Ljubav-brak

astrologija i sa njom povezane teme
Dunja

Re: Ljubav-brak

Poruka od Dunja »

Draga Andjela, u pravu si sve ali me zanima da je ovaj brak za ceo zivot ili imam predispozicije i za drugi ili prekid ovog u nekom momentu.
Zorica

Poruka od Zorica »

Hvala draga Andjela, pa u principu jeste tacno, ja se vise borim za status tj. Ne trpim autoritet i stabilnost posto on ne zna bas oko finansija pa su tu svadje uglavnom, a i on je zbrkan sa emocijama skroz..
Za uporedni horoskop, da li Vi to mozda radite? Posto nam je stalo da probamo da spasimo vezu, samo da uspemo da komuniciramo bez svadje
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Poruka od Andjela Kostic »

Zorica piše:
28 Nov 2023, 17:16
Hvala draga Andjela, pa u principu jeste tacno, ja se vise borim za status tj. Ne trpim autoritet i stabilnost posto on ne zna bas oko finansija pa su tu svadje uglavnom, a i on je zbrkan sa emocijama skroz..
Za uporedni horoskop, da li Vi to mozda radite? Posto nam je stalo da probamo da spasimo vezu, samo da uspemo da komuniciramo bez svadje
To bi bilo najbolje. Uvek se prvo pokuša da reši problem. Uporedni horoskom se bavi samo odnosom i svakako ga treba uraditi ko god ima sredstava, tj može. Inače, na sajtu ima mog telefona, obično mi klijenti pišu poruku viberom. Broj je +381638043967
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Dunja piše:
27 Nov 2023, 19:58
Draga Andjela, u pravu si sve ali me zanima da je ovaj brak za ceo zivot ili imam predispozicije i za drugi ili prekid ovog u nekom momentu.
Veće su mogućnosti jednog braka, ali nije isključena ni mogućnost dva. Više liči na krizu jednog momenta u prvom braku nego na razvod, ali se sa Saturnom nikad ne zna. Takođe će mnogo stvari zavisiti od toga koliko si ga do sada puštala da ti rukovodi životom, jer je tebi upravo Saturn na Ascendentu. Generalno To je otežavajući faktor koji govori o sputanosti i gomili obaveza koju ćeš završavati u toku braka. Blizu ti je i Mesec pa stvari shvataš jako emotivno te te to dodatno povređuje. Međutim sam razvod ili razlaz, u ovom slučaju, zavisiće od tvoje i njegove volje više nego od horoskopa. I onoga preko čega si spremna da pređeš zarad zajednice. Ovde je takođe bitno uraditi uporedni horoskop
Dunja

Poruka od Dunja »

Hvala Andjela, situacija nije bas sjajna i ne znam sta ce biti ali do sada sam ja trpela tu dosta . On je 24.03.67 u NS , oko 12 h rodjen ali ni sama ne znam sta ce biti, jer osecam pritisak koji mi pravi i osecam vec veliki umor i psihicki i fizicki.
elvis26

Poruka od elvis26 »

