Hvala draga AndjelaAndjela Kostic piše: ↑11 Maj 2025, 19:59Labella,obzirom da ti je Jupiter vladar Asc zaista svačeg tu može biti, ali je svakako otvaranje ka okolini, partnerskim odnosima. Iskoristi to vreme najbolje što možeš
Astrologija
Re: Astrologija
Kod mene je bilo dobro, dva faksa završena u braku, mužu rekla nek pere za sobom veš a i kupatilo i sve što može uraditi za sobom, cak i za pojesti. Ja ne volim služiti u braku. Moj brak nije bio sa djetetom, no ja reagiram na taj balans.Andjela Kostic piše: ↑11 Maj 2025, 20:07Po meni,
najgora je opcija udati se da bi imali decu ili "već mi je vreme" ili zbog "roditelji su mi očajni" ili zbog "ne želim više da budem sama". Zato što to kasnije ima trajne posledice kako po vas lično tako i po decu koju rodite i vrlo brzo shvatite da su vam velika obaveza. Brak je za ženu sam po sebi mnogo veća obaveza nego muškarcima lagale se mi ili ne, žene manje imaju vremena za učenje nakon udaje te dolazi do samozapuštanja. Nekada je to ok, kad je brak dobar, kad ima poverenja između partnera i kad je partner stabilan. A kad nema!? Bude pakao. Najbitnije je naći srodnu dušu. Sve ostalo dolazi vremenom
Ja sam takva i u vezama, nema servisa i služenja, samo uzajamnost.
Meni je vladar 7k. i 9k. Ista planeta, da li će brakovi biti slični, ili dovoljno različiti jer je znak drugačiji?Fortuna piše: ↑11 Maj 2025, 16:17Ima sigurno, ali njima je ostatak horoskopa dobar. Signifikatori za brak su dobrog dostojanstva i dobro aspektovani ali ih je sigurno prethodno odradila simbolika ukljestenja.
Poznajem osobu sa ukljestenom 3/9. Pokusavala vise puta da upise psihologiju i nijesu je primili. Prime je na pravo ali uspije da da malo kolokvijuma i ispita i shvati da nije to za nju i da joj ne ide. Nakon toga upise fakultet za medije i zavrsi u roku.
Sta znam. Vjerovatno ce imati neku zajednicku osobinu. Znak na vrhu 9. k. bi prvo opisao prilike u vezi drugog braka, a onda planeta koja vlada znakom i znak u kome se nalazi.Labella12 piše: ↑12 Maj 2025, 17:51Meni je vladar 7k. i 9k. Ista planeta, da li će brakovi biti slični, ili dovoljno različiti jer je znak drugačiji?Fortuna piše: ↑11 Maj 2025, 16:17Ima sigurno, ali njima je ostatak horoskopa dobar. Signifikatori za brak su dobrog dostojanstva i dobro aspektovani ali ih je sigurno prethodno odradila simbolika ukljestenja.
Poznajem osobu sa ukljestenom 3/9. Pokusavala vise puta da upise psihologiju i nijesu je primili. Prime je na pravo ali uspije da da malo kolokvijuma i ispita i shvati da nije to za nju i da joj ne ide. Nakon toga upise fakultet za medije i zavrsi u roku.
Hvala, Djevica je 9k., meni djeluje bolje o Blizanaca 7k. (Rak ukliješten). Bivši je Blizanac, nije uopće u braku i nema djece. Mislim da je nezainteresiran, ili je late bloomer.Fortuna piše: ↑12 Maj 2025, 17:56Sta znam. Vjerovatno ce imati neku zajednicku osobinu. Znak na vrhu 9. k. bi prvo opisao prilike u vezi drugog braka, a onda planeta koja vlada znakom i znak u kome se nalazi.Labella12 piše: ↑12 Maj 2025, 17:51Meni je vladar 7k. i 9k. Ista planeta, da li će brakovi biti slični, ili dovoljno različiti jer je znak drugačiji?Fortuna piše: ↑11 Maj 2025, 16:17Ima sigurno, ali njima je ostatak horoskopa dobar. Signifikatori za brak su dobrog dostojanstva i dobro aspektovani ali ih je sigurno prethodno odradila simbolika ukljestenja.
Ja sam ipak zainteresirana za brak.
Pa eto, vrh sedme u duplom znaku, promjenljivom i vazdusnom simbolizuju nerijetko vise od jednog braka. Partner moze biti pricljiv, obrazovan, djetinjast, povrsan, iz drugog mjesta. Djevica je ozbiljnija, pedantnija, izvrsava uredno svoje obaveze pa drugi brak vjerovatno bude uspjesniji.
