Progresivni mesec

astrologija i sa njom povezane teme
Modesty

Progresivni mesec

Poruka od Modesty »

Draga Anđela,

Ja se uvek pojavim sa nekom opštom temom :D
Moj progresivni Mesec koji se nalazi u trećoj kući za koji dan izlazi iz znaka škorpije u kom se baš nije ni dobro ni lagodno osećao. Bio mi je naporan u emotivnoj sferi. Jedva čekam da promeni znak :lol:

Da li progresivni Mesec u škorpiji svima teško pada odnosno da li je tačno da se progr. Mesec tu najgore snalazi?

Da li možeš da nam uopšteno kažeš nešto o aspektima progresivnog meseca (nebitno u kom je znaku) sa natalnim planetama? Nekoliko primera konjunkcija, kvadrata, opozicija..
To bi bila moja pitanja.
Uvek imaš lepe tekstove.
Lep pozdrav!
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Re: Progresivni mesec

Poruka od Andjela Kostic »

Draga Modesty,
sve zavisi od pozicija planeta u natalnom horoskopu. Progresija Meseca ukazuje na promene iz okoline koje deluju na naše emocije. Kroz jedan znak prolazi oko 2.5 godine te u tom periodu pravi različite aspekte sa planetama. i u zavisnosti od aspekata i od toga šta te planete rade sa kojima je progresivni Mesec u aspektu ide i priča vezana za određeni period vremena. Nekada to bude aspekt koji zauzima duži nekada kraći period. Progresija je potpuno posebna priča, pa je nemoguće baš generalizovati. Ali, recimo kad prolazi kroz znak Škopriona u čijem je padu da se osoba svakako ne oseća dobro ali u odnosu na polje života koje signifikuje polje kroz koje prolazi. I sad, treba videti npr kakve si ti to agresivne misli razvila jer je treća kuća i kuća misli a svakako ćeš ući u olakšanje kada uđe u znak Strelca jer ćeš se otvoriti razmišljanjima. Svet će postati lakši i lepši. Verovatno si imala neke misli sa dubokom analitičkom pozadinom vezano za traume, odnosno događaje koji su te pogodili. Takve su misli same po sebi dovoljne da se puniš negativnom energijom. Pritom, ako se tome doda neki naporan aspekt....ali ako je progresivni Mesec u dobrom aspektu, ovde očekujemo razvoj mogućnosti, dolaske do nekih rešenja ili bitnih zaključaka....
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
Modesty

Poruka od Modesty »

Hvala ti, Anđela! Baš tako, potreba za dubokom analizom, odgovorima i promišljanjem jednog odnosa. Kao što kažeš: treća kuća su i misli. Uglavnom, lepo je što iz tog znaka izlazim.
Goca

Poruka od Goca »

Pozdrav Anđela.
Evo mene opet da malo gnjavim :) .Mjesec mi je u 7 kuci u progresijama u znaku Skorpije. Bas mi je to neko opterecenje za dusu. A vidim da mi pravi kvadrat sa Saturnom?
Screenshot_20250410_164357_Chrome.jpg
Screenshot_20250410_164357_Chrome.jpg (58 KiB) Pregledano 1985 puta
Draga Goco, tvoj je Progresivni Mesec na kraju znaka Škopriona pa će ti učiniti još nekih oko 5 izazovnih meseci naročito po pitanju onoga što zaista želiš. Ipak, ja ovde vidim trigon sa Marsom u Raku koji će trajati još nekih petnaestak dana i ovo je dobra opcija za sređivanje kuće i svega onoga što ima veze sa porodicom i sa domovinom. Inače, bitnije je što će isti doći na tvoj natalni Zenit u periodu za oko 7 do 8 meseci i odatle odrediti liniju prolaska u dešavanja vezana za lični status i prosperitet a da ne pominjem to da će za oko pet meseci preći u znak Strelca koji je mnogo otvoreniji te donosi nove pozitivne uplive na emocije...
Prilozi
GocaW2JAAAACAAC4.JPG
GocaW2JAAAACAAC4.JPG (46.31 KiB) Pregledano 1985 puta
Goca

Poruka od Goca »

Goca piše:
10 Apr 2025, 16:57
Pozdrav Anđela.
Evo mene opet da malo gnjavim :) .Mjesec mi je u 7 kuci u progresijama u znaku Skorpije. Bas mi je to neko opterecenje za dusu. A vidim da mi pravi kvadrat sa Saturnom?

Screenshot_20250410_164357_Chrome.jpg

Draga Goco, tvoj je Progresivni Mesec na kraju znaka Škopriona pa će ti učiniti još nekih oko 5 izazovnih meseci naročito po pitanju onoga što zaista želiš. Ipak, ja ovde vidim trigon sa Marsom u Raku koji će trajati još nekih petnaestak dana i ovo je dobra opcija za sređivanje kuće i svega onoga što ima veze sa porodicom i sa domovinom. Inače, bitnije je što će isti doći na tvoj natalni Zenit u periodu za oko 7 do 8 meseci i odatle odrediti liniju prolaska u dešavanja vezana za lični status i prosperitet a da ne pominjem to da će za oko pet meseci preći u znak Strelca koji je mnogo otvoreniji te donosi nove pozitivne uplive na emocije...
Hvala na odgovoru Anđela,stvarno si divna.
Lično, jedva čekam da izađe iz Škorpiona.Kad udje u Strelca približit će se osmoj progresivnoj kući.Nadam se da to nije ništa loše?
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Nije. Bitno je kroz koju kuću natala ide...
Fortuna

Poruka od Fortuna »

Preogresivni Mjesec mi je prije dva dana promijenio znak i presao u Raka gdje mi je podznak, a natalni je u Jarcu. Sta mi moze donijeti?
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Fortuna piše:
02 Maj 2025, 19:41
Preogresivni Mjesec mi je prije dva dana promijenio znak i presao u Raka gdje mi je podznak, a natalni je u Jarcu. Sta mi moze donijeti?
FortunaW3JAJAACAACAAC2.JPG
FortunaW3JAJAACAACAAC2.JPG (51.98 KiB) Pregledano 1937 puta
Draga Fortuna, ne samo da je Mesec ušao u znak Raka gde će dati jaču osetljivost emotivnost kao i potrebu za zajedništvom nego je i Venera progresije direktno na natalnom Suncu. Zaista može doneti neku simpatiju ali i tajnu vezu sa oženjenim muškarcem obzirom da je Mesec u 12.kući. Ipak, može doneti i trudnoću do dolaska na vrh prve kuće, a sve zavisi od Vašeg ličnog odabira kroz život i do koje ste faze sopstvenim nivoom odabira došli trenutno. Za oko 9. meseci otvara Vam se bolje vreme....Sunce direkcije aktivira natalni Neptun koji vlada statusom....svačeg ovde može biti
Fortuna

Poruka od Fortuna »

Hvala ti puno. Trenutno nemam nikoga, pa mozda se pojavi neka prilika za ljubav brzo kad Jupi udje u Raka. Mozda bar promijenim posao. 😘
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Može biti, srećno :)
Pošalji Odgovor