1) Da li Uran na descedentu u sinastriji mora donijeti razvod?
2) Da li asteroidi uticu u sinastriji, nor polozaj Juna u 7 polju partnera?
3), da li vladari ascedenta u 1 kucama oba partnera, ali koji nisu u biskoj konjukciji sa ascedentom nego je orbis 9, uticu na odnos?
4) Da li ima ikakvo znacenje ima to sto su vladari descedenata u bliskoj konjukciji ?
1. Ne mora da znači. Uran se mora posmatrati prvo posebno po poziciji, u znaku i u trenutnom tranzitu kako na svaku osobu utiče. Uran može značiti i opis partnera koji je brz dinamičan energičan astrolog pilot....
2. Asteroidi svakako utiču, ali dosta slabije. Uvek sam se vezivala za osnovno tumačenje e sad ako ne vidim jasno šta planeta govori i u kom domenu tu se gledaju fiksne zvezde prvenstveno pa tek onda asterioidi. Oni mogu samo da zbune osobu ako nije savladala npr sagledavanje osnova astrologije
3. Vladar Ascendenta u prvoj kući ukazuje na karakterističnu ličnost i talenat osobe koja je vlasnik ovakve pozicije vladara Ascendenta. Može imati značenje ali sve zavisi od samih planeta da je svaka od ovih osoba okrenuta sebi ili nekom svom talentu. E sad, ako su tu oni kompatibilni to je dobro. Ali ako si mislio na to da vladar Asc jednog pada u prvu kuću drugog partnera i obrnuto, ovo ukazuje na postojanje mogućnosti bitnijeg odnosa od običnog, svakodnevnog a na osnovu daljih tumačenja možemo zaključiti i kakvog.
4. ima. veza vladara 4. i 7. kuće uvek ukazuje na mogućnost bitnijeg partnerskog odnosa...
"Mirom i tolerancijom pobijaju se i najgori aspekti" - Mile Dupor
Pošaljite mi tačne podatke ako ih imate. Jer, obično su horoskopi slavbih ličnosti samo sa pretpostavljenim vremenina, nekada doduše i tačnim, ali će tu veliku ulogu igrati i vremena rođenja
MichaelDouglasW4JAJAACAACAACAAC4.JPG
Svaka sinastrija treba imati i napete i skladne aspekte iz razloga što će se energija privlačnosti samo tako i aktivirati. Ako postoje samo harmonični aspekti obično nema osnovne pokretačke energije da odnos kroz vreme napreduje, menja se, te dolazi do zasićenja ili statike. E sad, to nekim ljudima takođe odgovara. Što se tiče ove konstelacije vidimo da su im sunca na egzaktnom stepenu dakle njihova ličnost je ista, verovatno su imali iste želje, iste stavove i iste bazne ciljeve kroz život. Njen preosetljiv Mesec koji ukazuje na to ma koliko da je lepa da nije imala puno samopouzdanja, bar ne onoliko koliko je trebalo i da joj Duša teži potpunoj sigurnosti a osećaj veze sa njim ide iz konjunkcije sa njegovom petom kućom. Ona se u njega zaljubila, divila mu se na neki način, a imajući prethodno loša iskustva želela je produhovljenog čoveka sa kojim će moći da vidi širu sliku odnosa. Nekako, nije imala sreće sa partnerima koji su pre Michaela dolazili iako nema tendencije za zabavljanje sa starijim čovekom. Verovatno joj su se smučili vršnjaci jer je naletala na sve same pogrešne i koristoljubce. Njoj je i Venera u Devici, znaku svoga pada pa nije imala ni puno izbora. Michaelova karta je drugačija. On voli lepe žene i imao je makar jednu tajnu ljubavnu vezu, međutim konstelacije njena ukazuje da ona jeste njemu Venera u horoskopu. Ova je veza morala početi tajno, pa se kasnije kada su videli da funkcioniše i javno prikazali. On je dosta stabilniji i racionalniji i vodio je kroz život (njen Mars na njegovom Mesecu - dosta je ona njega i povređivala svojim stavovima). Kompozit pokazuje poslovnu vezu ali jaku vezanost između partnera od samog početka (konj. Jupiter Merkur u kompozitu) a Davison ukazuje na zajednički život i razvoj ljubavi kasnije i dobru uzajamnu podršku (Sunce konj Venera u Davisonu)
Sta je vaznije u toj analizi, uporedni odnos, sinastrija, kompozit ili Davison? Da , primjetio sam da sam se i ja cesce zanimao za djevojke, zene sa kojima sam imao dosta istaknutih posebno kvadrata.Samo ne znam da li Sunce konjukcija Sunce daj neki poseban znacaj, upoznao sam mnogo osoba sa tim aspektom, cak i onih rodjenim isti dan, nisam primjetio neku posebno poveznicu i podudarnost, zar licnost ne odredjuj ascedent i njegov vladar?
