znam je su li se oni to meni rugali - ili ne znaju svoj posao - jer moj natal je takav da se jasno vidi da ne ulazim lako u veze i da su mi veze nesretne. Pa ako do 53 godine nisam uspjela ostvariti ljubav, brak, djecu - što sad treba da očekujem to sljedećih 53 godina? Sve one floskule da nikad nije kasno su mi preglupe. Za što nije kasno? Najbolje godine su ipak otišle.
Ne znam. Jadna sam i depresivna pa mi je ovaj post samo način da malo istresem tu bol i tugu.
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

wall-denn
meni je jasna i tvoja tuga i tvoje razočaranje. Ima tu i sudbine. Ja te neću pitati zašto bi ostala sama, ali stvari uvek zavise i od tebe same. Molim te, pronađi knjigu Irene Šestak - Kako preživeti sopstveni horoskop. Trebalo bi da pomogne.
Samoća zavisi i od sudbine ali i od naših ličnih odabira. Ja uvek savetujem devojke, žene, da ne "zaleđuju" veze. U smislu, ne vode duge veze jer se tako "ledi" odnos. Priroda je takva da uvek govori o tome da treba ići napred. Ja zaista nisam ovde kvalifikovana ni da te pitam kako je moguće da si sa nekim živela 20g nevenčano i bez dece i to nije ni važno sada ai te pitam: šta bi bilo da si ga ostavila nakon 6 meseci videvši da veza ne prelazi na drugi nivo? Da li su postojali bitni razlozi za to, okolnosti? Sudbina je stvar koja radi do 60% ali ostalo je do naših izbora. I da, smatram da će ti se svakako pojaviti partner
wall-den

Poruka od wall-den »

Andjela Kostic piše:
19 Apr 2022, 11:00
wall-denn
meni je jasna i tvoja tuga i tvoje razočaranje. Ima tu i sudbine. Ja te neću pitati zašto bi ostala sama, ali stvari uvek zavise i od tebe same. Molim te, pronađi knjigu Irene Šestak - Kako preživeti sopstveni horoskop. Trebalo bi da pomogne.
Samoća zavisi i od sudbine ali i od naših ličnih odabira. Ja uvek savetujem devojke, žene, da ne "zaleđuju" veze. U smislu, ne vode duge veze jer se tako "ledi" odnos. Priroda je takva da uvek govori o tome da treba ići napred. Ja zaista nisam ovde kvalifikovana ni da te pitam kako je moguće da si sa nekim živela 20g nevenčano i bez dece i to nije ni važno sada ai te pitam: šta bi bilo da si ga ostavila nakon 6 meseci videvši da veza ne prelazi na drugi nivo? Da li su postojali bitni razlozi za to, okolnosti? Sudbina je stvar koja radi do 60% ali ostalo je do naših izbora. I da, smatram da će ti se svakako pojaviti partner
Imam tu knjigu - čitala sam je - evo i sad je opet imam ispred sebe... ne znam hoće li mi i kako pomoći.

Puno toga ima u toj vezi - ali neke stvari se vrlo jasno vide iz mog horoskopa.
Djece nisam mogla imati - a on ima sina iz prvog braka. Dakle on je taj dio sebe realizirao - a ja sam se pomirila sa stanjem kakvim . Osim toga - nisam majčinski tip. Nisam doživjela sve to tako tragično.
Nevjenčani život isto nije čudno - ako se pogleda moj horoskop. Netko sa Vodolijom u podznaku, sa Uranom u 7... eh...

Kažem - neke stvari se iz mog horoskopa jasno vide.

Meni nije jasno kako mi astrolozi to jasno ne vide? Ne smiju da kažu istinu? Ne znam.
Znam samo da su mi već 2 astrologinje prognozirale obnovu veze (ova zadnja prognozira to za otrpilike 2 mjeseca - tj. na ljeto... ona prošla je prognozirala to još za mart... Tarot je isto "na strani obnove".

