Tvoj uticaj Merkura na 8 polje je nikakav, posto 8 polje nije ugaono, a 5 stepeni je prevelika razdaljina.Znaci Merkur ti je kako sam ja shvatio u 7 polju, sto moze da simbolizira mnogo kalkulacija i razmisljanja u vezi sa ulaskom u brak, tj moze da donese nekog zivahnog, mladjeg, komunikativnog patnera, intelektualca itdLabella piše: ↑10 Apr 2021, 17:21Kakav je utjecaj mog Merkura na 8 polje?MajorTom piše: ↑10 Apr 2021, 16:48Raspored polja ti je isti kao i moj, pa nam je stepen polozaja Ascedenta vjerovatnu tu negdje, moj je na 19 Strijelca.Labella piše: ↑10 Apr 2021, 14:48
Rakova ima puno imućnih osoba, drago mi je da volimo posao. Lićno, ne volim biti iskorištena nepravedno na poslu, a ni u ličnom životu, reagujem direktno,.moje 4 polje je Ovan.
Moj Jarac i Ral, osa 1 i 7 su ukliješteni znakovi, a Jupiter mi je u Jarcu, a Sunce u Raku, podznak Strijelac, plus 12 polje, a 6 i7 polje Blizanci. Osobno nemam djecu, strah od trudnoće cijeli život, a volim djecu, dok su malecki. Moja 5 Bik je prazna, ne znam, kao ti analizirati, ali sa Bik9m je naglašena senzualnost ćula dodira. Polje 5 je zabava, ali mislim da 8 polje bolje opisije kako doživljavamo ličnu seksualnost, odnosno 5 polje je seksualni akt, stil, a 8 kompleksnija analiza seksualnosti. Moj Lav u 8 polju ima Fortunu, a Lilith imam u škorpiji. Moj Merkur je 5 stepeni udaljen od ulaska u 8 polje, a ima trigon sa Plutonom u 9 polju. Mislim da je važno transformirati se kroz 8 polje i postići ciljeve sa nastavkom na daljnja polja.
Tom, ne znam, tako dobro analizirati poput tebe.
Mjesec u Lavu ti daje ponos i samopouzdanje, a Saturn blizu Mjeseca možda malo rezervirane emocije. Podznak Strijelac voli putovanja, a Uran i Vodolija daju lični osjećaj nepripadanja. Pokušaj malo ići van negdje živjeti da zadovoljiš takvu potrebu.
Jupiter u Jarcu, Saturnovom znaku( Hitler) ne moze bas toliko da se " razmase", tj nema nagrade preko noci tj mora da se potrudi, da postuje red, disciplinu, sto je suprotnost sa sustinskom prirodom Jupitera koji ako je u dobrom polozaju daje trenutnu expanziju ni iz cega , kao neku vrstu " nagrade", sto moze da dovede do frustriranosti,a ko je taj Jupiter na uglu ili vlada osnovnim trisom astroloskim.
Ja nemam strah od trudnoceali jednostavno nemam djecu, iako pokusavam a zdravtsveno sam ok, dok npr jedan Mel Gibson Jarac sa SAturnom i MArsom u 5 ih ima 8oro cini mi se
![]()
Mjesec i SAturn su mi u 8 polju, pa zato zanimanje za okultizam, ezoteriju, astrologiju, bilo je i nekih vecih nasljedstava,a tipicni Jarac kao vladar 10 polja je vjeruj mi ponosniji od Lava, pa upravo zbog prevelikog ponosa emituje hladnocu, da ne daj boze ne bi bio ismijan, da ne bi bila zloupotrebljena njegova emotivnost, tj Jarac za razliku od dramaticnog Lava kojeg nista nije stid ponos pokazuje indirektno, ne pokazujuci emocije, u smislu " nisi vijedan" da me iznerviras.Imam druga sa Mjesecom u Jarcu, ako ga pobijedim u sahu, sav se zacrveni ( inace Vaga Ovan), i ode u WC tamo se valjda isamara, da ja ne vidim i vrati se nazad![]()
Ja se lako eksponiram, jako sam direktna, pazim šta ću reći, ali kažem u lice, i oćekujem da se meni sve kaže direktno, konfrotaciju poštujem, i ne suzdržavam se pokazati emocije, a ako se nekad kontroliram, s obzirom na situaciju, vidi mi se na licu. Volim čistu situaciju. Kao djete sam se znala potućiimam tu agresuvnu crtu, ali samo kao cilj samoodbrane.
Da, ja moram biti disciplinirana sa mojim Jupiterom, i bit će po planu i programu.
Moj Asc je na 27 stepenu, a Jupiter pravi konjukciju na ASC. Imam Venera opozicija ASC i konjukcija DSC. Pluton kvadrira moj ASC. Pluton ne voli da ga drugi kontroliraju. Volim moju Veneru, a ako sam dobro razumjela, ona je osim ljubavi, važna za novac.
Ako pokušvaš imati djecu, sigurno češ uspjeti, jer imaš ispunjene preduslove (tako sam te razumjela}.Sa Jupiterom u 5 polju djece, bi trebalo upravo znaćiti imati sreće sa dobrom djecom (ok, aspekti su važni).
Uh, ja znam bocnuti u živac čak i vas Jarčeve, ako me iznervirate.![]()
Imas li viska kilograma sa tim Jupiterom na ACu, mada ne mora biti jer je JArac koscat, " anorexican" znak, tj poznat po dobroj " liniji".Carmen Electra za mene najsexipilnije stvorenje na planeti ima Ju0Asc u Jarcu, sto mi je cudno, inace So u Biku.Moguce da je ona sexi zbog Ma0Ve u Blizancima, mada isti polozaj ima i Severina koja mi se ne dopada ni malo fizicki.
Ve na Dcu bi skolski, astroloski trebalo da oznacava brak iz ljubavi, ili privlacnog partnera itd
Tesko cu imati djecu jer mi Saturn i Mjesec kvadriraju Jupiter u 5 , pa mi i taj trigon Jupitera sa Suncem ne pomaze mnogo
Ne moze niko naljutiti muskarca sa So u Jarcu kao jedna Racica, zbog svoje nezrelosti i naivnosti