Slucajno sam naveo taj primjer, jer ga je neko stavio na neki astrolosku stranicu na Netu, on i nije tako teorijski " los" kakvih ima...
1) Da li Uran na descedentu u sinastriji mora donijeti razvod?
2) Da li asteroidi uticu u sinastriji, nor polozaj Juna u 7 polju partnera?
3), da li vladari ascedenta u 1 kucama oba partnera, ali koji nisu u biskoj konjukciji sa ascedentom nego je orbis 9, uticu na odnos?
4) Da li ima ikakvo znacenje ima to sto su vladari descedenata u bliskoj konjukciji ?
1. Ne mora da znači. Uran se mora posmatrati prvo posebno po poziciji, u znaku i u trenutnom tranzitu kako na svaku osobu utiče. Uran može značiti i opis partnera koji je brz dinamičan energičan astrolog pilot....
2. Asteroidi svakako utiču, ali dosta slabije. Uvek sam se vezivala za osnovno tumačenje e sad ako ne vidim jasno šta planeta govori i u kom domenu tu se gledaju fiksne zvezde prvenstveno pa tek onda asterioidi. Oni mogu samo da zbune osobu ako nije savladala npr sagledavanje osnova astrologije
3. Vladar Ascendenta u prvoj kući ukazuje na karakterističnu ličnost i talenat osobe koja je vlasnik ovakve pozicije vladara Ascendenta. Može imati značenje ali sve zavisi od samih planeta da je svaka od ovih osoba okrenuta sebi ili nekom svom talentu. E sad, ako su tu oni kompatibilni to je dobro. Ali ako si mislio na to da vladar Asc jednog pada u prvu kuću drugog partnera i obrnuto, ovo ukazuje na postojanje mogućnosti bitnijeg odnosa od običnog, svakodnevnog a na osnovu daljih tumačenja možemo zaključiti i kakvog.
4. ima. veza vladara 4. i 7. kuće uvek ukazuje na mogućnost bitnijeg partnerskog odnosa...
Hvala , zanimalo me je za Juno, posto sa Uranom egzaltiranim ima polozaj u 7 polju partnera....
Kako da tumačim konjukciju solarne eklipse na moju prenatalnu solarnu eklipsu. Dakle, doslovno u stepen je ova solarna od 22.9 bila na mojoj prenatalnoj.
Kako da tumačim konjukciju solarne eklipse na moju prenatalnu solarnu eklipsu. Dakle, doslovno u stepen je ova solarna od 22.9 bila na mojoj prenatalnoj.
Eklipsa je odjek Duše.
Dakle, kreću neke duboke unutrašnje promene, promene sagledavanja stvari oko sebe što preko Duše uvek bude teško ili bolno. Obzirom da govorimo o prenatalnoj solarnoj eklipsi nisam sigurna da će baš biti tako intenzivno a obzirom na broj godina. Ovo bi osobu vratilo u sećanja na prethodni život da je dete do četvrte godine, verovatno bi imalo noćne more i slično. Ovako nisam sigurna koliko i deluje
Da li 5 planeta u 8 kući partnera daje upravo važnost značenja 8 kuće? Ko je više pod utjecajem, pretpostavljam osoba sa 8 kućom od strane osobe sa 5 planeta ( Saturn, Jupiter, Sunce, Venera i Merkur).
Da li 5 planeta u 8 kući partnera daje upravo važnost značenja 8 kuće? Ko je više pod utjecajem, pretpostavljam osoba sa 8 kućom od strane osobe sa 5 planeta ( Saturn, Jupiter, Sunce, Venera i Merkur).
Hvala
Planeta je čista energija koja donosi neku akciju, pokretanje, delatnost. Kuća je "zemljište" u koju se ta planeta "zasađuje". Nisam sigurna da će bilo kojem od partnera biti prijatno. Ipak, ovo je pozicija koja vuče u tajnost, naročito osoba koja je vlasnik osme kuće želi da odnos ostane interni...obično bude tako Ali ne mora značiti Možda baš želi da podeli tajne sa drugomo osobom. Zavisiće mnogo od drugih pozicija planeta i uopšte, sinastrije
Hvala
Planeta je čista energija koja donosi neku akciju, pokretanje, delatnost. Kuća je "zemljište" u koju se ta planeta "zasađuje". Nisam sigurna da će bilo kojem od partnera biti prijatno. Ipak, ovo je pozicija koja vuče u tajnost, naročito osoba koja je vlasnik osme kuće želi da odnos ostane interni...obično bude tako Ali ne mora značiti Možda baš želi da podeli tajne sa drugomo osobom. Zavisiće mnogo od drugih pozicija planeta i uopšte, sinastrije