Astrologija

astrologija i sa njom povezane teme
Brie

Re: Astrologija

Poruka od Brie »

Andjela Kostic piše:
28 Okt 2024, 08:08
Draga Brie,
negde smo na forumu upravo pričali na tu temu. Iskreno da ti kažem, ja smatram da je horarna astrologija nestabilna, nesigurna i da odgovor može iti oprečan ili vrlo lako netačan. Osnovna pravila procene koja su data "tuku se" međusobno, nejasna je, mešaju se, i ne možeš uhvatiti nikad odgovor.
Što je jednostavniji odgovor to je teže upravo njega i dati. Da bi se uopšte videlo kakav je odnos potrebno je pogledati uporedni horoskop i to makar osnovno, obe karte ako ne i prediktivno. Verujem da si razočarana isto kao i ja na studijama, jer sam pre horarne astrologije od nje mnogo više očekivala....
Molim te, pošalji mi podatke oba partnera, datume vremena i mesta rođenja da bih mogla makar reći kakav je to odnos. Progresiranjem se može nekada videti kraj odnosa ili bar kriza odnosa ali ne uvek...
Hvala ti na odgovoru,
za odnos nas dvoje podatci su:
On 4.1.85. vrijeme ne znam, mjesto rođenja vjerojatno Zabok (Zagreb, Hrvatska)
ja 31.1.78. 23:55 Ravnice (zagreb, Hrvatska)
Ako se može vidjeti da li će odnos još trajati i kakav je.
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Poruka od Andjela Kostic »

Brie piše:
28 Okt 2024, 11:16
Andjela Kostic piše:
28 Okt 2024, 08:08
Draga Brie,
negde smo na forumu upravo pričali na tu temu. Iskreno da ti kažem, ja smatram da je horarna astrologija nestabilna, nesigurna i da odgovor može iti oprečan ili vrlo lako netačan. Osnovna pravila procene koja su data "tuku se" međusobno, nejasna je, mešaju se, i ne možeš uhvatiti nikad odgovor.
Što je jednostavniji odgovor to je teže upravo njega i dati. Da bi se uopšte videlo kakav je odnos potrebno je pogledati uporedni horoskop i to makar osnovno, obe karte ako ne i prediktivno. Verujem da si razočarana isto kao i ja na studijama, jer sam pre horarne astrologije od nje mnogo više očekivala....
Molim te, pošalji mi podatke oba partnera, datume vremena i mesta rođenja da bih mogla makar reći kakav je to odnos. Progresiranjem se može nekada videti kraj odnosa ili bar kriza odnosa ali ne uvek...
Hvala ti na odgovoru,
za odnos nas dvoje podatci su:
On 4.1.85. vrijeme ne znam, mjesto rođenja vjerojatno Zabok (Zagreb, Hrvatska)
ja 31.1.78. 23:55 Ravnice (zagreb, Hrvatska)
Ako se može vidjeti da li će odnos još trajati i kakav je.
BrieW2JAAAACAAC3.JPG
BrieW2JAAAACAAC3.JPG (46.19 KiB) Pregledano 529 puta
Šta možemo ovde videti iz osnovne postavke: prvo, njemu je Mesec definitivno u znaku Blizanaca što znači da je promenljivih emocija. Nalazi se u tvojoj osmoj kući pa još i u tvom uklještenom znaku što znači da prvo ne vidiš jasno njegove emocije a drugo da je veza projektovana za tajnu i avanturu. Sa tvojim Mesecom u Škorpionu imaš potrebu patnje, odnosno ulaska u komplikovane odnose (astroloži smatraju da kad je Mesec u padu da sama Duša ima potrebu da se ispati na šta treba uticati da se nikako ne dopusti sebi jer patnja proizvodi duševne traume). Venera mu je na nezrelom stepenu svoje egzaltacije, dakle pojuri kao da mu je to zadnje kad se zaljubi ali ga dugo ne drži. U konjunkciji je široj sa Marsom ili su u istom znaku što ukazuje na kratkotrajnost i nagli prekid emocija. Odlična je komunikacija jer tvoj Merkur i njegov Jupiter imaju dobar odnos, ali sve ostaje na tome. Njegova Venera u tvojoj petoj kući ukazuje da ti se definitivno mnogo dopada ali i to da je proizveo prejak efekat "uzdignuća emocija" u tebi. Poruka je: uživaj dok možeš ali ovo nije odnos koji može da traje. Ipak, sam brak kod tebe je kritičan jer si se udala premlada ili bez mnogo razmišljanja iz istih takvih naglih i pozitivnih emocija te je sam brak sklon pucanju. Mislim da ovaj čovek nije vredan toga.
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Brie piše:
28 Okt 2024, 08:55
Molim te ukratko odgovor. Najvise me zanima koliko ce trajati. Podatke sam ti poslala u pp.
Hvala
Da bi se uopšte nešto više videlo potrebno je da najmanje imamo još i njegov podznak a najbolje vreme rođenja i da se uradi detaljan uporedni horoskop
Brie

Poruka od Brie »

Hvala ti Anđela!
Tihana1611

Poruka od Tihana1611 »

