Sade Sati

astrologija i sa njom povezane teme
Modesty

Sade Sati

Poruka od Modesty »

Draga Anđela,

Da li možeš da nam kažeš nešto više o ovom pojmu, odnosno o ovom saturnovom ciklusu koji se zove Sade sati? Da li je to teško životno razdoblje, na koja područja života utiče, na koje kuće?

Hvala, pozdrav!
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Re: Sade Sati

Poruka od Andjela Kostic »

Draga Modesty,
dobra tema. Sade sati je vrlo specifičan period. Kada bi se moglo bukvalno prevesti značilo bi "tužno vreme" ili "tužna vremena", jer je Sade engleska reč ali Sati nije, potekla je negde iz Indonezije ili Indije.
Međutim, vratimo se na sam pojam. Sade sati je vreme u kada Saturn u tranzitu zakorači u znak ispred znaka u kojem se nalazi natalni Mesec, te traje sve dok Saturn prođe i sledeći znak nakon natalnog Meseca. Na mom primeru kume, Mesec je na 15. stepenu znaka Raka te je Sade Sati njoj počeo kada je Mesec zakoračio u znak Blizanaca teoretski, te dok je prolazio preko celog znaka Raka i kroz znak Lava. Obzirom na to da Saturn zbog svoje retrogradnosti prolazi i po 2.5 godine jedan znak zato ovaj period zovu i "7.5 godina tuge".
Šta bih vam ja rekla? Mislim da sve zavisi od natalne postavke Saturna. Kod nje je to vreme bilo jako teško, jer je raskinula veridbu, promenila posao koji je bio lošiji od onog koji je radila, i to ne svojom voljom već okolnostima, sve je krenulo nekako nizbrdo obzirom da ima aflikovanog Saturna. Kod mene nije bilo tako. Moj je Saturn relativno dobar, u slabom je znaku Raka, ja sam imala probleme sa bakom (umrla je) ali ništa više od toga. Jesam bila tužna, ali nije to bilo vreme katastrofe. Međutim, ovo je svakako vreme neradih promena. Ono kad baš ne želimo nešto a baš se to dešava i mi ne kapiramo zašto, nezadovoljni smo, frustrirani, tužni i koliko god pokušavamo da zadržimo istu udobnost života, sve se menja, ruši se, preobražava.....
Sade Sati najintenzivniji je prilikom samog prelaska Saturna preko Meseca i u znaku u kojem je Mesec a nakon toga, naročito u narednom znaku daje mogućnosti popravke ili prepravke postojećeg. Treba napomenuti da je preuzet iz Indijske astrologije.

Za laike, ovde možete sračunati jeste li trenutno u Sade Sati periodu. Srećno :)
https://www.vinaybajrangi.com/calculato ... ulator.php
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
Modesty

Poruka od Modesty »

Hvala, Andjela

Moj mesec je u biku, pa mi taj period praktično tek predstoji u narednim godinama :roll:
Pretpostavljam da bas nece trajati 7 godina.... očito da ne mora da bude ni baš tako kataklizmično, ali videćemo.
Već si mi radila solarne horoskope, radićemo ih pa ponovo pa ćemo da pratimo.
Ovo me više zanimalo načelno... da li period Sade Sati zavisi od položaja saturna, ili više od položaja meseca i da li je bitno kakve aspekte grade saturn i mesec sa drugim ličnim planetama u natalu.
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Modesty piše:
04 Mar 2024, 19:30
Hvala, Andjela

