Škola Astrologije

astrologija i sa njom povezane teme
Fantomizopere

Re: Škola Astrologije

Poruka od Fantomizopere »

Meni je potrebno čisto informativno, šta znači slabo sunce i slab mars u natalu? Inače postoje samo kvadrati nema ni jednog pozitivnog aspekta, i u slabo je postavljen i u slabom znaku.
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Poruka od Andjela Kostic »

Fantomizopere piše:
07 Jul 2022, 09:27
Meni je potrebno čisto informativno, šta znači slabo sunce i slab mars u natalu? Inače postoje samo kvadrati nema ni jednog pozitivnog aspekta, i u slabo je postavljen i u slabom znaku.
Sunce u znaku svoga izgona, detrimentu ili znaku pada, znači da je "slabo". Takođe, treba da bude baš aflikovano ali onda govorimo o "nižem tipu" znaka a ne o slabosti planete. Planeta Sunce je planeta Vatre, te kada je u vodi opet je malo slabija u odnosu na vatrene znake sa kojima je pandam. molim te ostavi podatke
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
TorrGeni

Poruka od TorrGeni »

Lokna666 piše:
03 Maj 2022, 18:39
TorrGeni
Hm, interesantno. Da nisi spomenula vjerovatno ne BiH ni pomislila da je to baš tako da kažem 'ozbiljnija' situacija anskioznosti i fobija.
Obzirom da na kvadratu može da se radi, mogla BiH okriviti za to stanje više ovaj Sjeberni čvor u 12. I Pluton u opoziciji sa Marsom, oba jaka i destruktivna sama po sebi a kamoli kada se bore jedan sa drugim.
Neptun definitivno 'baca' u zablude, kojih se nekada ljudi kojima je na Asc nikada ne riješe i tvrdoglavo ih se drže, i sa mnom je takva situacija, a i znam gospođu sa istim aspektom koja i dan danas vjeruje u svoja načela koja joj ništa dobro ne donose, ali vjeruje. Mislim da tu treba da popustimo.🤔
Ja mislim da će Pluton ipak da te promijeni i razriješi toga.
Rekla BiH da po Saturnu i apsketima sa Asc i Mo treba da radiš na distanciranju, da te fobije oblikuješ u svoje prednosti. Ne vezivanje i smanjenje emotivnosti su danas ključ uspijeha zbog svega lošeg u ljudima.
Ispravite me ako griješim, samo moja perspektiva. :mrgreen:
Pisem posle pola godine. Izvinjavam se.
Ako pratis jos uvek ovo je istina. :) Sad shvatam da bolje nisam kacila kartu, jer su dijagnoze tog tipa svakako nezgodne. Podrazumevaju u svojoj bazi odredjeni sklop licnosti koji se eto vidi i u natalu. Ja svoju opoziciju nisam kanalisala dobro izgleda. :mrgreen: Koliko mi je nesto ostalo u glavi dovodi do samodestruktivnosti, mada ne secam se kako se gleda razlika izmedju auto i one upucene ka spolja. Mars na Algolu uz nezgodan Pluton je imao cini mi se Staljin. Znam da sam citala o Marsu na Algolu i zabrinula se da imam potencijal da budem bas tezak pacijent. :mrgreen:
Probleme sa samopuzdanjem i emotivnoscu mislim da necu resiti nikada u potpunosti. Barem 10x je bolje sada kakva sam pre bila, ali dosta zasluga ide i pridruzenoj apatiji zbog depresije.