Najiskrenije - ja ne znam želim li to uopće. Ja sam svjesna da ću (ako ne bude obnove te veze) - ostati sama do kraja života - ne samo zbog godina, nego zato što sam takva. Ne zaljubljujem se lako. Moja Venera je u Jarcu i ima kvadrat sa Saturnom. Ovo je i karmička veza (to i sama znam - iako sam i od astrologa to čula, naravno) - i time je sve teže.
Kod mene ne vrijedi ono "bolje sam nego biti u nesretnoj vezi". Kod mene je ono: je li bolje biti sam i nesretan - ili s nekim i nesretan.
S time da u toj vezi nisam bila toliko nesretna - iako je bilo dosta problema.

Hvala na odgovoru u svakom slučaju. Znam da tu nema baš nikakve pomoći - ali eto malo mi je lakše kad pišem sve to. I kad (po stoti puta) gledam u te natale i tranzite.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
wall-den

Poruka od wall-den »

Andjela Kostic piše:
19 Apr 2022, 11:00
.... I da, smatram da će ti se svakako pojaviti partner
Tek sam sad uočila ovu rečenicu...

Novi ili ovaj? :mrgreen:

Šalim se malo - ali kao što sam rekla - nisam uopće više sigurna šta želim...

Ono šta je interesantno: ključ od stana je još uvijek kod njega.
Mogao ga je 100x ostaviti u poštanskom sandučiću - ali eto, nije...
Ali s druge strane - blokirao me u svakom pogledu...
Psihološke igre s njegove strane - i retrogradan Mars u njegovom horoskopu - u opoziciji s mojim Saturnom i kvadratu s mojom Venerom.

Kao da mi vlastiti T kvadrat nije dovoljan... :mrgreen:
Gagica87

Poruka od Gagica87 »

Draga Andjela, slucajno sam naisla na vas forum, i htela bih da vas zamolim da li je moguce da vidite sta ce se desavati na ljubavnom aspektu za mene?
Posle svega, imam osecaj da sam usputna stanica za moje partnere, tipa zadrze se odredjeno vreme ( zadnja 3 godine) i onda samo nastave dalje, i veoma uskoro nadju sebi partnere sa kojims su srecni. A ja ostanem sama i patim :|

Rodjena san 12.05.1987, 08:20, Zadar, Hrvatska
Hvala unapred :D
Goca

Poruka od Goca »

Andjela Kostic piše:
17 Apr 2022, 19:31
Goca piše:
17 Apr 2022, 12:32
Andjela Kostic piše:
15 Apr 2022, 22:24
Draga Goco,
Sunce ima opoziciju sa Mesecom i kvadrat sa Neptunom. Nezadovoljstvo statusom kao i nezadovoljstvo postignutim može nositi ovakav Vertex. Naročitu frustraciju ako neko na poslu mulja, ne govori istinu, pokušava da se nametne na pogrešan način. Sa Mesecom je priča slična. Unutrašnji jaz usled emotivnog nezadovoljstva koje se ne može rešiti tog momenta kada treba.. Vertex ovde donosi naravno i pozitivne stvari, sposobnost naglog prilagođavanja, osećaj sreće među nadprosečnim ljudima, interesantnim nesvakidašnjim društvom, sreću sa decom ili u ranoj mladosti kada se ostvarila neka ljubav...
Hvala na odgovoru.
Još malo ću da vas "gnjavim", primjetila sam da od fixnih zvjezda imam jednu u konjukciji sa mjesecom, u pitanju je Fomalhaut. Pa ako možete objasniti ima li ona pozitivan utjecaj u mojoj natalnoj karti ili ne?
Hvala još jednom, super ste. :)
Pozdrav.
goca.jpg
Draga Goco, ne da ne gnjaviš nego hvala ti na racionalnim pitanjima kojima mogu dati brzinski odgovor :). Da svi tako postavljaju stvari bi bile mnogo jednostavnije :). Fomalhaut je crvenkasta zvezda u ustima Južne Ribe. Potiče od Fum-al-Hut, tj. Riblja usta. Ovo je bila jedna od četiri carske zvezde u Persiji oko 3000. godina p.n.e., kada je kao Čuvar Juga označavala zimski solsticij.

Uticaj: prema Ptolomeju, ima prirodu Venere i Merkura, dok Alvidas navodi kvadrat izmedju Jupitera i Saturna u Ribama i Strelcu. Kažu da je veoma srećna i moćna, ali da ipak izaziva zlobu i prikrivenog izgleda i karaktera, te promene iz materijalnog u duhovni oblik ispoljavanja. Kardan je ustanovio da zajedno sa zvezdama koje izlaze na 12 R donosi besmrtnost.

