Škola Astrologije

astrologija i sa njom povezane teme
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Re: Škola Astrologije

Poruka od Andjela Kostic »

Labella piše:
02 Sep 2021, 09:15
Andjela Kostic piše:
31 Avg 2021, 22:10
Da. Uvek obe. I Mars i Pluton, ali prvo i bazno Mars jer je bliža planeta pa donosi jaču energiju na Zemlji (astrološki gledano)
Andjela, hvala, a dodavanje tri planete (Pl, Ur i Ne) mi je neobičan potez, jer Mars, Saturn i Jupiter i dalje imaju primaran utjecaj na znakove sa vladarom i suvladarom. 🤔🙂
nisam razumela...zašto Uran i Neptun?Ako gledaš Škorpiona gledaš Marsa pa Plutona
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
Labella

Poruka od Labella »

Andjela Kostic piše:
02 Sep 2021, 16:45
Labella piše:
02 Sep 2021, 09:15
Andjela Kostic piše:
31 Avg 2021, 22:10
Da. Uvek obe. I Mars i Pluton, ali prvo i bazno Mars jer je bliža planeta pa donosi jaču energiju na Zemlji (astrološki gledano)
Andjela, hvala, a dodavanje tri planete (Pl, Ur i Ne) mi je neobičan potez, jer Mars, Saturn i Jupiter i dalje imaju primaran utjecaj na znakove sa vladarom i suvladarom. 🤔🙂
nisam razumela...zašto Uran i Neptun?Ako gledaš Škorpiona gledaš Marsa pa Plutona
Zašto su tri planete dodane znakovima, a isti su već imali svoje vladare planete?

Zašto je Škorpiji dodan Pluton?

Koja planeta prije Plutona je bila sinonim transformacije?

Hvala
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Ne razumem i dalje. Gledaš solar? GLedaš progresiju sa čvorovima....ranije astrologija i nije bila napredna. GLedale su se samo osnove, akcije kroz Marsa, ljubav kroz Veneru i lepa dešavanja, putovanja kroz Merkura kao i komunikacija....napeti aspekti Marsa bili su promene
Labella

Poruka od Labella »

Andjela Kostic piše:
03 Sep 2021, 11:03
Ne razumem i dalje. Gledaš solar? GLedaš progresiju sa čvorovima....ranije astrologija i nije bila napredna. GLedale su se samo osnove, akcije kroz Marsa, ljubav kroz Veneru i lepa dešavanja, putovanja kroz Merkura kao i komunikacija....napeti aspekti Marsa bili su promene
Hvala, nisam znala kako je funkcionirala interpretacija tradicionalnih astrologa, jer i danas ima astrologa koji slijede tradicionalnu astrologiju. Pitanje sam postavila potpuno slučajno, jer Škorpija ima dvije planete. Sad bolje razumijem, nove planete su detaljniji dodatak tokom astrološke analize.
wall-den

Poruka od wall-den »

Pozdrav svima.
Uključila sam se u ovaj forum jer se već godinama bavim astrologijom i zanima me sve u vezi nje. Prošla sam i neke on line tečajeve astrologije - ali još uvijek učim.
Trenutno učim po lekcijama Kepler instituta.
Ne znam postoji li neka tema s astrološkim pitanjima - ne da postavljamo svoje karte i pitamo - nego upravo za one koji uče astrologiju i imaju neku neodumicu, pitanje... i sl.
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Pa dobro došla!!!! Ovo je tema na pravom si mestu :). Pozivam te da slobodno tumačiš karte drugih ljudi koje se ovde postavljaju i naravno chatujemo svi o astrologiji
Labella

Poruka od Labella »

wall-den piše:
07 Sep 2021, 16:17
Pozdrav svima.
Uključila sam se u ovaj forum jer se već godinama bavim astrologijom i zanima me sve u vezi nje. Prošla sam i neke on line tečajeve astrologije - ali još uvijek učim.
Trenutno učim po lekcijama Kepler instituta.
Ne znam postoji li neka tema s astrološkim pitanjima - ne da postavljamo svoje karte i pitamo - nego upravo za one koji uče astrologiju i imaju neku neodumicu, pitanje... i sl.
Kako obrazložiti identičan aspekt u dvije različite prediktivne metode?

Solarni Jupiter konjukcija natalni Mjesec i tranzitni Jupiter konjukcija natalni Mjesec.

Hvala
wall-den

Poruka od wall-den »

Pa u solarnom horoskopu se nalaze na neki način "tranziti" - i to na sam rođendan.
Ili nešto nisam dobro shvatila?
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

wall-den piše:
14 Sep 2021, 17:37
Pa u solarnom horoskopu se nalaze na neki način "tranziti" - i to na sam rođendan.
Ili nešto nisam dobro shvatila?
Shvatila si odlično! Solarni povratak je tranzit odnosno slika na nebu u trenutku vraćanja Sunca na stepen minut i lučnu sekuntu po rođenju. Ipak, zbog 365 dana u godini i 360 stepeni Zodijaka, to ne bude uvek isti dan kao dan rođenja. Međutim, Solarni povratak smatra se najbitnijim godišnjim tranzitom, jer kad se Sunce poklopi sa natalnim sve ostale planete prilagođavaju godinu upravo ličnosti osobe što predstavlja Sunce
Solarni povratak se zato gleda zasebno, uz upotrebu natala, drugačije od običnog diurnala (dnevnog horoskopa, tj svakodnevnog horoskopa). Čak je i tehnika gledanja različita, gde se u diurnalu prate konjuncije natalnih i dnevnih planeta, gde se nalazi Asc na kom stepenu još bitnije itd, dok se kod Solarnog povratka gleda gde solarni Ascendent preseca natalni horoskop, u kojoj se solarnoj kući nalazi solarno Sunce, kakvi su njegovi aspekti, te Zenit solara da se vidi pravac u koji se osoba zagleda, odnosno šta bi volela dostići...
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Draga Labella

ovo solar natal pitanje za Mesec i Jupiter tek sad videh. Kako, ne znam. Ako ti nekada ne odgovorim to znači da nisam videla. Izvini što tek sada odgovaram. Može biti jako bitno jer to znači da je osoba kroz taj aspekt u godini "prozvana" i da će se taj aspekt afirmisati. Sada je samo bitno pratiti šta priča natalno taj aspekt a gde je solarno i šta dodaje na priču
Pošalji Odgovor