Škola Astrologije

astrologija i sa njom povezane teme
Labella

Re: Škola Astrologije

Poruka od Labella »

Moje solarno Sunce za '22/'23 je u 6.polju. Pravi kvadrat na solarni Jupiter u 2.polju.

Jarac je solarni ASC, sa Saturnom u 1.polju, a isti pravi konjukciju sa natalnim Mjesecom 2.p., trigon sa natalnom Venerom 6.p. i natalni MC.

Solarno Sunce nema aspekte ispod 5orb sa ličnim planetama. :roll:

Šta očekivati u narednoj godini sa ovakvom postavkom? Hvala ☺️

Pitam uvezi relacije 2. i 6.polja jer su vezana za posao.
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Poruka od Andjela Kostic »

Labella piše:
12 Maj 2022, 17:57
Moje solarno Sunce za '22/'23 je u 6.polju. Pravi kvadrat na solarni Jupiter u 2.polju.

Jarac je solarni ASC, sa Saturnom u 1.polju, a isti pravi konjukciju sa natalnim Mjesecom 2.p., trigon sa natalnom Venerom 6.p. i natalni MC.

Solarno Sunce nema aspekte ispod 5orb sa ličnim planetama. :roll:

Šta očekivati u narednoj godini sa ovakvom postavkom? Hvala ☺️

Pitam uvezi relacije 2. i 6.polja jer su vezana za posao.
MOra se gledati detaljno, kroz sve tehnike. Ovako deluje sa ne tako dobrom progrnostikom. Ipak ne mora značiti
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
wall-den

Poruka od wall-den »

Ja sam ovu temu Škola astrologije zamišljala kao nešto gdje će biti tekstovi da nam nešto protumače u astrologiji.
Onako općenito -a ne tumačenje konkretnih karti.
Recimo - ovaj puni i pomračeni Mjesec sutra. I još je u kvadratu sa Saturnom i opoziciji s Algolom (tj. Sunce je u konjukciji s Algolom)
To nikako ne može da bude dobro - a na internetu čujem svašta.
+ više i nema astrologa izgleda.
Svi su se pretvorili u neke "life-coach" majstore, svi bi nešto filozofirali...

Meni je natalni Mjesec na 25 Bika- i ove gore poziciji planeta čine mi trenutno stanje gotovo nepodnošljivim. Strahovi, depresija...
Veza koju sam prekinula još lani - nije se obnovila. 2 astrologa i 2 tarot majstora su prognozirala da ćemo se pomiriti - međutim kako vrijeme odmiče - tako sve manje vjerujem u to - što me ponekad baš baca u očaj.
Još kad sam vidjela da će se Saturn zaokrenuti u retrohod sa 25 Vodolije (što je egzakni kvadrat na moj natalni Mjesec) - došlo mi je da vrištim. To samo znači da će ovaj očaj potrajati duže nego što bi potrajao u običnom tranzitu... i da ću za par mjeseci opet imati iste (stare) strahove.

:( :( :( :( :( :( :(
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

wall-den
i ja bih baš volela da mogu voditi ovaj forum kako treba, uz mnoštvo tekstova. Međutim zbog brojnih obaveza, tekstove sam, nešto malo, izbacila na sajt www.astrolog.rs. I to za početnike. Kada smo tužni, razočarani, neispunjeni, posežemo za objašnjenjima vezanim sa astrologijom što oni obično to nisu, bar ne do kraja. Ja mogu samo zamisliti koliko ti je teško kad već mesecima ne možeš preći preko činjenice raskinute veze. Ali probaj ovako:
1. svaki dan radi bar dva sata stvari koje voliš
2. radi na sebi, na zdravoj ishrani, zdravom načinu života jer je u zdravom telu zdraviji duh veruj mi
3. druži se sa tebi poznatim, dobrim i pozitivnim ljudima ma kako ih malo ima oko tebe
4. trudi se da se čitav dan zaposliš da nemaš kad misliti na dotičnog gospodina jer nema svrhe veruj mi, da se sa mislima o njemu dalje iscrpljuješ
5. astrologija ti može prikazati godinu, npr šta uopšteno možeš očekivati, ali detaljisanje sa Mesecom može samo dodatno opteretiti tvoju psihu koja opterećuje Dušu. Mesec je u astrologiji planeta koja prelazi 12 do 13 stepeni dnevno. Da bi imala uticaj mora prethodno biti potvrđena iz svih živih tehnika. Mesec služi za fina podešavanja kako: ako neko ima sastanak i baš u tom momentu prelaz Meseca preko Ascendenta ili ne znam preko vrha treće kuće a treba da dogovori nešto bitno, ili preko Zenita, pa tada utiče. U određenu poziciju vraća se svakih 28 dana. Malo je sumorno onda pričati o njegovom pojedinačnom dejstvu, zar ne misliš tako?
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Zapamtite: Astrologija vidi samo scenu Univerzuma koja je nameštena za vaše dejstvo na istoj. Samo scenu, nikako ishod
wall-den

Poruka od wall-den »

Baš je zabavno kad ti netko savjetuje :
1.svaki dan radi bar dva sata stvari koje voliš
2. radi na sebi, na zdravoj ishrani, zdravom načinu života jer je u zdravom telu zdraviji duh veruj mi
3. druži se sa tebi poznatim, dobrim i pozitivnim ljudima ma kako ih malo ima oko tebe
4. trudi se da se čitav dan zaposliš da nemaš kad misliti na dotičnog gospodina

Kao da će sve navedno (a radim sve to i još i više od toga vjeruj mi) - izbrisati činjenicu da sam nakon točno 21 godine vanbračne veze u 53.godini ostala sama i da mi je teško zbog toga.
Ja bih valjda prpošno trebala nastaviti dalje - jer heeeeeeej... što je 21 godina, što su godine provedene s pogrešnom osobom - treba raditi na sebi, na zdravoj ishrani i zdravom načinu života - pa će sve biti lijepo, veselo, a ja ću opet biti mlada i zaljubljena.