Andjela Kostic piše:
27 Nov 2023, 10:41
elvis26 piše:
19 Nov 2023, 15:58
Andjela Kostic piše:
26 Okt 2023, 20:29
Pa baš i ne. U mom iskustvu svi preko pet stepeni ne rade apsolutno ništa ili skoro ništa. Uvek prvo gledaš one sa egzaktnim orbisom, onda one do 1 pa do 2. Ovi egzaktni su npr duplo jači od ovih orbisa 1 a ovi orbisa 2 su pola od orbisa 1 te je u pitanju najviše 25% od egzaktnog aspekta,ako ikako uopšte ovo može tako da se matematički dočara.
Ipak, treba povesti računa koje su planete u pitanju, čime vladaju u natalima osoba i šta rade u composite chartu pa tek onda donositi konačne odluke o tome koji su aspekti "jači" a koji "slabiji"
Hvala, jos bi zelio da mi kazete svoje misljenje o snazi midpoint tacaka u sinastriji , posto sam na stranim astro stranicama, na vise njih, pod najveci broj " poena" koji doprinose skladnoj sinastriji nasao teske odnose svjetala Sunca i Mjeseca u odnosu na midpoint tj srednju tacku izmedju Sunca i Mjeseca partnera, i konjukcije Sacedenta odnosno Mjeseca sa Sjevernim mjesecevim cvorom? Osim naravno Sunca na Dcu, ili u 7 kuci, sto je takodjer naglaseno kao najjace ?
Midpoint tačke jesu bitne ali ne koliko i ostale pojedinačne planete u sinastriji na primer, ili sam Composite i Davison chart. Treba gledati osnove uvek, jer je astrologija takva da se obično ljudi pogube u detaljima. Skladan je odnos ljudi gde svetla imaju skladan odnos do orbisa 4 naročito što je egzaktnije
Kod dosta javnih parova kod kojih mi nije bio jasno sta ih je astroloski povezalo, jer su im sinastrije ispunjene neskladnim aspektima, posebno malefika prema svjetlima, ali i i napetim odnosima ostalih licnih planeta, su srednje tacke izmedju natalnog polozaja Sunca i Mjeseca u napetim odnosima sa svjetlima partnera,a sa nesto manjom snagom i napeti odnosi Marsa i Venere prema midpiontu S0-MO.Partnera.Npr analizirao sam sinastriju izmedju glumice Mile Jovovic i muza joj Paul W. S. Andersona, gdje imaju 90% teskih aspekata, gdje ona ima jake znake Strijelca i Blizanca,a on stelijum od 5 planeta u Rinbama, i jaku DJevicu, sinastrija je isarana sami kvadratima svejtala, malefika prema svjetlima, gdje se na prvi pogled ne moze vidjeti ikakva vrsta astroloske bliskosti izmedju njih dvoje, ali njeno Sunce u Strijelcu i Mjesec u Blizancima koji su u kvadratu sa njegovim Mjesecom, Merkurom u Ribama, spasava srednja tacka izmedju njegovog Sunca i Mjeseca u Ribam,a koja je u kvadratu sa tim njenim Suncem,a njegov Mars iz Djevice koji kcadrira njen Mars i Mjesec u Blizancima, radi opoziciju na taj njegov Midpoint So-Mo u Ribama, i tu se podudara ta teza da napeti odbos licnih planeta prema srednjim tackama parnera ima jednaku snagu poput npr svjetla u 7 polju partnera.Primjetio sam i da Sjeverni Mjesecev Cvor na svjetlima, na ascedentu, Veretex takodjer, imaju kljucnu ulogu takodjer u sinastriji.....
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Dunja piše:
30 Nov 2023, 13:30
Hvala Andjela, situacija nije bas sjajna i ne znam sta ce biti ali do sada sam ja trpela tu dosta . On je 24.03.67 u NS , oko 12 h rodjen ali ni sama ne znam sta ce biti, jer osecam pritisak koji mi pravi i osecam vec veliki umor i psihicki i fizicki.
DunjaforumW2JAAAACAAC2.jpg
DunjaforumW2JAAAACAAC2.jpg (45.98 KiB) Pregledano 3133 puta
Draga Dunja,
ovo je veza koja ukazuje na to da dok postoje zajednički interesi može biti i prijateljstva. Međutim, Obzirom na samu konjukciju Saturna i Jupitera, govorimo više o pslovnom odnosu. Čovek je dosta proračunat da ne kažem sebičan ali njemu stoji partnerka sa kojom će problemi nastupiti samo ukoliko komunikacija ne bude dobra. Voli sigurnost, stabilnost i bogatstvo u materijalnom obliku, to je ono čemu teži. Čovek je porodičan ali je komplikovan i voli da stvari budu po njegovom - voli da sve vodi.
Ono što ti ne mogu reći jeste šta će biti, jer prosto za to treba uraditi ozbijan uporedni horoskop kako sam i naglasila ali...potrebno je da se osamostališ na drugim poljima, materijalno, emotivno (da možeš izaći sa prijateljicama nekud, otputovati sama i slično) za početak
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

elvis26 piše:
30 Nov 2023, 20:14
Andjela Kostic piše:
elvis26 piše:
19 Nov 2023, 15:58