U karmicku astrologiju odbijam da verujem. :) Licna u redu, u smislu neke nesavladane lekcije zadate dusi unapred koja se ponavlja, a koju mi dozivimo kao kaznu. Ali su sve u cilju naseg razvoja, ne vidim kakve veze ja imam sa losom samokontrolom pohlepe mog cukundede. Njegov problem. :D Znam da nasi svestenici podrzavaju price o porodicnim kletvama i da u Kini recimo postoji idolizacija predaka sa onim pravljenjem hramova muskim clanovima porodice koji postaju kao duhovi zastitnici mnogobrojne familije ( pa u filmovima uvek ispravljaju krive Drine da na njih ne padne zla volja duhova :mrgreen: ), ali stvarno ne znam odakle je to izvuceno u hriscanstvu. Svako ko se okrene protiv Boga bice kaznjen sa njegovim sinovima sve do 4. kolena dobro. Ali ako je ceo narod Izraela vracen iz nemilosti pokajanjem jer smo svi Bozija deca kako onda neko Bozije dete moze da strada zbog greha predaka? Samo ne treba nastavljati njihova zlodela. Valjda. :mrgreen: I kako su astrologiju i ogranicen broj kuca i planeta i aspekata, pored svega ostalog, povezali i sa porodicnom karmom? Karmicka astrologija je, koliko sam ja ispratila, donekle kontroverzna i u astroloskim krugovima. Eto, iskreno ne znam ni sto pisem ovo. Mozda neko nesto doda. Ja cu svakako citati malo vise o tome. :mrgreen: Ne znam ni osnove astrologije dobro, ali filozofiranja o proslim zivotima, religiji i divinaciji i veze izmedju njih ne preskacem. Nikad od mene pristojnog astrologa. :)
MajorTom

Poruka od MajorTom »

Jedno tehnicko pitanje, da li su u sinastriji Venera na 29 Jarca i Mars na 5 Vodolije u konjukciji u sinastriji, i da li je ta Venera na 29 Jarca u sextilu sa Venerom na 4 Ovna, orbis je oko 5, neke stranice ukucavaju te aspekte, ali ja nisam siguran, posto se radi o konjukciji u razlicitim a u sextilu u kvadratnim znacima.

Razmisljam da je ta konjukcija Venere i Marsa aplikaciona pa bi mogla da reaguje? Sextil je svakako statican.
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

MajorTom piše:
28 Maj 2025, 21:51
Jedno tehnicko pitanje, da li su u sinastriji Venera na 29 Jarca i Mars na 5 Vodolije u konjukciji u sinastriji, i da li je ta Venera na 29 Jarca u sextilu sa Venerom na 4 Ovna, orbis je oko 5, neke stranice ukucavaju te aspekte, ali ja nisam siguran, posto se radi o konjukciji u razlicitim a u sextilu u kvadratnim znacima.

Razmisljam da je ta konjukcija Venere i Marsa aplikaciona pa bi mogla da reaguje? Sextil je svakako statican.
Ovi aspekti imaju jako malo ili da gotovo nemaju dejstvo u sinastriji
MajorTom

Poruka od MajorTom »

Andjela Kostic piše:
30 Maj 2025, 18:08
MajorTom piše:
28 Maj 2025, 21:51

Ovi aspekti imaju jako malo ili da gotovo nemaju dejstvo u sinastriji
Hvala, a ne znam, gledao sam neki dan sinastriju izmedju glumca Michaela Douglasa i Catherine Zeta Jones, njen Mars je npr na 2 Jarca a njegova Venera na 26 Vage, taj "trigon" je jedini " meksi" u njihovoj sinastriji. Racunam da je zodijak krug, i da granice izmedju znakova nisu presudne, ako se desava dozvoljen orbis izmedju planeta.
Ali moguce da ste i vi u pravu.
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Pošaljite mi tačne podatke ako ih imate. Jer, obično su horoskopi slavbih ličnosti samo sa pretpostavljenim vremenina, nekada doduše i tačnim, ali će tu veliku ulogu igrati i vremena rođenja
MajorTom

Poruka od MajorTom »

Andjela Kostic piše:
02 Jun 2025, 18:27
Pošaljite mi tačne podatke ako ih imate. Jer, obično su horoskopi slavbih ličnosti samo sa pretpostavljenim vremenina, nekada doduše i tačnim, ali će tu veliku ulogu igrati i vremena rođenja
Karte su oznacene sa Realibility A, sto znaci da su pouzdane, tj astrolog je imao pristup ili rodnom listu ili krstenici ili necem slicnom.Njihova sinastrija nije tako losa, poput sinastrije glumice Mile Jovovic i muza joj, koja je sacinjena od samih kvadrata, obostrano Sunca i Marsa na Mjesece, Saturna na Mjesece, , kvadratae Mjeseca, kvadrate Marsova itd, ali ni ova ne odise sa previse skladnih i " mekanih " aspekata", sem trigona Mjeseca i Venere.Zanimljivo da su rodjeni isti dan, sto u astrologiji nije neki poseban pokazatelj kompaktibilnosti,a imaju njen Mars na njegovom Mjesecu, , kvadrat njegovog Sunca na njen Mars, , Kvadrat 2 Mjeseca itd.