Fomalhaut je jedna od četiri kraljevske zvezde, pored Aldebarana, Regulusa i Antaresa. Po tradiciji, one se smatraju čuvarima neba, čuvarima četiri strane sveta. Aldebaran vlada istokom, Regulus severom, Antares zapadom i Fomalhaut jugom. Sve četiri zvezde uzdižu sudbinu iznad prosečne. Smatraju se veoma srećnim, osobe koje su rođene pod njihovim uticajem treba da vode ispravan život kako bi njihove blagoslove sačuvali.Rodjeni sa konjunckijom lične planete i Fomalhauta treba da se pazi gordosti što kod tebe jeste upravo zvezda emocija. Sa Mesecom: potajni posao koji upriličava mnogo neprilika i neprijateljstva, ali se na kraju ipak dolazi do zarade posle puno poteškoća. Rastanak je mnogo blagotvorniji od vezivanja za ljude. U tvom slučaju konkretno neće ona biti problem već uklješteno Sunce i Mesec. Ti ćeš do rezultata kao i emotivnih rezultata u životu dolaziti kasnije, trudeći se da nađeš svoju svrhu na Zemlji. Produhovljenost vremenom, te lakše snalaženje kada nađeš svoje istinske potencijale. Pročitaj knjigu "pravilo 10X" ona je baš za ovu opoziciju. Pored svega zanimljivo je da ti je Mars, vladar 2. i 9. kuće na fiksnoj zvezdi Betelgiz koja sa Marsom donosi oprez, uzdržanost, donosi sposobnosti vođe ali i netrepeljivosti prema bilo kakvom mešanju u poslove. Razdražljivost. Vešt vođa i organizator. Počasti u vojnoj oblasti. Oprez od vatrenog oružja.
Ako sam dobro shvatila osnovni problem su Sunce i Mjesec jer su uklješteni, pa mi i fiksne zvijezde nisu od neke pomoći,a pored svega toga Mjesec je u Ribama. Da ću kasnije u životu dolaziti do nekih rezultata to je istina, a koliko se razumijem Sunce dispozicijom ide opet u uklješteni znak a Mjesec ne. Ako mi je Mars na fiksnoj zvijezdi Betelgiz onda i Jupiter ima sa njom konjukciju.
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Gagica87 piše:
19 Apr 2022, 19:14
Draga Andjela, slucajno sam naisla na vas forum, i htela bih da vas zamolim da li je moguce da vidite sta ce se desavati na ljubavnom aspektu za mene?
Posle svega, imam osecaj da sam usputna stanica za moje partnere, tipa zadrze se odredjeno vreme ( zadnja 3 godine) i onda samo nastave dalje, i veoma uskoro nadju sebi partnere sa kojims su srecni. A ja ostanem sama i patim :|

Rodjena san 12.05.1987, 08:20, Zadar, Hrvatska
Hvala unapred :D
Gagica87WRIGC7.JPG
Gagica87WRIGC7.JPG (40.73 KiB) Pregledano 1457 puta
Draga,
ovde nije samo pitanje horoskopa već i pitanje tvog odabira i stava u vezama. Prosto imaš pogrešan pristup. Inače, ovde se vidi mogućnost srećnih ljubavi i okolnosti ali zbog pozicije Sunca nekada ili previše iskažeš ili previše sakriješn od partnera. Mesec ti je pozicioniran tako da doživiš makar jednu veliku fatalnu ljubav ako ne i više. Najbolje za tebe je partner iz kruga prijatelja. Zbog pozicije Neptuna prosto ti za ozbiljnije veze ili brak dolazi pogrešan partner sa nekim problemom. Zato, čim uđeš u vezu i vidiš da za dva meseca veza nije prešla na novi nivo, da momak nije naročito zainteresovan, da ste ušli u statiku, idi dalje. Sklona si velikoj emotivnosti a maloj spremnosti da stvari u odnosu menjaš, te je i ovo nešto na čemu moraš da radiš
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Goco,
Mesec dispozicijom ide na 1. stepen znaka Raka na mesto Jupitera što je zaista dobra pozicija. Mars je na Betelgizu
Pošalji Odgovor