Hvala, jos bi zelio da mi kazete svoje misljenje o snazi midpoint tacaka u sinastriji , posto sam na stranim astro stranicama, na vise njih, pod najveci broj " poena" koji doprinose skladnoj sinastriji nasao teske odnose svjetala Sunca i Mjeseca u odnosu na midpoint tj srednju tacku izmedju Sunca i Mjeseca partnera, i konjukcije Sacedenta odnosno Mjeseca sa Sjevernim mjesecevim cvorom? Osim naravno Sunca na Dcu, ili u 7 kuci, sto je takodjer naglaseno kao najjace ?
Midpoint tačke jesu bitne ali ne koliko i ostale pojedinačne planete u sinastriji na primer, ili sam Composite i Davison chart. Treba gledati osnove uvek, jer je astrologija takva da se obično ljudi pogube u detaljima. Skladan je odnos ljudi gde svetla imaju skladan odnos do orbisa 4 naročito što je egzaktnije
Kod dosta javnih parova kod kojih mi nije bio jasno sta ih je astroloski povezalo, jer su im sinastrije ispunjene neskladnim aspektima, posebno malefika prema svjetlima, ali i i napetim odnosima ostalih licnih planeta, su srednje tacke izmedju natalnog polozaja Sunca i Mjeseca u napetim odnosima sa svjetlima partnera,a sa nesto manjom snagom i napeti odnosi Marsa i Venere prema midpiontu S0-MO.Partnera.Npr analizirao sam sinastriju izmedju glumice Mile Jovovic i muza joj Paul W. S. Andersona, gdje imaju 90% teskih aspekata, gdje ona ima jake znake Strijelca i Blizanca,a on stelijum od 5 planeta u Rinbama, i jaku DJevicu, sinastrija je isarana sami kvadratima svejtala, malefika prema svjetlima, gdje se na prvi pogled ne moze vidjeti ikakva vrsta astroloske bliskosti izmedju njih dvoje, ali njeno Sunce u Strijelcu i Mjesec u Blizancima koji su u kvadratu sa njegovim Mjesecom, Merkurom u Ribama, spasava srednja tacka izmedju njegovog Sunca i Mjeseca u Ribam,a koja je u kvadratu sa tim njenim Suncem,a njegov Mars iz Djevice koji kcadrira njen Mars i Mjesec u Blizancima, radi opoziciju na taj njegov Midpoint So-Mo u Ribama, i tu se podudara ta teza da napeti odbos licnih planeta prema srednjim tackama parnera ima jednaku snagu poput npr svjetla u 7 polju partnera.Primjetio sam i da Sjeverni Mjesecev Cvor na svjetlima, na ascedentu, Veretex takodjer, imaju kljucnu ulogu takodjer u sinastriji.....
A ko kaže da oni imaju skladan brak? Ti nikako ne možeš znati koliki je nivo jačine volje i šta se tu između njih dešava. Ali je jako lepo što analiziraš. Ja sam mišljenja da će Severni čvor doneti novi početak, ali da će egzaktni aspekti svetala presuditi kao i slika Davisona i Compositea bez ostalih dodataka, koji su bitni, ali samo kao deo priče
elvis26

Poruka od elvis26 »

Andjela Kostic piše:
02 Dec 2023, 18:03
elvis26 piše:
30 Nov 2023, 20:14
Andjela Kostic piše:

A ko kaže da oni imaju skladan brak? Ti nikako ne možeš znati koliki je nivo jačine volje i šta se tu između njih dešava. Ali je jako lepo što analiziraš. Ja sam mišljenja da će Severni čvor doneti novi početak, ali da će egzaktni aspekti svetala presuditi kao i slika Davisona i Compositea bez ostalih dodataka, koji su bitni, ali samo kao deo priče
Imajuci u vidu da se radi o holivudskim imenima, javnim licnostima,a da su u braku od 2009 , znaci vec 14 godina, iako tamo glumci i partneri im imaju vecu sirinu mogucnosti ka razvodima, sto je ucestala pojava, onda ne bi rekao da u njihovoj sinastriji posoje neki veci problemi koji bi vjerovatno do sada doveli do prekida bracnog odnosa.Njih 2 sam slucajno uzeo kao primjerm nailazio sam na briojne sinastrije, u kojima su naizgled lose sinastrije, pune teskih aspekata u dobroj mjeri popravljale te midpoint tacke, ali ne u Compositu, nego u napetim odnosima Svjetala ( Sunca i Mjeseca), te u nesto manjoj " snazi" Ascedenta, Marsa i Venere u sinastriji.I za bilo kakav " ozbiljniji" odnos izmedju dvije osobe je navedeno da par mora da ima najmanje jedan od ovih uzajamnih polozaja :Strongest Compatibility in Synastry (weight 4)
Sun conjunct Descendant 4
Sun conjunct or opposition Vertex 4
Sun conjunct North Node 4
Sun hard aspect (conjunct, semi-square, square, opposition) Sun/Moon midpoint 4
Sun in 7th house 4
Moon conjunct Descendant 4
Moon conjunct or opposition Vertex 4
Moon conjunct North Node 4
Moon hard aspect (conjunct, semi-square, square, opposition) Sun/Moon midpoint 4
Ascendant conjunct North Node 4
Ali je dobro da nema ni jedan ili da ima eventualno 1 od ovih najizazovnijih aspekata:Very Challenging Factors in Synastry – Red Alerts (weight -4)
Moon square Saturn -4 Red Alert
Mercury square Mercury -4 Red Alert
Venus square Saturn -4 Red Alert
Mars square or opposition Saturn -4 Red Alert
Treba da imaju najmanje 4 iz " veoma jake" povezanosti :Very Strong Compatibility Factors in Synastry (weight 3)
Sun trine or sextile Sun 3
Sun conjunct, trine, or sextile Moon 3
Sun conjunct Venus 3
Sun trine Venus 3
Sun trine or sextile Mars 3
Sun conjunct, sextile, or trine Jupiter 3
Sun sextile or trine Saturn 3
Sun conjunct, trine, or sextile Chiron 3
Sun conjunct Ascendant 3
Sun conjunct South Node 3
Sun in 1st house 3
Moon conjunct, sextile, or trine Moon 3
Moon conjunct, sextile, or trine Venus 3
Moon sextile or trine Mars 3
Moon conjunct, sextile, or trine Jupiter 3
Moon sextile or trine Saturn 3
Moon conjunct, trine, or sextile Chiron 3
Moon conjunct Ascendant 3
Moon sextile or trine Ascendant 3
Moon conjunct IC 3
Moon conjunct South Node 3
Moon in 7th house 3
Moon in 1st house 3
Mercury conjunct, sextile, or trine Jupiter 3
Venus conjunct, sextile, trine, or opposition Venus 3
Venus conjunct, sextile, or trine Mars 3
Venus conjunct Jupiter 3
Venus sextile or trine Saturn 3
Venus conjunct, trine, or sextile Chiron 3
Venus conjunct Ascendant 3
Venus conjunct Descendant 3
Venus hard aspect (conjunct, semi-square, square, opposition) Sun/Moon midpoint 3
Venus in 7th house 3
Mars hard aspect (conjunct, semi-square, square, opposition) Sun/Moon midpoint 3
Ascendant conjunct South Node 3
Ascendant hard aspect (conjunct, semi-square, square, opposition) Sun/Moon midpoint 3
Ascendant in 7th house 3
Vertex hard aspect (conjunct, semi-square, square, opposition) Sun/Moon midpoint 3
Nodes of the Moon conjunct IC/MC 3
Da imaju ne vise od 3 iz 2 po redu najizazovnijeg odnosa :
Challenging Factors in Synastry (weight -3)
Sun square Moon -3
Moon square Moon -3
Moon square Mars -3
Moon conjunct or opposition Saturn -3
Moon square or opposition Neptune -3
Moon square or opposition Pluto -3
Mercury square or opposition Neptune -3
Venus opposition Saturn -3
Venus square or opposition Neptune -3
Mars conjunct Saturn -3
Mars square or opposition Pluto -3
Uranus conjunct Descendant or Vertex -3 Itd, Oprostite sako sma preopsiran, moze se o ovome jos mnogo toga dodati.Eto ako budete imali vremena uporedite karte Mile Jovovic koja je rodjena 17.12.1975 u Kijevu u Ukrajini u 17 :15h i Paula S, W Andersona koji je rodjen 4.3.1965 u Newcastle u Engleskoj, vrijeme rodjenja ne znam, ili uporedite karte italijanskog slavnog pjevaca Adriana Celentana i glumice Claudie Mori, karta takodjer puna kvadrata, opozocija Saturna i Mjeseca itd, ili sinastriju izmedju nekadas americkog predsjednika Lyndona Johnosna i supruge Lady Birth Johnson, sve su to naizgled lose sinastrije, ali koje su imali dozivotni kontinuitet.
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Govorim o composite i davison chartu. Da imam vremena zaista bih sve pregledala i hoću, kad budem imala Samo sinastrija, nedovoljna je da govori o odnosu. Zato postoji više prediktivnih tehnika vezano za odnose
Pošalji Odgovor