Moj mesec je u biku, pa mi taj period praktično tek predstoji u narednim godinama :roll:
Pretpostavljam da bas nece trajati 7 godina.... očito da ne mora da bude ni baš tako kataklizmično, ali videćemo.
Već si mi radila solarne horoskope, radićemo ih pa ponovo pa ćemo da pratimo.
Ovo me više zanimalo načelno... da li period Sade Sati zavisi od položaja saturna, ili više od položaja meseca i da li je bitno kakve aspekte grade saturn i mesec sa drugim ličnim planetama u natalu.
diurnalModestyW2JAAAACAAC19.JPG
diurnalModestyW2JAAAACAAC19.JPG (40.06 KiB) Pregledano 3327 puta
Hajde da mi to vidimo zajedno:
Mesec ti je natalno u Biku dakle znaku materijalne sigurnosti, znaku hedonizma, znaku potpune potrebe zaštićenosti. Ali je u osmoj kući te imaš strahove "kako ću ja sama", "ja nema šanse to da mogu", "ja moram da se zaštitim", "treba mi sigurnost u nekom" i slično. I šta će tebi uraditi Sade Sati? Tebi ovaj period zanično počinje 19. maja 2026. godine, gde kreće suočavanje sa okolinom. Saturn je tada ušao u osmu kuću te se mogu očekivati tehnički problemi, problemi sa papirima, nasleđe, teškoće u svakodnevnom životu ali prosto ništa posebno što se već nije dešavalo. e sad, periodu februara 2028. Satur se približava natalnom Mesecu i preći će preko njega tačno u maju 2028. godine prvi put. OVo će biti definitivno izazovan period za tebe. Univerzum će te naterati da se oslobodiš od svojih strahova upravo ti namećući prepreke koje je teško prebroditi ali više emotivno nego objektivno pa će se na istu poziciju vratiti decembra 2028. Jeste, biće ti izazovno ali kako drugačije da prestaneš da se plašiš za svoju sigurnost sem ako za nju otvoreno moraš da se boriš. Takođe je interesantno što kažeš "uskoro idem u period Sade Sati" a u stvari to nije da nije uskoro, nego ima još mnogo vremena. Moraš uzeti u obzir da ćeš za 4 g biti mnogo duhovno zrelija te ćeš i period lakše podneti. Stvari uvek trebaju da se gledaju pozitivno: nakon tvog perioda Sade Sati, ti ćeš biti nova, preporođena osoba koja neće imati problem straha te ćeš brže i postizati rezultate bez mentalnih prepreka koje sada imaš. A obzirom na poziciju desete kuće od tebe nakon ovog peiroda očekujem samo uspeh :)
Modesty

Poruka od Modesty »

Hvala! :D
Tanja79

Poruka od Tanja79 »

Dupli Strelac, Mesec u Ovnu ,... Pretezak period za mene . Zivot skoro od 0 pocinje. Kako povratiti optimizam u periodu sade sati? 😁 ..
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Tanja79 piše:
29 Jun 2024, 19:34
Dupli Strelac, Mesec u Ovnu ,... Pretezak period za mene . Zivot skoro od 0 pocinje. Kako povratiti optimizam u periodu sade sati? 😁 ..
Period Sade Sati je vrlo težak o kojem god znaku da se radi. Prosto je naporan period u kojem se mnogo stvari ne ostvaruje a one koje trebaju da odu, idu iz našeg života mimo naše volje. Naravno da to niko ne voli i jasno je da period traje, naročito zbog dejstva Saturna. Ipak, imamo ovde neke savete:
1. Sa Satrunom se ne borite već se prilagođavate, jer protiv Saturna se niko izborio nije. Dakle, prihvatite promene sa što manje nerviranja, jer vam nerve niko vratiti neće a stvari se promeniti neće
2. Ne pravite velike i višegodišnje planove. Radite stvari iz dana u dan, sa što manje dugoročnog planiranja ali itekako treba isplanirati svakodnevicu.
3. Prihvatite obaveze života. Saživite se sa njima i kako god teško, uključite razum isključite emocije.
Nevena2502

Poruka od Nevena2502 »

Znak Blizanac podznak škorpija mesec u Ovnu 😁 Saturn mi je u Ribama 😑 rečeno mi je da sam u periodu Sade Sati. Na koji aspekt života utiče taj period?
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Nevena2502 piše:
05 Nov 2024, 14:06
Znak Blizanac podznak škorpija mesec u Ovnu 😁 Saturn mi je u Ribama 😑 rečeno mi je da sam u periodu Sade Sati. Na koji aspekt života utiče taj period?
Uopše ne mogu znati bez karte na žalost. Jer, u putu između tranzitnog Satruna i natalnog Meseca može biti još planeta, ili još nešto bitno što se dešava u znaku Riba ispred ili iza, Ovnu takođe. Molim te stavi podatke
aleksandras

Poruka od aleksandras »

Draga Anđela,
Mislim da sam u periodu sade sati. Već duže vreme je dosta toga šta mi se dešava jako intezivno, ima i dobrih ali i loših stvari, gubitaka članova porodice. Opšti utisak je da se osećam iscrpljeno, da su mi resursi podrške sniženi. Da li ima naznaka da će u ovoj godini biti manje stresa, učvršćivanja veze, i kakve to posledice nosi po zdravlje, pošto u poslednje vreme su izražene i tegobe na telesnom nivou , povišen pritisak, anemija, premor, nesanica...
07.08.1982. ,vreme 10:00 h, Beograd
Hvala
Pošalji Odgovor