Škola Astrologije

astrologija i sa njom povezane teme
Lija

Re: Škola Astrologije

Poruka od Lija »

Slika

Hajde, ja ću biti hrabra i prva nešto napisati o karti koju sam našla na tvom sajtu, pa kako ispadne! :D

Ja kad bacim prvi pogled, vidim da je osoba škorpija, sa podznakom riba i Mesecom u raku - osoba koja je sva od vode, vrlo verovatno izuzetno emotivna i empatična. Pogledam gde je Jupiter, kao prvi vladar podznaka - u ovnu, tehnički u prvoj kući, ali jako blizu vrha druge kuće. Kao benefik u drugoj kući, Jupiter može doneti uspeh u praktičnim poslovima, kao i svime vezanim za novac i sticanje lične imovine, a pošto je u ovnu, to bih rekla da ide kroz neku akciju, aktiviranje i aktivan rad, možda i na tendenciju da se neko samoinicijalno aktivira da bi postigao cilj, neko kome ne treba previše spoljašnjeg uticaja. Ne bih rekla da je ovaj Jupiter previše oštećen. Jeste u opoziciji sa drugim vladarom podznaka, ali meni to nekako više predstavlja da osoba može biti malo pesimičnija i da se okupira svojim mislima, više nego neki konkretniji problemi. Ali mislim da ovaj kvadrat između Meseca i Jupitera može više da utiče na osobu, u smislu da neko emotivnom manipulacijom pokušava da spreči osobu da postigne svoje ciljeve, ili možda da osoba previše emotivno razmišlja i onda se sama sabotira (pošto je Mesec i u kvadratu sa Neptunom). Sunce u osmoj kući mi govori opet o osetljivoj i pronicljivoj osobi (još je u škorpiji, što mi još pojačava taj utisak) kojoj su neke transformacije u životu neophodne kako bi razvila svoj pun potencijal. Pošto je Sunce u egzaktnoj konjukciji sa Uranom, ta transformacija možda može doći kroz neko sukobljavanje sa tradicionalnim načinom razmišljanja i življenja, posmatranjem sveta kroz više uglova, možda na neki inovativan, produhovljen način. A pošto je Sunce i u egzaktnom aspektu sa ascedentom, mislim da to može dovesti do generalnog uspeha u životu, pogotovo onda kada osoba shvati ko je i šta želi od života.

Evo, ja sam napisala onako kako bih ja to protumačila, ne znam koliko je tačno, ali meni je bilo zabavno da pišem! :P
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Poruka od Andjela Kostic »

Bravo!!! Baš si dobra
Gledamo prvo vladara Asc. Jupiter pa Neptun. Jupiter opozicija Pluton. Nešto će gubiti vezano za kuću svih partnerskih odnosa. Neptun na Zenitu, dobro vezan sa Jupiterom: ipak će se ostvariti ali kasnije...Zašto kasnije u životu? Zato što joj je prvi vladar Asc retrogradni iako u dobrom vrednom i novom znaku Ovna i iako je Jupiter. Ovo je njen kvalitet. Dobra osoba, energična, ali sve joj se odlagalo i dosta je čekala na ishode bitnih životnih stvari zbog retrogradnog vladara Ascendenta. Jeste dinamičan život jer sledeće gledamo Sunce. Sunce na egzaltaciji Plutona u konjunkciji sa Uranom na egzaltaciji Plutona u Škorpionu, znaku Plutona. Jaka, vulkansta energija, brza izuzetno, nervozna u toj brzini, radi po tri posla paralelno ali se baš namučila (Sunce i Uran u kvadratu sa Saturnom - egzaktno) Saturn u 6 u Lavu, težak šef koji voli da se pokazuje a ona radi za njega....bila bi bolest srca, što će doći kasnije da Lav nije uklješten u 6. Ovako je posao. Bila bi verovatno vrlo bezosećajna i egocentrična, gazila bi sve pred sobom, da nema Mesec u Raku na stepenu upravo egzaltacije tog njenog vladara Asc. To znači da je sklona velikoj emociji koja dolazi iz dna njene duše pa je posesivna majka u isto vreme. Stalno mi priča:"što ne želiš da osetiš ne radi drugima":). Veoma vodi računa o onome što radi drugima i trudi se da bude pravična. Odlična si, samo nastavi
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Šta misliš o njenim vezama? braku?
Emilija

Poruka od Emilija »