Meni su 2 astrologa i 3 tarot majstora (u međuvremenu sam kontaktirala i trećeg, da) - "prognozirala" povratak i obnovu veze.
Na temelju čega ne znam - ali barem sam shvatila da su i astrologija i tarot i sve te tehnike - samo način kako se iz ljudi izvlače pare.

Inače ja sam astrologiju godinama proučavala, i sad mi je to bio na neki način ispušni ventil (to je ovo pod 1: ssvaki dan radi bar 2 sata stvari koje voliš) - ali jednostavno me razočarala.

Eto.

A sad se odjavljuje s ovog foruma, i nastavljam i dalje raditi stvari koje sam radila i do sada.
Sve ovo od 1-4 - pa i više od toga
Samo - za to mi astrologija niti astrolozi ne trebaju.
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

wall-den,
sa takvim stavom samo sebi otežavaš. Veruj mi. Puno ti hvala na tome. Ja ovde stvarno ne pokušavam ništa, gubim vreme. Imaš samo dve opcije: da patiš i da ne patiš. Izbor je na tebi. Postoje ljudi sa mnogo gorom sudbinom. Pišeš iste stvari za 2 astrologa i 3 tarota više puta. Razmisli samo koliko je to konstruktivno što sebi radiš. Ja sam ti, kao astrolog, tačno napisala šta od astrologije možeš, uopšteno očekivati. I to je to. Ti sad možeš kako želiš. Tvoj je život i jedan život imaš. Ono što sam ja mogla je da probam da ti olakšam. Ali dok ti ne želiš olakšati sebi, svi mi drugi ispadamo budale....iako u stvari zaista želimo da ti bude bolje.
Elem, ako ne možeš zaboraviti, možeš bar probati da sebe dalje ne mračiš zar ne?
Ja sam više puta navela da astrologija nije sredstvo proricanja sudbine. Sto puta sam navela da odnosi zavise od obe strane. Takođe ti opet kažem, astrologija daje smer. Ali daleko je od toga da prognozira pomirenje sa nekim. Ja sam ipak i dalje tu, i i dalje ti odgovaram na poruke
jeleninica

Poruka od jeleninica »

Draga Andjela, možeš li pojasniti Uran na 3. stepenu skorpije, egzaltacija plutona, u konjunkciji sa severnim mesecevim cvorom i IC- om, pa u kvadratu sa Saturnom i Venerom u 12. kući. Da li je to i slika teške karme u porodici? Lošeg odnosa sa roditeljima? Kakav postaje Uran na tom stepenu?
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

jeleninica piše:
17 Maj 2022, 18:11
Draga Andjela, možeš li pojasniti Uran na 3. stepenu skorpije, egzaltacija plutona, u konjunkciji sa severnim mesecevim cvorom i IC- om, pa u kvadratu sa Saturnom i Venerom u 12. kući. Da li je to i slika teške karme u porodici? Lošeg odnosa sa roditeljima? Kakav postaje Uran na tom stepenu?
Stepen egzaltacije Plutona sem što je stepen kraja podzemne reke Eridanus nosilac je atomske, nepresušne energije. Severni čvor mu daje novi početak nakon transformacije koja će uslediti kada nastane problem u porodici. Ne znam čime vlada Venera a čime Saturn ali aspekt kvadrata sa obe planete govori o njihovoj verovatnoj konjinkciji te je ovo slika nemogućnosti održanja jedne emotivne veze sa čovekom sa kojim se osoba tajno ili politajno viđa. Pod obavezno izbegavati kombinacije, veze sa zauzetim ljudima jer iz takvog odnosa upravo ide iskaljivanje simbolike karme, patnja, problemi sa i u porodici
jeleninica

Poruka od jeleninica »

Andjela Kostic piše:
17 Maj 2022, 22:15
jeleninica piše:
17 Maj 2022, 18:11
Stepen egzaltacije Plutona sem što je stepen kraja podzemne reke Eridanus nosilac je atomske, nepresušne energije. Severni čvor mu daje novi početak nakon transformacije koja će uslediti kada nastane problem u porodici. Ne znam čime vlada Venera a čime Saturn ali aspekt kvadrata sa obe planete govori o njihovoj verovatnoj konjinkciji te je ovo slika nemogućnosti održanja jedne emotivne veze sa čovekom sa kojim se osoba tajno ili politajno viđa. Pod obavezno izbegavati kombinacije, veze sa zauzetim ljudima jer iz takvog odnosa upravo ide iskaljivanje simbolike karme, patnja, problemi sa i u porodici
Da, shvatam, a kako je ujedno i Uran vladar meseca , a Saturn savladar, vladari u kvadratu. Mesec u 7. kući, sve mi je jasno. Problemi i jesu nastali u porodici zbog polutajne veze, koju porodica ne prihvata. Ali, mogu da prihvataju ili ne prihvataju, na moje odluke ne mogu da utiču. Kao što si nam toliko puta ponovila, scena je postavljena, a na nama je kako ćemo na njoj nastupati. Saturn je u lavu na 4. stepenu, a Venera u raku na famoznom 29. Da bi s
Pošalji Odgovor