Sta je deklinacija? Citala sam paralelno i kontraparalelni aspekt planeta, paralelno kao konjukcijja, a kontrapralelno kao opozicija. Licno, imam 5 takvih aspekata, npr., Mars paralel Saturn.
Deklinacija je termin daljine - pozicije planete ali je astronomski. Više se uči vezano za rotaciju oko Sunca i uglovnost koju zaklapa. Iskreno da ti kažem, previše je to sitnica, piše se dosta tema, ali su svi zaboravili da je najbitnije gledati planete i njihovo značenje. Ti možeš ići u milion sitnica u astrologiji ali je tebi najbitnije tumačenje, a ono se uvek počinje sa osnovnim tumačenjem, pa tek onda prediktivnim tehnikama, pa položajem fiksnih zvezda. Kada se mnogo stvari umeša, dođe do zbunjivanja brže, izgubi se glavna suština.
Hvala Andjela
Vjerovatno jednako nisu vazni minor aspects, poput semisquare, i sl. Najvazniji su major aspects i aplikacioni aspekti, plus mali orb. Vazna je sustina glavnih, najsnaznijih aspekata.
Upravo tako. Važno je sve, ali kad radiš, uvek se prvo vodi bitnim aspektima a tek onda semiskverama, inkonjunkcijama. I one su bitne ali dodaju priči ali tek kad smo sagledali sve osnovne aspekte, pre toga položaje planeta po znacima i kućama. Zato je moj sajt jednostavan. Pišem samo od odnovnog osnovno da ne bunim dodatno nekog ko želi nešto sebi da vidi. E tek kad se pređe osnovno ide se na dodatno gde spada mnogo drugih sitnica
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
Upravo tako. Važno je sve, ali kad radiš, uvek se prvo vodi bitnim aspektima a tek onda semiskverama, inkonjunkcijama. I one su bitne ali dodaju priči ali tek kad smo sagledali sve osnovne aspekte, pre toga položaje planeta po znacima i kućama. Zato je moj sajt jednostavan. Pišem samo od odnovnog osnovno da ne bunim dodatno nekog ko želi nešto sebi da vidi. E tek kad se pređe osnovno ide se na dodatno gde spada mnogo drugih sitnica
Da, ima smisla, a u jednostavnosti jeste savrsenstvo.
Zdravo Andjela, da li biste mogli da mi pogledate kartu https://www.dodaj.rs/image/LugJo3
Interesuje me ljubav, brak. Imam 24 god, ali nikakvo iskustvo po tom pitanju, da vidim da li cemu da se nadam
Hvala puno!
draga lena1234,
ako ti je za utehu, ja sam prvog ozbiljnog momka imala sa 25 godina. To ništa nije zabrinjavajuće.
Ti si jedna emotivna osoba koja teži miru i duševnoj ravnoteži u ludom i nestabilnom vremenu (za astrologe: Mesec je u Biku, Vladar Asc je u Ribama znaku velikih duhovnih mogućnosti ali i predosećaja koje ona poseduje. Vladari Asc Jupiter i Neptun nalaze se u 11 - otud je u haotičnom vremenu i naravno stabilnosti nema)
Kada želiš da uđeš u vezu biraš stabilne partnere što je jako teško obzirom na to da upravo nalećeš na verbalnu stabilnost od strane njih (Mesec trigon Merkur - pričaju lepo) ali nisu generalno stabilni pa ili pobegnu ili vidiš da su se totalno drugačije postavili nego što jesu da preuveličavaju sebe (Mesec kvadrag Uran - nezadovoljne osobe same sobom ulaze joj u život a ona misli da je ona nešto tu nedovoljno dobra, Mesec kvadrat Jupiter - preuveličavaju da su ne znam šta a nisu ništa).
Međutim tvoja je karta vrlo maštovite osobe generalno, praktične (Neptun konj Sunce u Jarcu) koja zna šta hoće. Prva stvar: ne zaljubljuj se odmah dok još partnera ne upoznaš. Druga stvar, tebi ljubav ide kasnije, što lepo pokazuje i Mesec i Venera i SUnce. Dakle, možeš se nadati nekom ličnom prosperitetu oko 26.godine života. Do tada ti je moguća ljubavna veza ali opet sa osobama koje su sličnih karakteristika. Sedma kuća pokazuje da ćeš se udati za partnera koji je tvojih godina ili malo mlađi, koji će te jako voleti i ti njega, on će biti malo težak al to tebi neće smetati (Mesec trigon Merkur iz 10 pa joj ova osoba daje i status ). Težak (Merkur kvadrat Saturn) znači ne da će biti težak kao čovek nego da će možda doći iz neke malo komplikovanije životne priče, teški životni uslovi i slično pa se sam izborio za uspeh. Ovo je solidna slika braka ali koji dolazi kasnije, oko 33.godine života. Međutim zbog Marsa u sedmoj kući, ja ti savetujem da upravo biraš totalno mirnog čoveka bez nekih većih ispada jer ćeš u periodu od 31 do 38 godine imati sve bolje i bolje mogućnosti. Trenutno, veće mogućnosti za boljitak generalno u životu imaćeš tek na leto 2021
Andjela, hvala ti puno. Jeste, ja samo mastam, i mastam i ne znam gdje ce me ili uopste hoce li me to dovesti negdje. U sustini nisam previse zabrinuta za ljubav, kad bude bude, nisam nikad ni pretjerano brinula o tome. Trenutno mi je 'karijera' glavna okupacija. Hvala ti
Pozdrav Andjela, da li mozes nesto da mi kazes o tome kakav me brak ceka? Iza sebe imam jednu propalu znacajnu vezu. Datum 16.11.1992. 20 i 30 Beograd.
Pozdrav Andjela, da li mozes nesto da mi kazes o tome kakav me brak ceka? Iza sebe imam jednu propalu znacajnu vezu. Datum 16.11.1992. 20 i 30 Beograd.
Draga,
to kakav te brak čeka zavisiće samo od tebe lično i od toga koliko si spremna da se menjaš i naravno, šta ćeš sebi dozvoliti a šta nećeš. Vladar tvoje sedme kuće je Saturn u sedmoj kući. Pokazuje teškog i vernog partnera, ali ti imaš opcije i opcije za dobar brak, jer Saturn ne mora biti pokazatelj partnera baš uvek već može pokazati i kvalitet braka (održiv brak)
Kod tebe je problem što ti imaš SUnce u pet pa njima dozvoljavaš previše a sebe stavljaš po strani. Afirmacija u smeru samostalne osobe, bez toga da zavisiš od nekoga, nečijih emocija, za tebe je pravo rešenje.
Ovde bi trebao ozbiljno da se radi horoskop ljubavnog života jer se dosta stvari meša, ima mnogo da se objašnjava
Hvala draga na odgovoru. Ova veza sto se sada zavrsila, da li je to zbog tranzita Saturna?
da bi se tako nešto tvrdilo morala bih da uradim horoskop od početka sa svim prediktivnim tehnikama. Saturn je nosilac sudbine, pa ako je sudbina takva to je onda dobro za tebe. Ako je tranzit Saturna prešao preko neke životne oblasti, on tu istu oblast testira na kvalitet. Da je veza bila kvalitetna svakako bi se održala. Ovako je verovatno mnogo bolje za tebe