Dobar dan, izucavam astrologiju vec duze vreme, i mislim da je ovo najbolji nacin da poboljsam moje znanje. Naime, ako se u solaru dogodi da retrogradna planeta mars prima aflikacije od saturna, plutona i jupitera koji su u petoj kuci, da li to znaci da ce se neko iz dalekog vremena vratiti, i da to bas i nece biti dobro po natusa? Ili ce se to odraziti na nekom licno-emotivnom planu? Ili treca sansa da ce taj neko stalno pokusavati neke stvari da popravi iznova i iznova, i da sreca nece biti na njegovoj strani?
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Emilija piše:
10 Sep 2020, 19:56
Dobar dan, izucavam astrologiju vec duze vreme, i mislim da je ovo najbolji nacin da poboljsam moje znanje. Naime, ako se u solaru dogodi da retrogradna planeta mars prima aflikacije od saturna, plutona i jupitera koji su u petoj kuci, da li to znaci da ce se neko iz dalekog vremena vratiti, i da to bas i nece biti dobro po natusa? Ili ce se to odraziti na nekom licno-emotivnom planu? Ili treca sansa da ce taj neko stalno pokusavati neke stvari da popravi iznova i iznova, i da sreca nece biti na njegovoj strani?
Draga moja,
Solar se nikada ne gleda sam, bez natala. Zavisi imaš li istu ili sličnu postavku bar dve od tih planeta unatalu i kakva je. Generalno, malefici u 5 u solaru donose teškoće i boln iskustva, učenje nekih ljubavnih lekcija, ali samo ako priča stoji i u natalu. Molim te, stavi sliku oba točka, prvo natal pa solar, ako možeš, jedno pored drugog pa ću ti direktno objasniti
dreambig

Poruka od dreambig »

Zdravo Andjela. :) Imam pitanje. Da li konjukcija postoji ukoliko su 2 planete u različitim znacima? Imam rNeptun na 29°46' u Jarcu i Mjesec na 0°28' u Vodoliji pa me interesuje da li su povezani ovim aspektom. Ne znam koliko bi to bilo dobro.
dreambig

Poruka od dreambig »

Andjela Kostic piše:
25 Avg 2020, 09:07
Šta misliš o njenim vezama? braku?
Da pokušam ja dok Lija ne vidi poruku. Rekla bih da vladar 5. kuće u 5. kući i to baš Mjesec u Raku daje osobu koja vrlo srčano ulazi u veze. (Mislim da ova pozicija daje i veoma požrtvovanu majku.) Njoj veze dolaze kroz zabavu, hobi, društvena dešavanja. Problem stvaraju kvadrati sa Plutonom i Merkurom iz 7. kuće. Iako je sklona dubokim emocijama, ima sklonost potiskivanju istih što može dovesti do nesporazuma u komunikaciji sa drugima, ali i unutrašnje borbe. Ovo je izraženo i po pitanju braka, jer je njen partner predstavljen Merkurom u Vagi i u opoziciji je sa rJupiterom u Ovnu iz 1. kuće (to je ona) - partner jedno priča, drugo radi i nije opušten. S obzirom da planete u 7. kući opisuju partnera, Venera u Djevici (u padu) potvrđuje priču da brak ne ide glatko. Mislim da to nju jako pogadja s obzirom da svog partnera gleda kao važan dio svog života - vladar 7. kuće u 7. kući. Ako gledamo Vagu kao 8. znak od Asc, vladar 7. je u 8. kući što može označiti razvod ili barem česte svadje, nerazumijevanje.
Eto :D Vrlo vjerovatno da sam se nalupala, ali pokušala sam.
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Dreambig,
Ubola si je kao da je poznaješ! Prvi se "brak" raspao pre nego što su ušli u njega. Živeli su neko vreme zajedno. A šta misliš da je posle sa njom bilo? Stavila sam njen horoskop jer je vrlo lak za predikcije:) carice! Odlična si!
dreambig

Poruka od dreambig »

Hvala Andjela! :mrgreen: Za 2. brak gledamo 9. kuću, je li tako? Zbog Riba na Asc i Djevica u 7. kući (promjenjivi znaci) možemo reći da postoji mogućnost više brakova. U 9. kući je Neptun u Strijelcu, a to je vladar njenog Asc što bi moglo značiti da se ona više pronalazi u 2. braku, ali mislim da ovaj kvadrat sa Venerom iz 7. polja pravi problem. Rekla bih da su raspadom prvog braka (tj. zajednice) srušene njene iluzije po pitanju ljubavi, pa ona nekako još više potiskuje svoja osjećanja. Vladar 9. kuće u 4. kući - osoba iz istog grada, možda čak iz mladjih dana ili upoznavanje preko porodice. U pitanju je Mars u Raku koji je u padu što je nepovoljno. Medjutim ima trigon sa Asc i Suncem i Uranom iz 8. kuće pa bih rekla da ova osoba nije loš čovjek.
Ovo mi je već komplikovanije pa bolje da se ne zalećem, ako je i ovo tačno.
jelena

Poruka od jelena »

Pozdrav. Da li bi mogla malo poblize da objasnis kako odredjujemo da li je neka zemlja dobra za zivot?
Pošalji Odgovor