Pa ne moze jedna planeta sve simboliziratiLabella piše: ↑13 Apr 2021, 12:29Disiplina Saturna je prihvatljiva, odgovornost i zrelost, ali daj malo optimizma u životu. Treba imali faith u životu.MajorTom piše: ↑12 Apr 2021, 20:36Kako SAturn nece biti iritantan kada vlada brojevima, godinama, tjera nas da starimo, da budemo zreli, odgovorni, disciplinovani, da razmisljamo unaprijed,a ne da zivimo od trenutka do trenutka pa sta Bog da, i da ocekujemo da u svakom od tih trenutraka moramo biti sretni i zadovoljniLabella piše: ↑12 Apr 2021, 18:31
Hahaha, joj, grozan si hahaha![]()
Odlično si rekao za sretno djetinjstvo. Sa Lavom Marsa i Merkura ću napraviti dramuJa sam jako orijentirana u budućnost, ali Saturn zna biti iritantan, iako je učitelj i sinonim strpljenja. Ne volim lijepe laži, volim istinitost, realnost.
Definitivno imamo drugačiji stil humora, odnosbo ja volim spontan i originalan humor, npr. stand up komedije su mi izještačene, a vecina komedija su površne. Volim britanski humor, ali ja sam ljubiteljica francuskih filmova, jer su realni, prezentiraju kontradiktorne teme vezane za seks, ljubav i veze.
Oh, super moja Venera je dovoljan Pluton, a imaj Merkura, zajednički dispozitor. Hvala![]()
Reagiraš odlično sa Mjesecom u Lavu, aaa, znala sam
Rekla sam ti, znam dignuti prašinu u debatama, a to volim, daje dinamičnost u međuljudskim relacijama.
A u vezi virtuelnih komentara na raznim mrežama, ne obraćam pažnju, jer većina populacije razmišlja površno i bez kolektivne odgovornosti. Jako je opasan govor mržnje, a to bi se trebalo kažnjavati.![]()
Volim i ja francuske filmove, posebno ako se u njima pojavljuje Bikica Laeatitia Casta ,a najdrazi francuski glumac mi je Depardie, Sunce i MArs u Jarcu ascedent Strijelac
Posebno kod nas na Balkanu je kod vecine ljudi koje je zla sudbina i razlicit okupator vremenom zadrzao u plemenskim obicajima, bez gradjanske svijesti, prisutan prirodni pokvarenluk, koji proizilazi iz te instiktivne zelje za samoodrzanjem i veliki stepen neobrazovanja.Tradicija i sta kaze selo ispred licnog prosudjivanja itd.Inace kao Jarac Strijelac prezirem tradiciju![]()
Francuze volim i sa njihovim idejama patenata u autio industriji, a filmske glumce uopće ne znam (generalno rečeno).
Balkan, tradicija su naše bogatstvo, trebamo ju je naućiti cijeniti i pravilno tretirati.
Lično osuđujem konzervatizam i bespotrebnu politizaciju.
Volim muzeje, a to je sigurno spoj mog Saturna i Venere, volim stare građevine, gradove, hramove, automobile i avione.
Avioni imaju posebno mjesto u mom životu. To su Uran i Vodolija. Aerodromi su isto, ako sam to dobro povezala.
Tom, nikako ne mogu pretpos5aviti tvoje znanje i imanje => posao.![]()
Za faith, i besuslovno vjerovanje u bajkovitu religijsku dogmu, Ivicu i Maricu, za bjezanje od odgovornosti iglom ili flasom, ili lijekom, gledaj Neptuna, za neutemeljen optimizam Jupitera itd
Kako to gledas filmove, a ne pamtis glumce, to mi nije jasno.?Sta gledas uopste
Sta je bogatstvo, gusle, frula, orjentalna Turbo folk muzika, koja se ne slusa nigdje na planeti osim kod nas, i medju nasom visoko inteligentnom dijasporom? Pa smo zato ovako napredni
Ne znam, prije bi u rat da branim muzej u Luvru, nego neku balkansku vrlet.Moguce i Dubrovnik na Jadranu
Radim sa " novcem"