Goca piše: ↑20 Jan 2023, 06:03
Andjela Kostic piše: ↑16 Jan 2023, 14:32
Jeste Goco. U pravu si. Ali svejedno, ovde su samo potencijali, osnovni materinski kod za decu. To ne znači da će deca biti rođena, to zavisi naravno i od građenja odnosa i od toga na kakve prepreke osoba nailazi prilikom upoznavanja. Za decu je potreban odnos. Stoga, ja sam napisala kako se posmatraju deca u natalu, a od toga je nezavisno hoće li neko uopšte dobiti decu ili se odlučiti da ih nema....u tvojoj karti postoje verovatno i druge prepreke koje je trebalo razrešavati ali ja se stvarno nisam bavila detaljnijom analizom...
Hvala na odgovoru, jako lijepo ti to objasniš, ne znam šta znači što je Merkur retrogradan a i vladar pete kuće još je i u umetnutom znaku i aspekti mu nisu dobri.
Znаče problemi u signifikaciji svega što Merkur predstavlja ali ne i konačni ishodi. Dakle, Merkur je signifikator kraćih putovanja, komunikacije, dece, kratkoročnih kredita, prijatelja, mlađih krvnih srodnika..... i sad se gleda čime sve vlada.
I sada, u tvom slučaju vidimo da je retrogradni (što samo znači da će u periodu retrogradnosti ispuniti svoje pravo natalno dejstvo) pa će donositi nesporazume i probleme sa ljudima na poslu (ima kvadrat sa Neptunom iz 10), nerazumevanje sa okolinom u kojoj se živi. Dakle praviće problem na svim vidovima odnosa. Dakle, odnos je problem broj jedan. Pritom je u uklještenom znaku ali svoga sedišta. Znači da je dovoljno jak da ipolji prvo dejstvo na partnerskim odnosima, odnosno kako vlada i petom kućom - ljubavnim vezama koje će biti komplikovane , sa pogrešnim čovekom na početku (Mars u Blizancima aflikovan - lažov, prevarant, jedno misli drugo radi treće govori). Dakle, u startu, ako bi osoba prevazišla tako što i ušla u brak koji je normalan, razuman, gde postoji dobar odnos možemo vršiti procenu vezanu za decu ako me razumeš? I sad, zbog pozicije Sunca recimo da se našao ugledan, stabilan čovek, koji je bio neko i nešto, napravio nešto sam, onda bi smo gledali šta se dešava i sa njegovim natalom, odnosno natalnom postavkom za decu i kako se tu očinski kod vidi. E tek nakon toga bi smo mogli zaključiti da postoji problem sa decom (aflikovani Merkur i cela priča) ali da će žive dece ipak biti jer je planeta u sedištu ma koliko oštećena dovoljno jaka da istera svoje pozitivne efekte