Da, mislim da je i Andjela je pisala takoFortuna piše: ↑12 Maj 2025, 18:51Pa eto, vrh sedme u duplom znaku, promjenljivom i vazdusnom simbolizuju nerijetko vise od jednog braka. Partner moze biti pricljiv, obrazovan, djetinjast, povrsan, iz drugog mjesta. Djevica je ozbiljnija, pedantnija, izvrsava uredno svoje obaveze pa drugi brak vjerovatno bude uspjesniji.
Djevice su upravo kao što si napisala ozbiljnija i izavršava svoje obaveze. Ja sam ovo drugo, odličnasa obavezama, ali nekad nisam ozbiljna.. Sklona sam rizicima i strstvena ka svemu u životu, tačno me treba nekad spustiti na Zemlju, priznajem.
Odlično analiziraš.
Pronašla sam jedan interesantan tekst u vezi 8 kuće:
"Ipak, pravo prožimanje s partnerom možemo vidjeti promotrimo li ono što se nalazi u osmom polju horoskopa. Tamo se događa moćna emocionalna, energetska i seksualna interakcija između dvoje ljudi. Za razliku od javnosti i izloženosti tema sedmog polja, u osmom polju sve je intimno i skriveno – za svih osim za partnera. Zapravo se baš u partnera mora imati povjerenja i to toliko da se ogoli preda njim do kraja i u doslovnom i u prenesenom smislu. Naravno da to otvaranje i razotkrivanje nije niti malo ugodan proces. U tom procesu na površinu izlaze mnogi strahovi, kompleksi, očekivanja, uglavnom psihički sadržaj za kojeg uopće nismo imali pojma da je dio nas. Međutim, upravo radi intenziteta i izloženosti ovakvih procesa, oni svakog duboko transformiraju, u potpunosti u skladu s škorpionskom prirodom osmog polja i njezinog prirodnog vladara Plutona."
Andjela. Nadam se da je ok c/p teksta.
"Ipak, pravo prožimanje s partnerom možemo vidjeti promotrimo li ono što se nalazi u osmom polju horoskopa. Tamo se događa moćna emocionalna, energetska i seksualna interakcija između dvoje ljudi. Za razliku od javnosti i izloženosti tema sedmog polja, u osmom polju sve je intimno i skriveno – za svih osim za partnera. Zapravo se baš u partnera mora imati povjerenja i to toliko da se ogoli preda njim do kraja i u doslovnom i u prenesenom smislu. Naravno da to otvaranje i razotkrivanje nije niti malo ugodan proces. U tom procesu na površinu izlaze mnogi strahovi, kompleksi, očekivanja, uglavnom psihički sadržaj za kojeg uopće nismo imali pojma da je dio nas. Međutim, upravo radi intenziteta i izloženosti ovakvih procesa, oni svakog duboko transformiraju, u potpunosti u skladu s škorpionskom prirodom osmog polja i njezinog prirodnog vladara Plutona."
Andjela. Nadam se da je ok c/p teksta.
Kod mene ni braka ni djece,eto umetnuta sedma i prva kuca,u sedmoj sunce i retrogradni merkur umetnuti u djevici,saturn u lavu,u prvoj mjesec u ribama.Fortuna piše: ↑11 Maj 2025, 16:17Ima sigurno, ali njima je ostatak horoskopa dobar. Signifikatori za brak su dobrog dostojanstva i dobro aspektovani ali ih je sigurno prethodno odradila simbolika ukljestenja.
Ja sam 5 god. starija od tebe, ali, srećom, nemanje djece ne doživljavam tragično, jer, neke žene pate cijeli život jer se nisu ostvarile kao majke.Goca piše: ↑13 Maj 2025, 04:44Kod mene ni braka ni djece,eto umetnuta sedma i prva kuca,u sedmoj sunce i retrogradni merkur umetnuti u djevici,saturn u lavu,u prvoj mjesec u ribama.Fortuna piše: ↑11 Maj 2025, 16:17Ima sigurno, ali njima je ostatak horoskopa dobar. Signifikatori za brak su dobrog dostojanstva i dobro aspektovani ali ih je sigurno prethodno odradila simbolika ukljestenja.
Da li si uspjela otići u inozemstvo? Relokacijska karta može promijeniti mogućnosti ostvarenja ciljeva.