Michael Douglas , September 25, 1944, 10:30 AM New Brunswick (NJ)
Catherine Zeta Jones September 25, 1969, 2:40 PM
In: Swansea (United Kingdom)
MajorTom

Poruka od MajorTom »

1) Da li Uran na descedentu u sinastriji mora donijeti razvod?
2) Da li asteroidi uticu u sinastriji, nor polozaj Juna u 7 polju partnera?
3), da li vladari ascedenta u 1 kucama oba partnera, ali koji nisu u biskoj konjukciji sa ascedentom nego je orbis 9, uticu na odnos?
4) Da li ima ikakvo znacenje ima to sto su vladari descedenata u bliskoj konjukciji ?
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

MajorTom piše:
02 Jun 2025, 19:24
Andjela Kostic piše:
02 Jun 2025, 18:27
Karte su oznacene sa Realibility A, sto znaci da su pouzdane, tj astrolog je imao pristup ili rodnom listu ili krstenici ili necem slicnom.Njihova sinastrija nije tako losa, poput sinastrije glumice Mile Jovovic i muza joj, koja je sacinjena od samih kvadrata, obostrano Sunca i Marsa na Mjesece, Saturna na Mjesece, , kvadratae Mjeseca, kvadrate Marsova itd, ali ni ova ne odise sa previse skladnih i " mekanih " aspekata", sem trigona Mjeseca i Venere.Zanimljivo da su rodjeni isti dan, sto u astrologiji nije neki poseban pokazatelj kompaktibilnosti,a imaju njen Mars na njegovom Mjesecu, , kvadrat njegovog Sunca na njen Mars, , Kvadrat 2 Mjeseca itd.

Michael Douglas , September 25, 1944, 10:30 AM New Brunswick (NJ)
Catherine Zeta Jones September 25, 1969, 2:40 PM
In: Swansea (United Kingdom)
MichaelDouglasW4JAJAACAACAACAAC4.JPG
MichaelDouglasW4JAJAACAACAACAAC4.JPG (61.17 KiB) Pregledano 884 puta
Svaka sinastrija treba imati i napete i skladne aspekte iz razloga što će se energija privlačnosti samo tako i aktivirati. Ako postoje samo harmonični aspekti obično nema osnovne pokretačke energije da odnos kroz vreme napreduje, menja se, te dolazi do zasićenja ili statike. E sad, to nekim ljudima takođe odgovara. Što se tiče ove konstelacije vidimo da su im sunca na egzaktnom stepenu dakle njihova ličnost je ista, verovatno su imali iste želje, iste stavove i iste bazne ciljeve kroz život. Njen preosetljiv Mesec koji ukazuje na to ma koliko da je lepa da nije imala puno samopouzdanja, bar ne onoliko koliko je trebalo i da joj Duša teži potpunoj sigurnosti a osećaj veze sa njim ide iz konjunkcije sa njegovom petom kućom. Ona se u njega zaljubila, divila mu se na neki način, a imajući prethodno loša iskustva želela je produhovljenog čoveka sa kojim će moći da vidi širu sliku odnosa. Nekako, nije imala sreće sa partnerima koji su pre Michaela dolazili iako nema tendencije za zabavljanje sa starijim čovekom. Verovatno joj su se smučili vršnjaci jer je naletala na sve same pogrešne i koristoljubce. Njoj je i Venera u Devici, znaku svoga pada pa nije imala ni puno izbora. Michaelova karta je drugačija. On voli lepe žene i imao je makar jednu tajnu ljubavnu vezu, međutim konstelacije njena ukazuje da ona jeste njemu Venera u horoskopu. Ova je veza morala početi tajno, pa se kasnije kada su videli da funkcioniše i javno prikazali. On je dosta stabilniji i racionalniji i vodio je kroz život (njen Mars na njegovom Mesecu - dosta je ona njega i povređivala svojim stavovima). Kompozit pokazuje poslovnu vezu ali jaku vezanost između partnera od samog početka (konj. Jupiter Merkur u kompozitu) a Davison ukazuje na zajednički život i razvoj ljubavi kasnije i dobru uzajamnu podršku (Sunce konj Venera u Davisonu)
Pošalji Odgovor