Inspirirana usporednim horoskopima koje si tumačila članici iznad, možeš li pojasniti kako se manifestira saturn u opoziciji ili kvadratu na svijetla? Kako to osjeća osoba čiji je saturn, a kako osoba čije je sunce/mjesec?
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Tihana1611 piše:
10 Nov 2024, 23:38
Inspirirana usporednim horoskopima koje si tumačila članici iznad, možeš li pojasniti kako se manifestira saturn u opoziciji ili kvadratu na svijetla? Kako to osjeća osoba čiji je saturn, a kako osoba čije je sunce/mjesec?
Saturn je planeta koja opterećuje, sputava ali i ona koja nosi stabilizaciju i uzemljenje, znanje, mudrost u nečijem horoskopu. Ako postoji napet aspekt sa nekim od svetala u tuđem horoskopu taj drugi je "sputan, ograničen u svetlu" planete o kojoj se radi. Naime, ako je Saturn zakačio nečiji Mesec logično je da se taj čiji je Mesec emotivno muči, da ga ovaj drugi privlači ali da uvek ima nešto što smeta. Uglavnom se i smatra da su ranije, karmičke veze vezane za konjunkciju Meseca i Saturna. Kada se radi o kvadratu, stvari postaju napete. Vlasnik Meseca oseća napetost i neprijatnost, i trudi se da se što više prilagodi što je muka sama po sebi. Kada je u pitanju opozicija to je prosto tuča planeta te je možda i najbolja, jer će se ovaj Mesec brže otresti od ovog Saturna. Naime, Mesec biva naglo i jako povređen i uglavnom shvata da od tog odnosa nema ništa. U svakom slučaju aspekti Saturna koče proces energije, zadovoljstva, blagostanja u ovom odnosu ali i vezuju ljude i preko svake mere u trajanje odnosa što opet ne valja.
Kada se radi o Suncu slična je priča ali je ovaj put vlasnik Sunca neko čiji će ego i samosvest biti povređeni. Uglavnom se afirmiše kroz tvrdoglavost, netoleranciju u odosu a nekada i sukob (opozicija) jer Saturn ne da Suncu "da živi". Ovo je odlična tema za sajt te će sledeća tema upravo biti vezana za uporedni odnos. Hvala ti Tihana
Goca

Poruka od Goca »

Pozdrav Anđela.
Koji je Vas stav o profekcijama kao prediktivnoj tehnici?
Nesto sam gledala i ispada da je meni po tome aktivna dvanaesta kuca a ona je u Jarcu?
Hvala unaprijed na odgovorima koje dajete.
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Goca piše:
11 Nov 2024, 17:47
Pozdrav Anđela.
Koji je Vas stav o profekcijama kao prediktivnoj tehnici?
Nesto sam gledala i ispada da je meni po tome aktivna dvanaesta kuca a ona je u Jarcu?
Hvala unaprijed na odgovorima koje dajete.
Nemam stav. Profekcije smo jako površno učili na Kepler Institutu tako da ih nikada nisam primenjivala
Tihana1611

Poruka od Tihana1611 »

Andjela Kostic piše:
11 Nov 2024, 07:11
Tihana1611 piše:
10 Nov 2024, 23:38
Saturn je planeta koja opterećuje, sputava ali i ona koja nosi stabilizaciju i uzemljenje, znanje, mudrost u nečijem horoskopu. Ako postoji napet aspekt sa nekim od svetala u tuđem horoskopu taj drugi je "sputan, ograničen u svetlu" planete o kojoj se radi. Naime, ako je Saturn zakačio nečiji Mesec logično je da se taj čiji je Mesec emotivno muči, da ga ovaj drugi privlači ali da uvek ima nešto što smeta. Uglavnom se i smatra da su ranije, karmičke veze vezane za konjunkciju Meseca i Saturna. Kada se radi o kvadratu, stvari postaju napete. Vlasnik Meseca oseća napetost i neprijatnost, i trudi se da se što više prilagodi što je muka sama po sebi. Kada je u pitanju opozicija to je prosto tuča planeta te je možda i najbolja, jer će se ovaj Mesec brže otresti od ovog Saturna. Naime, Mesec biva naglo i jako povređen i uglavnom shvata da od tog odnosa nema ništa. U svakom slučaju aspekti Saturna koče proces energije, zadovoljstva, blagostanja u ovom odnosu ali i vezuju ljude i preko svake mere u trajanje odnosa što opet ne valja.
Kada se radi o Suncu slična je priča ali je ovaj put vlasnik Sunca neko čiji će ego i samosvest biti povređeni. Uglavnom se afirmiše kroz tvrdoglavost, netoleranciju u odosu a nekada i sukob (opozicija) jer Saturn ne da Suncu "da živi". Ovo je odlična tema za sajt te će sledeća tema upravo biti vezana za uporedni odnos. Hvala ti Tihana
Hvala Anđela na pojašnjenju. A osjeća li osoba saturn kao da svjesno nešto radi? Ja imam jedan odnos, koji se održava nemam pojma ni ja kako, čovjek iskače iz paštete. Nemamo nikakve jake aspekte, i to što imamo je dosta slabo i široki orbisi, jedinu poveznicu koju imamo je ta što moja venera, vladarica asc-a i moje sunce mu padaju u prvu kuću. I nijedan aspekt, osim oštre opozicije između mog saturna i njegovog sunca, i moj saturn kvadrira njegov mjesec. To je kaos, ja ne znam zašto uopće posvećuje toliko energije, samo mi djeluje smješno dok pravi budalu od sebe, a ja ni sa čim to ne potičem, zapravo se i čudim otkud sve to. Kao luđak.
Pa sam htjela samo pitati, mora li nužno osoba saturn svjesno ograničavati osobu sa suncem ili mjesecom? Ja zaista ne radim ništa svjesno, čak suprotno, izbjegavam komunikaciju.
Korisnikov grb
Andjela Kostic
Site Admin
Kontakt:

Draga Tihana1611,
svaki je uporedni odnos vrlo specifičan, te verovatno ima i drugih pokazatelja sem Satruna koji tu orbitiraju i prave čudnu situaciju. Ali, za to je potrebno gledati detaljnije uporedni horoskop. Ne mora to raditi svesno, ali to je na energetskom nivou teška kombinacija. Ono kao kad ti neko kaže "taj mi ne paše, ne prija a ne znam zašto"
Pošalji Odgovor